Гора Янарда

Янардаг – невелика гірська гора (на вершині гори) на Авшеронському півострові, 25 км на північ від Баку. Слово «Янардаг» буквально означає «гаряча гора». І гора горить, горить реально - тут і там, на скелях і на землі спалахують яскраві полум'я. р.

Гора вигорає дощ, в снігу і в сильних вітрах, оскільки природний горючий газ втекти з його глибини. Тут з тонких пористих шарів піщаника. У давні часи було багато таких місць природного вогнегасіння з землі на Абшероні.

За даними азербайджанських культурологів, нафтових і газових культур лягли так, що в деяких місцях вони розбризуються у вигляді полум’я. До середини 19 століття на Абшероні були місця, де земля почала спалювати з факелом.

І є документальні докази - такі природні "торіки ніде" описуються багатьма мандрівниками, в тому числі Marco Polo і Alexandre Dumas.

Три полум’я зображені на гербі міста Баку. Територія абшеронного півострова в давнину була однією з центрів Зоробріанства, і досі є місцем паломництва для вогнегасників з Індії і Ірану - саме через «зовнішні вогні».

Дивіться вогні Найефективніші в ніч

English, Українська, Français...