Кошка блокадний Ленинг

TEXT + 7 фотографії
Продовжити цю тему.
26 років тому, 27 січня 1943 р. блокад Ленінграда повністю підіймав. Великий захід... У місті не було гірше, ніж в андеалі... і мешканцям. Етернальна слава до них... Напередодні цієї дати з'явилися публікації про бджільницькі коти

кішка Еліша та кішка Василіса.
За даними російського блогера Sim:
Якщо з боку Невський проспект, ви входите до вулиці Малайя Садовая, то праворуч, на рівні другого поверху магазину Єлисевський можна побачити бронзову кішку. Його ім'я Єлиша і цей бронзовий бост любить жителі міста і численних туристів. Навпаки, коли, на карпатах будинку No 3, живе друга Єлиша – кішка Василіса.

Автор ідеї – Сергій Лебедєв, скульптор Володимир Петровичєв, спонсор – Ілля Ботока (що поділ праці – щось). 25 січня 2000 р. (за десять років кошеня сидить на «пошту»), а «наречена кладалась 1 квітня, в той же рік 2000 р.» Назви котів були придумані мешканцями міста ... принаймні це те, що інтернет говорить, я не пам'ятаю. У 2000 році я був 14 років і 10 років.

Вважаю, що якщо ви кидаєте монету на тумбі Іллі, ви будете щасливі, щасливі і щасливі. Згідно з легендою, в передпокою годин, коли вулиця пуста, а ознаки і ліхтарі вже не настільки яскраві, можна почути бронзові кицька перемішують. Але я не можу сказати про це, в попередньо відданий час на Малому Саді я не сталося.

Здавалося б, як милий, ставити пам'ятник Санкт-Петербурга до улюбленого вихованця ... і виявилося, що не просто ставити, коти заслуговують пам'ятник.

8 вересня 1941 р. Ленінград був введений в кільце, почався блокада, яка тривала 900 днів. Дуже скоро нічого не їсти в місті, народ почав гинути. У страшній зимі 1941-1942 рр. вони оточують все, навіть домашні тварини (і багато життів врятували). Але коли людина гине, щури розмножуються і розмножуються.

Виявилося, що було достатньо їжі в голодному місті для щурів! Блокадрес Кіра Логінова згадувала, що «... темрява щурів у довгих лініях, під керівництвом їх лідерів, переїхала уздовж Шліссельбурзького шосе (нині проспект Обухівської оборони) безпосередньо до млина, де вони змішують борошно для всього міста. Руки були зняті, намагалися подрібнити їх з баками, але нічого не працював: вони сходження на танки і безпечно попадали на них далі. Він був організований ворогом, інтелектуальним і жорстоким. ("Лаборатор" 5.02.1997, р.7). До речі, бабуся моєї матері, яка проживала за деякий час у бджільне місто, сказав, що одна ніч вона виглядала вікна і побачив, що всю вулицю було з'єднання з щурами, після цього вона не могла спати довго. При перехресті дороги, навіть трамваї змушені зупинитися.

Навесні 42-го, моя сестра і я пішов на сад, який виявився на стадіоні на вулиці Левашевська. Ми побачили сіру масу, що переміщається безпосередньо на нас. Рати! Коли ми прийшли в сад - все вже з'їлося там, згадується блокадований Зоя Корнільєва.

Всі види зброї, бомбардування та пожежі неспроможні знищити «п'ятий стовпчик», що ate блокадерів, які загиближують голод. Сірі істоти їсти навіть крихти їжі, які залишилися в місті. Крім того, через орди щурів у місті виникла загроза епідемій. Але ніякі «людські» методи боротьби з гризунів не допомогли.

А потім, відразу ж після прориву блорадного кільця 27 січня 1943 р., у квітні, підписаний головою Ленінградської ради з питань необхідності «відступу з Ярославської області і доставили Ленінграду чотири вагони смоких котів» (смокті коти вважали кращими щурами-катицями). Очнік заявив, що кішки відразу заселилися, після чого підкреслилися. Пантелеєв Л. писав в блокадному щоденнику в січні 1944 р.: «Кіттен в Ленінграді витрати 500 рублів» (кілограми хліба потім продаються від руки на 50 рублів). Зарплата сторожа 120 рублів.

Найдорожчішим був хліб. Я сам пішов трохи від мого раціону, потім дати цей хліб для кошеня до жінки, яка має кота, говорить Зоя Корнільєва.

Ярославль швидко зумів приводити гризунів від харчових складів, але вони не змогли повністю вирішити проблему. На самому кінці війни було оголошено ще одне мобілізація котів. Цього разу коти були зібрані в Сибір. Успішне звернення кота. В Тюмень, наприклад, зібрані 238 котів і котів віком від 6 місяців до 5 років. Багато привезли своїх фаворитів до точки збору. Першим з волонтерів був чорно-білий кішка, Амур, яким господиня особисто подається з побажаннями «пропагувати боротьбу з ворожим ворогом». В цілому 5,000 Омськ, Тюмень, Іркутські коти відправили в Ленінград, які з відзнакою справилися з їх завданням - очищали місто гризунів. Так серед Санкт-Петербургських мурах є майже не корінні, локальні. Багато хто має коріння Ярослава або Сибірського.

Багато людей говорять про те, що історія «блокади котів» - легенда. Проте, тоді питання, де після війни в місті, було так багато мусачів розсмуглися і де з'явилася справжня армія щурів?

р.

Легендарний кіт Максим.
Музей «Рабочий квартал Амури» Його працівники хочуть написати пам'ять легендарного кота Максима. О, можливо, єдиним вижилим катного канадцятого кота було легенда. Наприкінці минулого століття історія Максима розповіла спеціальний кореспондент Комсомолської правди, автор історії про тварин Василя Пескова.
Під час сходу майже всі коти загиблого голодування або з'їли. Саме тому історія своєї господині зацікавила письменника.

«У нашій родині надійшло до того, що дядько вимагало кота їсти майже кожен день», – розповідає про слова власника тварини Вера Миколаївна Володіна. Моя мати і я, коли ми залишили будинок, заблокували Максим з ключем в маленькій кімнаті. Жак був папуги. Яконій санг і розмовлявся. А потім він був зірвав і тихий. Кілька насіння соняшнику ми обмінялися для нашої зброї батька скоро виграли, а наші жакки були допущені. Кішка Максим також ледь б'є - вовна змащена в тканинах, кіготи не знімали, припинили навіть лущення, блювотні рухи для їжі. Один день Макс вдалося потрапити в клітку Jacon. В іншому випадку драматична драма. Це те, що ми побачили, коли ми отримали додому. Пташка і кішка в холодній кімнаті сховав разом. Він мав такий ефект на мій дядько, що він припинив спробу вбити кота.
Незабаром парарота померла, але кішка збереглася. Він був єдиним кішкам, щоб вижити сіжку. У будинку Володіна навіть почали вести екскурсію – кожен бажаючих поглянути на це диво. Викладачі запрошують в усіх класах. Максим помер тільки в 1957. Старий вік.

Джерела: 1. 2. 1. 2. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 1. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2. 1. 2.

Джерело: