794
Загальна місячна еліпсія в ранній ранок 28 вересня
Сьогодні Місяць знаходиться в фазі першого кварталу, і вона має лише чверть орбіти, щоб зробити до зустрічі конуса тіні Землі. Приватний екліпс почнеться 28 вересня Увійти 4:07:11 в Москві, і в повній фазі 5:11:10й Максимальний очікуваний 5:47:07 У небі просто перед сном. На жаль, в Москві момент виходу з тіней не видно - півгодини після максимуму місяць зникне за горизонтом і підніме сонце.
Ранній понеділок вранці не найзручніший час, а видимість умов повної фази далеко від ідеальної (висота місяця менше 10 градусів). Однак я все ще рекомендую бачити це явище з наступних причин:
- Цей екліпс буде збігатися з супермоном і місяць буде трохи більше, ніж звичайний, а близькість до горизонту дозволить додатково підвищити ефект (див. ілюзію місяця).
- У Європейській частині Росії відбудеться черговий загальний місячний екліпс.
Якщо Ваше вікно стоїть на заході або південному заході, а не вкрите будиночками і деревами, то ви в удачі і можете подивитися екліпси з комфортом вашого будинку. В іншому випадку вам доведеться знайти підходящий сайт для спостереження. Небо на західному напрямку слід подивитися на висоту не менше 5 градусів, інакше ви не побачите повну фазу. Для решти тижня до екліпса, сонце буде в бажаній зоні неба о 17:20 (± 5 хвилин). Використовуйте цей факт, щоб побачити, чи буде видно повну фазу з обраного місця – вона повинна бути освітлена сонячними променями.
Якщо у вас є камера з телевізором, візьміть його з вами. При знятті приватної фази можна обійтися без штативу, але для повної фази краще зафіксувати камеру - місячний диск буде дуже сильно затемнений і вам буде потрібно більше впливу.
У фазі застібки ЕКліпса стартують 3:11:47Але ви побачите деякі зміни з голим оком. Але якщо ви берете картину місяця приблизно на півгодини, ви побачите на фото, що весь місячний диск нерівномірно освітлений - лівий край темний. Це пов'язано з тим, що для спостерігача на місяць в даний момент Сонце вже частково закривається землею, а ступінь замикання змінюється на різні точки на поверхні. До речі, картина повного місяця перед початком пенімальної фази буде цікавою, тому що це буде найбільш повномісячний місяць, який можна фотографувати з Землі (зазвичай під час повного місяця, один край місяця злегка тріскається, див., якщо ви коли-небудь бачили повний місяць).
Коротко перед початком приватного екліпса невелике затемнення верхнього лівого краю місячного диска вже буде помітно до очей.
Потім місяць раптом втратив свою досконалу круглу форму і починає спеціальну фазу. Позиція місяця серед зірок сузір'я Риби в момент дотику тіні:
Близько 4:45 ранку тінь Землі покриє половину місячного диска. Місяць буде 13 градусів над горизонтом.
913797
Під час приватної фази яскравість затінених і світлих частин диска сильно різниться. Око може добре бачити обидві частини, але камера не має динамічного діапазону всього місяця. Ви можете спробувати взяти HDR фото:
Початок повної фази, висота трохи менше 10o:
Макс. Він вже є освітленням, сонце знаходиться лише в 5o нижче горизонту, а Місяць - 5o вище - в момент місячного екліпса вони знаходяться в діаметрично протилежних точках небесної сфери (регулюється для вогнетривки і скінченних розмірів тіні).
На північному полюсі місяця з'явиться темний, оскільки він переходить ближче до центру тіні Землі.
р.
Червоний колір місяця під час повної фази пов'язаний з тими ж причинами, чому ми бачимо червоний світан після заходу сонця (див. Дифузне випромінювання неба).
Спостереження на місяць, здається, бачити світанку одночасно по всій окружності диска землі.
Ця модель, взята з статті Вікіпедії, дуже груба — світанок міст на нічній стороні перебільшена, а кільце світанку не повинно бути настільки рівномірно кольоровим. Єдиний реальний образ Землі з місячної поверхні під час місячної екліпси було взято Опитувальником 3 у 1967 році:
Неприємна ширина кільця обумовлена різницею погодних умов і станом атмосфери.
Цей образ був прийнятий командою Аполлон 12, а не з поверхні, але на шляху додому.
І японський пробе Кагуя навіть зробив відео Землі, що випливають над північним полюсом місяця під час екліпса 9 лютого 2009 року. Відео не було знято з поверхні, але з полярної місячної орбіти.
Цей екліпс був видимий з Землі як пекумбра, місяць потім майже доторкнувся тіні її північної сторони. Кагуя була в полярній орбіті і все ще проходив через тіні, що літають по області північного полюса місяця.
Цікаво, що тиждень тому (тобто половина повороту перед майбутнім екліпсом) було часткове сонячне екліпсе видиме на півдні Африки та частини Антарктиди. СДО космічних апаратів (Солярна динаміка) пощастило бути біля прямої лінії, що проходить через три естезіальні органи – Сонце, Місяць та Земля (на порядку спуску від апарату). Це рідкісний подвійний сонячний екліпс постріл в далекому ультрафіолетовому режимі:
Місяця не має атмосфери і краю її диска (знімається зліва) є гострим Атмосфера Землі призводить до розмитнення краю диска Землі (темна дуга зверху).
Екліпси сонця іншими планетами з атмосфероюЗображення, взяті з тіні Плуто за допомогою New Horizons:
У фотоальбомі Кассіні є цей чудовий постріл:
Точка зліва від кілець - Земля.
Давайте повернемося до предмету спостереження майбутнього екліпса з поверхні Землі. Якщо у вас є телескоп, спробуйте поглибити місячну поверхню, покриту тінь – існує рідкісний шанс виявити так звані короткочасні місячні явища. Під час місячної екліпси температура гарячої доби поверхні місяця дуже різко знижується. У зв’язку з механічними напруженнями у скелях електричне поле може стати причиною іонізації і світіння. Найчастіше такі явища спостерігаються в кратері Арістрахус. Чи буде ви дивитися eclipse? Краще спати до робочого тижня. Я лежаю пізніше. Я збираюся рано і побачити. Тексти пісень, а це означає: Я прокинувся, я бачу, і я буду спати. 207 осіб проголосували. 54 человек. Чи знаєте ви про майбутній екліпс до читання цієї статті? Ноп. Він почув щось, але не знаю точного часу і умов видимості. Я вже знав і де дивитися. 282 осіб проголосували. 12 человек. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка,
Джерело: geektimes.ru/post/262790/