Гора гора

Янардаг – це природне вічне полум’я, яке вигорає на схилі в Азербайджані.

Неподалік від Баку на Абшероновому півострові можна знайти справжню гору. Янардаг, як азербайджанський дзвонить незвичайний атракціон, не дуже гостинний. Не всі поспішають підходити до гірських порід, постійно ображаючи загрозливі полум'я, які не бояться дощу, снігу або сильного вітру.

Що б не було, але тих, хто хоче бачити таку чарівну і чарівну красу, не зменшуючи. Янарда красива в будь-який час дня, але більшість туристів все ще вважають за краще відвідати це місце під чохлом ночі, коли полум'я з'являється у всіх своїх величах. Потім здається, що гора приховує величезні скарби, з яких є так багато, що їх благоустрій не може бути прихований вночі.

З давніх часів на території Абшеронського півострова, які важко пояснити походженням такого незвичайного явища.

р.

Сьогодні це вже не секрет, що причина лежить в природному газі, яка прагне розбити з шарів піщаного каменю. Азербайджанська культурологи стверджують, що запаси нафти і газу в цих місцях так близько до поверхні, що їх часте скошування не дивно. Крім того, до недавнього часу було легко знайти місця на Абшероні, де земля може миттєво перетворюватися в «гарячий факел» з усього літнього матчу.

Опис цього вогню, який з'явився «від ніде», можна знайти в роботах відомих мандрівників A. Dumas і M. Polo.

й