AdMe.ru представляє портфоліо генія Олівіеро Тоскані

У світі реклами Тускані відомий як один з найбільш скандальних фотографів зображень. Багато його робіт, які чітко провокують в природі, викликали різку негативну реакцію від Ватикану.

Ім'я Оливеро Тоскана стала відомою в рекламних колах, коли він вже був сороком. На початку 80-х років минулого століття його участь в рекламних кампаніях для Валентино, Есріт, Фіорчі привертали увагу. Oliviero Toscani вивчав дизайн в Університеті Цюрих (1961-1965). Його оригінальні твори часто друкувалися відомими модними журналами. Але світова популярність прийшла до Тускани з 1984 року, коли італійський модний дім Benetton, що спеціалізується на виробництві молодіжного одягу та аксесуарів, запросила фотографа на начальника рекламного відділу компанії.

«Я люблю людей, які щось цікавлять. Якщо ви впевнені в тому, що це не більше креативності: десь ви бачили. Головне не бути першим, але єдиним.

У той час італійська компанія Benetton підготувала для виходу на ринки за межами Європи і розвивала концепцію маркетингу. Керівник компанії Luciano Benetton, повага художника, обіцяв Оливеро Тоскані повну свободу дій, і він погодився стати творчим директором проекту.

Багато хто вважає, що рекламна кампанія Benetton розпочалася навесні 1984 року, відкрила нову сторінку в історії сучасної реклами. Рекламна кампанія, розроблена під керівництвом компанії Oliviero Toscani, орієнтованого на бренд Benetton і філософію цього бренду. У 1984 році слоган був «Всі кольори світу», а в наступному році Оливеро Тоскані монетував слоган «Великі кольори Benetton». І, природно для фотографа, головна «поради» кампанії передана в міжнародну мову фотографії. Перша всесвітньо відома фото з 18-річної серії була фото, в якій діти різних забігів і національностей, які вишиті в ланцюжку, одягалися в яскравому одязі з Benetton, зливаються на складах з моменту заснування компанії.

Успіх першої кампанії надихнув Benetton, щоб експериментувати далі. Протягом 18 років у Benetton Toscani вибрала різні теми для рекламної фотосесії, не боїться найпрестижніших глобальних проблем, таких як расова дискримінація, СНІД, війна. На білбордах Benetton Fashion House в різні роки можна побачити: новонароджений малюк з неперевершеним пуповинним пуповинним пуповином; білий малюк, який потрапив до грудей чорної жінки; реальні серця людей з написами Білий, Чорний і жовтий (вони кажуть, виглядають, і всі серця однакові); чорний чоловік з кольоровими очима; зображений в статевих органах монголоїда, Негройд і білого чоловіка; барвисті польотні презервативи; копулюючи коні різних кольорів; молодий католицький священик поцілунує молодий чернець і т.д. Нагадуємо нам про спонтанність природи, що стає все більш важко зрозуміти в нашому штучному світі. Він неодноразово приніс до суду після агресивних нападів на найбільші рекламні агентства в Італії. Він був відомий, коли поп побачив фотограф Тускані, зображуючи дівчину в джинси Юсус з біблійною цитатою: «Чому мені подобається. й

Компанія Benetton представила потужну рекламну кампанію з Організації Об'єднаних Націй для позначення 50-річчя Декларації про права людини. Рекламні вироби на цій темі представлені портрети молодих людей з усього світу на фоні першої статті декларації: «Всі люди народжуються вільними і рівними правами і людськими гідностями...» 10 грудня 1948 року було розподілено в 72 країнах світу, оціночно, що було побачено на кілька 480 млн осіб.

