Один з найяскравіших, вражаючих і водночас крихкіх місць на Java - кратер вулкана Ієна. Там, в сульфатному димі з вулканічних газів і кип'ятіння сірки пар, біля озера, наповненого сумішшю гідрохлоридних і сірчаних кислот, звичайної індонезійці працює. Вони згортають шматки сірки, викладають їх в кошики, а потім піднімають це 100-парне навантаження на їх плечі на кришці кратера і переносять їх до точки прийому.
Я не знаю, як зробити суворий і слізний звіт, я отримав більше і більше казок.
Але це буде страшна казка. Для роботи в Ejen Crater є, на мій погляд, одна з найважчих робочих місць на Землі, по-справжньому гвинтова робота.
На схід від острова Java сто кілометрів від перетину на острові Балі, серед зелених, лісистих гір і оточених кавовими висадками є кальдера вулкана Ієна.
Яен сам не більше бризок lava і золи, але ще спекотний, що проявляється в сірці фуми, насилько виривається на одному з внутрішніх країв кальдери. Ось де ми йдемо.
Калдера з кислотним озером всередині, вид з найвищої точки кратера:
Дорога від місця, де буде взято автомобіль на край кратера, займає трохи більше години (близько 3 км на гарну стежки). Ви оточені бурючою зеленню тропічного лісу, сонячним блиском і птахами хірп, життя навколо кипіння і тріумфів!
Поблизу гори, вид з стежки, про те, що і про те ж саме, тільки димки.
Дуже скоро ви почнете надходити в кошики, розміщені на краях дороги, наповнених шматочками жовтого породи. Це нічого, крім чистої сірки!
Закрити:
р.
Справа в тому, що в нооні кратер повністю заповнюється димом, тому працівники намагаються встигнути принести з внутрішньої сторони якомога простіше довести його до точки прийому.
Видобуток сірки купується цукровою заводом, розташованою неподалік від м. Банюванги. Під час дня робітники доставлять 9 до 12 тонн сірки, які використовуються в процесі переробки цукру, вироблених з цукрових канатів. Це відбувається наступним чином: в першу чергу, на прес-інсталяцію подрібнюється канат і витягується «дифузивний сік» – рідина сірого або темно-зеленого кольору, що містить сахарози, глюкози, ясен, пектинові речовини, кислоти та різні види забруднень. Сік способу очищення трохи змінив протягом століть. Раніше сік був нагрітий у великих чанах над відкритим вогоньм, а золи до нього додано для видалення несугарів; тепер лаймовий молоко використовується для преципітації домішок. Де цукор виробляється для місцевого споживання, сік дифузії обробляється діоксидом сірки (сульфурний газ) безпосередньо перед вапном додається прискорити відбілювання і очищення. Цукор виходить жовтуватим, тобто не повністю очищеним, але досить приємним за смаком.
Ось робітники. Вони фотографують з туристами для сигарет або печива.
Деякі люди мають дуже гістеричний вигляд.
Більше промалювати, що не дивно: вага такого букета кошиків досягає 100 кілограмів!
Робота оплачена вагою вантажоперевезеного; Вона сказала, що для двох таких кошиків портери отримають тільки близько чотирьох доларів.
Перемістити на кратер. Поступово повітря починає хмарувати, з'являється запах сірководню.
З наступного повороту дороги краєвид різко змінюється:
Навколо коричнево-червоної землі, дерева і кущі здерші, як ніби сушені або спалені найсильнішим теплом.
Це як я уявляв як дитина дорога до землі Косчей Іммортал:
р.
Індонезійська праця є грім, але продовжує нести їх тягар:
Почуття стає важкою, і я отримую респіраторів, які я приніс з Москви.
Читання про Еген, я бачив багато посилань на труднощі сходження від кратера, коли ви покриті сіркою хмарою. Хтось спробував дихати через мокру тканину - вона не допомогла. Хто написав, що вони вийшли чудесно і тільки за допомогою місцевих жителів, і що через тиждень вони мали горло і кашель.
Я не хочу страждати так багато, тому назад в Москві я купив респіратор РП-67 з фільтром типу Б, який захищає від кислотних газів і пар (сульфа-оксид, сіркагідрид, хлор, хлорид водню тощо) – просто те, що потрібно в цьому випадку. Дихаючи в ньому довгий час досить некомфортний (особливо коли ви йдете вгору), дихання є шумним і важким, в цілому, ви швидко розумієте, наскільки важко було жити Дарта Вадер!
Складання до краю кратера:
Р
Не існує питання будь-якого сонця. Сірий заєць тиші всі звуки. На боці стежки сидить і кашель група туристів. Вони явно хочуть піти вниз, і вони сподіваються змінити напрямок вітру.
Отже, зараз продув (огляд з іншого кінця кратера, через два години):
Це те, що він виглядає як всередині димового екрана:
Завдяки респіраторам, ми можемо дозволити собі негайно, головне не дихати різко і глибоко.
Дорога до цього гельського місця не є списком хороших намірів, але палицею каменів, замовлених десь більше, десь менше.
Головне правило полягає в тому, щоб довести до того, хто піднімається. Після того, як я можу зупинити і балансувати на чолі над абісами, то важливо для людини з великими кошиками не тільки не застигти, але і не втратити дихання.
Іноді димові тонкі і видимі структури схилу і шматочок неба.
Нарешті, ми бачимо нашу мету в своїй славі:
срібло