Fire Mountain Yanardag (9 фото)

Янардаг – невелика гірська гора (на вершині гори) на Авшеронському півострові, 25 км на північ від Баку. Слово «Янардаг» буквально означає «гаряча гора». І гора горять, горять реально - тут і там, на камені і на землі спалахують яскраві полум'я полум'я.

Гора вигорає дощ, в снігу і в сильних вітрах, оскільки природний горючий газ втекти з його глибини. Тут з тонких пористих шарів піщаника. У давні часи було багато таких місць природного вогнегасіння з землі на Абшероні.

За даними азербайджанських культурологів, нафтових і газових культур лягли так, що в деяких місцях вони розбризуються у вигляді полум’я. До середини 19 століття на Абшероні були місця, де земля почала спалювати з факелом. І є документальні докази – такі природні «торчі ніде» описуються багатьма мандрівниками, включаючи Марко Поло і Олександр Дюма.

Три полум’я зображені на гербі міста Баку. Територія абшеронного півострова в давнину була однією з центрів Зоробріанства, і досі є місцем паломництва для вогнегасників з Індії і Ірану - саме через «зовнішні вогні».

Спостереження вогнів максимально ефективно в нічний час

Fire Mountain Yanardag (9 фото) , Україна

Джерело