Але не всі проекти були гідними, як з УНЗ. Багато вищевказаних творів Тоскани викликали удар і, як наслідок, скандал. Наприклад, під час виставки плакатів Benetton в Музеї сучасного мистецтва Буенос-Айрес, влада вимагала видалення одного з них (з поціновувачами католицького культу). У відповідь організатори згадали всі твори художника. Дуже говоряча справа: роботи Оливеро Тоскані – це як твори сучасного мистецтва, так і епіцентру скандалу. Тоскані сам оцінює ставлення до своєї роботи: «Фотографи не шокують, реальність, захоплена на них, шокує. Люди відроджують знімки голодування дітей і сміливо забувають про них, коли зникнуть такі фотографії. Фотографи – це просто відливи реальності навколо нас, і моє завдання – створити такі литі. й

Фотограф стверджує, що провокація не може бути визначена, оскільки не існує такого – є тільки результат і люди, які відчувають себе провокацією, і провокація безпосередньо пов’язана з часом, культурою, рівнем освіти. За словами фотографа, провокація в своїх рекламних плакатах є чимось позитивним, оскільки бачить таку роботу, людина провокує мислення. Провокація не має правил: вона пропонує лише різну точку зору, яка ще не потрапила в звичайні візерунки поведінки. Не провокаційне провокація, є тільки тимчасові собаки і символи, і Тоскані цитує приклад косики, символ життя перетворений нацами в символ насильства.
Провокативна політика свого творчого директора була підтримана Лук'яном Бенетоном, і підтриманий в найбільш ефективний спосіб. Лук'яно Бенетон, сенатор у італійському парламенті, фотографував голий за рекламі 1992 року. Приватні сидіння сенатора вкриті плакатом, який читається, «Я хочу, щоб ваш одяг був назад. й

Безсумнівно, позиція повстанського фотографа була симпатичною до голови Будинку Benetton, але, перш за все, він був бізнесменом і знав, як розраховувати. Протягом 18 років співпраці з Оливером Тоскані, продаж компанії зріс в 20 разів, тому Лук'яно Бенетон дозволив творчому директору багато. Безсумнівно, завдяки великій частині Тускані, Benetton стала всесвітньо відомою компанією. У 1965 році Ґіляна Бенетон і її три брати, Карло, Гілберто і Лук'яно, почалися з одного магазину в невеликому містечку Понцано в північній Італії. Сьогодні в 120 країнах світу налічується 7000 магазинів (50 країн світу) та гігантських супермаркетів. Benetton є одним з найвідоміших брендів світу з оборотом близько 137 мільйонів фунтів.
До речі, співпраця Benetton і Tuscani приніс їм не тільки багато скандалів і грошей, а й премію ЮНЕСКО, а й Золотого Лева Каннського міжнародного рекламного фестивалю.

Але це було на час, або до кінця ХХ ст.

Ви не повинні сидіти в тюрмі.

У 2000-му році компанія «Бенеттон і Тоскана». У ній, як рекламні плакати використовували фотопортрети 26 вбивців, які чекають на смерть в американських тюрмах.

У 1998 році Тоскані зустрівся з американським професором Speedy рисом, вболівальником із скасуванням смертної кари. На рисі фотограф захопив нову тему, запрошуючи Лук'яно Бенетон, щоб звільнити серію фотографій з обличчями людей, засуджених за смерть за вбивство. За словами Тоскани, ці оповідання будуть символізувати протест від покарання столиці. Генеральний директор Benetton, який ніколи не обмежує уяву свого творчого режисера.

З тих пір, як смертний штраф був скасований в Європі, природа Тускані мала піти в Сполучені Штати. У 1999 році Тоскані разом з командою отримала дозвіл на відвідування та кіно в декількох американських в’язницях, де він фотографував смертний ряд. У січні 2000 р. їх зображення з'явилися на рекламних плакатах Benetton під новим девізом: "Ми, на Death Row". А потім зламав скандал. Потерпілих злочинних жертв протестували, кажучи, Benetton робить героїв вбивців, забути своїх жертв. Каліфорнійська Legislature була названа для бойкоту італійської компанії, а п'ять держав, в яких Toscani зняли свої історії, загрожували правову дію. В кінці Бенеттон був висушений тільки державою Міссурі, так як Оливеро Тоскани проникли в тюрму цієї держави трюком: під вимовою журналіста.

