Уявіть: Ви стоїть на краю преципи, і життя кидає на вас один удар після іншого. Здається, що сили працюють, і є тільки темрява попереду. Але раптом щось всередині натискає, як джмер, і ви усвідомлюєте, "Я можу це зробити". Я завжди керований. й
Не чарівний або випадково. Це
персистентність Ваша внутрішня надпотужність, яка може зберегти вас в темряві часи. І найдивовижніше, що кожен має це, просто не кожен знає, як його побачити і розвивати.
Стійкість не є кулястійним жилетом від життєдіяльності. Це більше, як танці в дощ, коли всі інші приховуються від крапель. Згідно з дослідженнями Американської психологічної асоціації, люди з високою чутливістю не тільки відновлюють швидше від травм, але і виникають з криз, міцніше і мудро.
Не хворі люди: вони також болять, рубають, сумують. Але вони не приховують за спиною інших людей, але дивляться на обличчя реальності і зробіть крок.
Що таке дійсно?
Забудьте зображення супергерой, який ніколи не висихає і завжди знає, що робити. Реальна стійкість - це здатність.
Відновлення з несправності та адаптації до зміниПри збереженні людства.
Це не означає ніколи не відчувати біль, страх або тривожність. На відміну від цієї внутрішньої міцності часто виникає досвід серйозного емоційного загоєння і реального життя бур’янів. Як кажуть психологи, «Муску виростають від стресу, і характер виростає від тестування. й
Важливо розуміти: Надійність не є дещо фіксованою. Розробити м'язи в тренажерному залі. І це розвиток починається, коли ви починаєте розуміти, як ваше тіло і розум відреагувати на стрес.
Сім знаків істинної наполегливості
1,1 км Ви впевнені, але не нудотні.
Ви не сумніваєте свої здібності, навіть якщо світ навколо вас розтріскається на швах. У вас є тверда внутрішня підтримка: ви знаєте, що ви можете зробити це, тому що ви зробили це багато разів.
Парадокс резилії: Багато людей знайдуть цю впевненість у складних часах. Після розриву, відлякування, серйозне захворювання — коли ви думаєте, що це кінець, але вижити. І раптом ви розумієте, що якщо ви можете піти через це, то я можу впоратися з іншими проблемами.
Університет Пенсільванія дізнався, що люди з високою самоефективністю (пов'язаними з власними здібностями) були 23 відсотків частіше, щоб досягти своїх цілей, навіть під впливом стресу.
Ви дієте без очікування ідеального стану.
Не залежно від інших судових рішень
Якщо щось не виходить, ви можете це зробити.
2,2 км Ви не можете відмовитися, але ви можете відмовитися.
Визначення не просто вразливість, але можливість пересуватися, коли все проти вас. Ви можете втомлювати, сумніватися, сердитися, але ви все ще не зупиняєтеся, тому що ви розумієте, що шлях може бути довгий, але без руху не буде результату.
Важлива відмінність: Якщо ви хочете кинути.
3. У Ви можете бути гнучкими.
Не працюєте. Що б ви робили, немає результату. І тут є важлива якість:
гнучкість Уміння сказати собі без самовдосконалення, «ОК, я спробую щось інше. й
«Перебудований маршрут». Життя не лінійний процес. Інколи перетворюючи інший спосіб, що вам потрібно.
Багато людей застрягають в одному сценарії, оскільки вони інвестували занадто багато в ньому або бояться визнати, що вони обрали неправильно. Але психологічна гнучкість є одним з основних предикаторів успішної адаптації до стресу.
4. У Ви залишатися оптимістичною.
Ви не просто вирішили вірити в краще. Ваш оптимізм не робить вас зношеними окулярами, що робить вас такими:
«Це не так, але це не назавжди. йй
Мартін Селігман, батько позитивної психології, доведено, що оптимісти живуть 11-15% довше і мають 50% нижчий ризик захворювання серця. Секрет не заперечувати проблеми, але вірити, що труднощі є тимчасовими і незліченними.
5. Умань Ви ресурсно.
Коли життя є складним, ви не панікуєте, ви перетворите голову і думаєте, «Що я отримав?» Хто може допомогти? Який крок можна приймати зараз?
Життя-хака від важкої людини: Вони зберігають ресурсний щоденник - вони записують навички, зв'язки, досвід, які допомогли в минулому. У кризовій ситуації цей список стає життєздатним.
Зберігає вашу резервну копію. Ви не завжди можете запобігти падінню, але ви можете обережно висаджувати, тому що ви швидко реагуєте і адаптуєте.
6. Жнівень Ви хворієте.
Великі зміни нічим не відбуваються. Надійність - це завжди марафон, що означає, що ви повинні мати можливість чекати, зробити вашу річ, не дивлячись на безпосередні результати, і вірити в процес, не тільки результат.
Є японський доведений, що говорить: «Нена ящику я очі» – «Сьогодні часи падають, вісім разів піднімаються». Не прохідний чек, але активно підтримуючи курс незважаючи на перешкоди.
7. Про нас Ви несете відповідальність.
Ви не можете змінити полум'я, ви не сподіваєтеся на диво, адже ви знаєте, що ваше життя є вашої відповідальності. Це не означає, що все повинно бути під вашим контролем, але як ви реагуєте на події і невдачі в руках.
«Я тут, тому що я зробив такі і такі кроки». А якщо ви хочете інші результати, вам потрібно змінити підхід. Це доросла позиція.
Як розвинути належність: практичні кроки
Тримайте щоденник копінгу: Напишіть ситуації, де ви подолали труднощі. Створимо підставу доказів вашої міцності.
Планування практики: «Якщо X буває, я зроблю Y». Це зменшує паніку в критичних ситуаціях
Розробити емоційний інтелект: Вчимося розпізнати і управляти своїми емоціями.
Створення мережі підтримки: Навколо себе людьми, які вірять у свої здібності.
Інвестувати в навички: Ви впевнені, що ви відчуваєте.
Персаж - це не подарунок богів, але майстерність, яку можна перекачувати. Щодня, коли ви отримаєте після падіння, крок вперед, незважаючи на страх, або просто не дайте, ви стаєте сильнішими.
Пам'ятайте, що навіть найперспективні люди іноді лікують, сумніваються і втомилися. Але вони знають одну просту правду: вона пройде. І ви отримаєте через це.
Словник термінів
Стійкість (резистентність)
Уміння людини адаптуватися до несприятливих умов, відновлювати від стресових ситуацій і травм, підтримувати психічне здоров’я і продовжувати функціонувати.
Самоефективність
Повіра людини у власній здатності виконувати завдання і досягати цілей в конкретних ситуаціях. Термін був опублікований психологом Альбертом Бандурою.
Психологічна гнучкість
Уміння адаптувати поведінку одного до змінених обставин і довгострокових значень, а не прилипаючи до жорстких моделей реагування.
Емоційний інтелект
Набір навичок для розпізнавання, розуміння та управління власними емоціями та іншими.
Розташування управління
Психологічне конструювання, що описує схильність людини до відповідальності за події в його житті до внутрішніх (самих) або зовнішніх (циркуляцій) чинників.
Посттравматичний ріст
Позитивні психологічні зміни, що виникають внаслідок подолання основних життєвих криз або травматичних подій.
Матеріал підготовлений для bashny.net – місце, де народжуються сильні особистості