Технологія футбольного миру 2014

Привіт, Habr!

Напевно кожен знає, що зараз в повному гойдалці світового кубка. Це найпрестижніший турнір серед національних команд. Ми можемо бачити Кубок світу тільки один раз на 4 роки і кожен, хто піклується про футбол, дивиться на нього. Але сьогодні я буду говорити про технології, які використовуються в цьому чемпіонаті Бразилії. Я розповім тебе. головки і свінгерий

Можливо, варто почати з того, що ФІФА (головна футбольна організація), а точніше її керівництво, дуже консервативні люди. Існує технологія бум. Теніс, хокею та іншими видами спорту використовують новітні розробки в галузі визначення порушень правил, забивних систем, відеорелейних систем, які в свою чергу дозволяють судді приймати справедливі рішення. Але згідно з керівництвом головної футбольної організації футбол не є місцем для техніки.
Я не знаю, як я думаю, що це думка, ймовірно, накладається найбільшими гравцями ринку букмекерів, які в свою чергу можуть тісно працювати з суддями. Але я вірю, що це все міф.

Найвідоміші причини, за словами керівництва:
Афіша Президент Sepp Blatter:
Впровадження технічних нововведень призведе до тривалих зупинок і, як наслідок, негативно впливає на розваги матчів. ?
УМОВИ Головний виконавчий директор Michel Platini:
«Справедливі помилки є невід’ємною частиною футболу і не можна робити без них. Крім того, нові технології обов’язково вбити «гуманітарність» футболу, що приваблює любителів.

З’явився шок для футбольного світу, якийсь час назад ФІФА оголосила про запуск системи гоління на чемпіонаті світу 2014 року. З них причина була величезною кількістю інцидентів, коли суддя не підрахував дуже очевидних кульок. Наприклад, на останньому чемпіонаті світу в 2010 році, коли Англія і Німеччина грали, м'яч перетнула мету Німеччини майже цілим метром. На Чемпіонаті Європи 2012 року вся Англія, граючи з Україною, пропустили найчистішу мету, що суддя не підрахував. Але про чемпіонати клубу і турніри, ми будемо мовчати.

(В даний момент Англія і бал летить назад) 2010 Кубок світу.

У світі було поставлено завдання створення системи, яка відповідає наступним параметрам:

• Система повинна бути стовідсотковою точністю.
  • Система повинна повідомити арбітра захоплення воріт в другій.
  • Система повинна працювати в будь-яких погодних умовах і під будь-яким освітленням.
Так були лідери, які почали обертати на цій темі. В даний час випробувано 3 системи.

Система Hawk-Eye ( яка може бути переведена як “хабська око”) вже використовується в змаганнях з тенісу та крикету, складається з шести камер, встановлених на різних точках, зображень, з яких поєднуються в одну картину, яка визначає точний місце удару м'яча, після чого суддя отримує сигнал, щоб прийняти ціль.

Система GoalRef менш відома у світі спортивних технологій, і була використана з 2009 року для визначення цілей мангалу. Магнітне поле створюється в області воріт, а мікрочіп встановлюється всередині кулі. Будь-які зміни в магнітному полі за кінцевою лінією дають автоматичний сигнал до референта матчу і означає мету.

Система GoalControl-4D розроблена німецькою компанією. Система автоматичного визначення цілі, що використовується на Кубку світу. Система базується на використанні швидкісних камер, без використання чіпсів в кульках і аналогічних пристроях. Він складається з 14 камер, весь час, спрямованих на м'яч, які передають інформацію на комп'ютер, і він, після обробки його, надсилає сигнал, що м'яч перетинає лінію цілі на годинник головного референта матчу. Система встановлена на всіх стадіонах Кубка світу 2014 року і вперше вплинула на рішення референта в спірному епізоді з другою метою в матчі Франция-Хондурас.

Відео як працює GoalControl-4D:

Загублена технологія рідини.

Це перший матч Кубка світу 2014 року. Повідомляйте, як гравці не розуміють, що відбувається.

Цей чемпіонат прийняв ще одну технологію, яка раніше була використана в футболі тільки як експеримент. Незважаючи на те, що я активно зацікавлений у футболі, я дізнався про це на сучасному чемпіонаті світу. Референти матчу тепер мають можливість особливої рідини. І кожен вільний удар біля мети, коли оборона кладе стіну, суддя відраховує певну кількість метрів від кульки і виводить лінію з цим спреєм. Дуже позиція кульки також фіксується розпилювачем. Найчастіше, коли арбітр підрахував відстань від меча до стіни і вказував, куди потрібно стояти, він був відволікав, в цей час стіна переїхала до кулі. Це заважає хорошому виконанню штрафу і часто затримує час, коли арбітр починає розумітися і знову розраховувати. Тепер ця проблема не більше, малюємо де м'яч, малюємо де стіна і ходимо, з'ясуйте її, дайте картки, зробіть те, що ви хочете.
Спрей зникне в кілька хвилин. Я не знаю, що рядок є. Але мої друзі і я зателефоную її стрункої піни. Дуже схожий.

Я сподіваюсь, що технологія буде введена в футбол. Як людину ближче до ІТ та футболу, це дуже приємно.

Джерело: habrahabr.ru/post/228515/