Під час роботи над проектом Oliviero Toscani не пристосував багато значення для різних паперів та формальностей, які були смертельною помилкою в такій країні, як Сполучені Штати Америки. Тоскани не подбали про те, щоб отримати дозвіл на використання самогубства знімків у відкритій рекламі: крім того, він оплачував дві з них плату за подачу. Оплатити такий збір є порушенням американського законодавства. Закон США явно стверджує, що злочин не має права на прибуток від злочину.

До червня 2001 року, коли Benetton вимушено відправляв апологію людям, родичам яких загиближувалися перпетитори, зображені в плакатах, а також сплатити токенну суму від 50 000 доларів до місцевих жертв злочинного фонду.

Рекламна кампанія, яка вартість Benetton $20 млн, повинна бути швидко замкнена. Але найсерйозніший удар для італійської модної корпорації став розривом відносин з старим партнером – одним з найбільших американських торговельних компаній Sears, Roebuck & Co., які після появи плакатів з обличчям злочинців відмовилися продати одяг від Benetton. Через скандальну рекламу в США кількість магазинів, що працюють в франшизі з Benetton, знизилися на третину.

На початку скандалу Benetton спробував попередити, що нічого не сталося. «Це наша прерогативна фотографія нових колекцій в несподіваних місцях», - сказав Лук'яно Бенетон. Ми використовуємо реальні люди в нашій рекламі, а не стереотипи краси. Ми завжди приступаємо до унікальності. й

Лук'яно Бенетон заявив, що фінансові втрати не змогло своїм відносинам з креативним директором, а глава зв'язків з громадськістю Benetton Mark Major виступили на прес-конференції, виправили журналіста, який помітив, що компанія втратила двадцять мільйонів доларів. "Ми витратили двадцять мільйонів доларів", - сказав він м'яким чином, щоб задіяти від присутніх.

Однак втрати примусили Люсіано Бенетон змінити своє ставлення до Оливеро Тоскані, а наприкінці квітня 2000 року було перервано 18-річні відносини. Тоскани зліва Benetton і переїхали на новий журнал Нью-Йорк, де він став креативним директором. Узгоджуючи інтерв’ю, надане йому, він не пошкодує і згадує роки співпраці з італійською компанією тільки з хорошими словами. В кінці, як багато успішних оголошень назавжди забуті через півроку, але його сюжети на початку дев'ятих ще не згасаються з пам'яті.

Коментар до його відправлення з Benetton, Oliviero Toscani - сказав він: "Припустимо, нічого триває назавжди." Ви маєте можливість розпочати нові проекти. Серед цих проектів стала 2002а кампанія проти куріння для Світової організації охорони здоров’я.

Однією з основних переваг реклами є її непередбачуваність.

Один з найбільш успішних рекламодавців Oliviero Toscani не схожий на рекламу і вважає це лише засобом впливу на світ. Відомий за анархістські погляди, Тоскани можна назвати утопіаном, якщо не за величезні прибутку від своєї неспокійної фантазії.
Тоскана здатна втілити в життя які інші тільки мрії. Так, здавалося б утопійської мрії з'явилася унікальна школа-лабораторія Benetton. Тканіна була створена в 1994 році Лук'яном Бенетоном і Оливеро Тоскані. Тоді, вперше, молоді талановиті діти (не старше 25 років) зібралися для спільних творчих експериментів. Одним з результатів роботи молодого є журнал Кольори, які стали реальною іконою, якщо не Біблія сучасного дизайну. Це студенти заводу, які продовжують рекламну лінію в Benetton після виходу його творчого директора.

Oliviero Toscani ще може писати багато. У наших проектних школах навчаться в будь-який час. Але, на мій погляд, краще про це явище, він розповість себе: Я фотограф, не рекламодавець. Я зацікавився переїздом з фотозйомки до реклами та перемішуючи його. Тому я ніколи не використовував традиційні рекламні техніки. «Я не приймаю американський тип реклами, де оголошення є конформатором, дуже посередником і схожим на один одного. й

Коли він нагадав, що він був об'єктивно в обслуговуванні капіталістського концерну, славивши його і приносив його новий дохід, він відповів: "Коли архітектор Френк Генрі був побудований будинок для штабу компанії Coca-Cola, він також створив, щоб зробити Coca-Cola продавати більше?" Як він використовує його для створення нового покоління?

Щодня, на стінах наших освітніх установ, які навчають мистецтву реклами, замість сакраментального «Learn, навчання та навчання», з’являються котирування Oliviero Toscani: «Перевага повинна означати набагато більше, ніж просто продаж товарів». Це висота циніки, щоб бачити людей як споживачів, продати їх помилкові мрії, запевнити їх, що вони будуть більш красивими, якщо вони купують продукт. Однією з основних переваг реклами є її непередбачуваність. й

З 2002 року інтерв’ю з www.designboom.com
Який час доби вам подобається?
Коли я прокинувся.

Як отримати новини?
Єдине, що я прочитав газети. Я ніколи не читаю книги.

Де ви працюєте на ваших проектах?
У мене голову.

Хто ви працюєте?
Для Бога.

Ви обговорюєте свою роботу з іншими фотографами?
Я зазвичай спілкуюся з фермером. Хто живе біля дверей. Він знає, як молочні корови в фантастичному вигляді. У мене є ще один хлопець, який ремонтує трактори. Вони є найбільш креативними людьми, які коли-небудь зустрілися.

Ви завжди хотіли бути фотографом?
Ні, я народилася художника.

Опишіть свій стиль?
У мене немає стилю. Ми всі унікальні, що є вашим унікальним стилем. Я хочу бути вільним, як како, який кидає яйця в багатьох інших гніздах людей.

Які дизайнери та архітектори минулого, які звертаються до вас?
Рудольф Шиндлер. Він є німецькою, народжуючим і емігрував Сполучених Штатів під час нації.

І молодий?
Молоді люди не можуть бути добре. Архітектура починається у віці 80 років.

Ви використовуєте рекламні кампанії для благодійних цілей або хочете бути юридичним
Я зроблю фотографії, які бізнесмени купують для збільшення продажів своєї продукції. Вони оплачують мені це. Я кажу, що хочу сказати на фотографіях і це єдине, що я можу зробити. Ми всі слуги великих компаній. Після того, як ми служили хрестом, то там кока-Кола. Натільний хрестик «Розп'яття», золото 585 °, з чорнінням 40х20 мм, О п014

З анкети Marcel Proust Веб-сайт: www.designboom.com
Що я оцінив більшість друзів
Їх погляди

Сонце щастя
Не сниться.

Яка найбільша людина для мене
бути безсмертним

Я хочу, щоб я був.
Для того, щоб подивитися на мене мертвих.

Квітка я люблю.
Квітка зла

Моє улюблене композитора.
Африканські музиканти

Мій герой в реальному житті.
Загибель

Що я захоплюю більшість.
Відсутність життєдіяльності. Компасіон (від буддійської перспективи)

Історичний характер, який я захоплю себе.
Політиці.

Подарунок природи Я хочу, щоб я мав.
Життя.

Мій девіз.
Щоб жити кожен день, якби він був останній день, бо один день він стане історією. Зробіть життя, не руйнуючи його.

Біографія:
Тоскані – син фотожурналістки для італійської газети Corriere Della Sera.
Народився у 1942 році в Мілані.
З 1961 по 1965 рр. навчався фотографію та дизайну в Цюріху. 1982-2000 – Творчий директор Benetton Fashion House.
З 1990 року редактор журналу Collors.

У 1993 році заснував Тканину, міжнародний центр досліджень в мистецтві комунікації. Переможець 4 Cannes Lions та багатьох інших премій. Він викладає в декількох університетах і написав три книги.

Сайт: www.propr.com.ua