Первинна фінська школа як грабіжний світогляду

Надія
1 999 р.
З 10 серпня вдруге з’явилася восьмої дочки. Перший раз був в Росії тільки рік тому, тому пам'ять ще свіжі спогади про списки формату А4 «Щоб я купити для першого класу» (до речі, все ОБЛАДНАННЯ у вигляді щоденної, палітри, кольорової паперу всіх можливих типів і непроголошених до кінця року), питання в анкеті для батьків типу – Як можна допомогти школі? та отримання добровільної обов’язкової фінансової допомоги. Так я був поспішаю купити "школи" з першого серпня - ручки, блокноти, правило-eraser, що ще потрібно в школі? Я не знаю, чому мій чоловік відповів на всі питання.
Я не знаю, як «не знаю» до 10 серпня.
Збір за межами школи в 9 ранку (безсоні також починаються в 9 ранку). Замість звичайної офіційної лінії з годинною підставкою і поезією першокласників-висотників, які все ще, крім них, ніхто не чує, з луками для дівчат півметра і двометрових гладіолусів для вчителя Фінляндії, все швидко і легко. Учні 1-4 класів, які чекають на старт (старший вже в іншому місці), сказали, що пара зручних слів і іменованих студентів - хто куди. Останнім був наш клас для іноземців. У групі взяли участь 18 студентів, брата та сестра з Тайваню, пара з Естонії, України та двох російських дівчаток, Сведи та Араби. Фінська вчителька та три перекладачі. Деякі діти відвідують клас на другий рік, тому вони також на прийомі, щоб допомогти перекладачам.
Одяг тільки комфортний для дитини. Джинси, штани, шорти, футболки, легінси... Багато людей мають свої улюблені фінські скекери. Не існує заміни взуття в школі. Діти бігти по школі ... в шкарпетки. Дуже зручно!
У перший день ми дали великий ноутбук A4 у класі, невеликий блокнот для вчителів повідомлень батькам, для графіків і т.д., ерозій і олівцем. Всі безкоштовні) Фінські першокласники отримали подарунок відбивних шапок з написом: Я новий користувач автодоріг.
Школа знаходиться в 5 хвилинах їзди машиною, за 40 хвилин їзди від Brisk темпу, за 20 хвилин їзди на велосипеді. Про два кілометри. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. (Я довго не вірю в вуха, я просив двадцять разів.) БЕЗКОШТОВНО! Мінібус підбирає дитину з дому вранці, бере його до школи, і повертає його після школи. Учитель виходить і контролює, що дитина не втратила і потрапила в інший автомобіль. (Для шкільного таксі кожен водій має список дітей (вони приймають три або чотири діти), автомобіль є обов'язковою ознакою «Креативний, дитячий!»)
Через тиждень ми дали барвистий підручник математики в Фінляндії.
Після тижня клас фізичного виховання. Після занять візьміть душ!
У номері є окрема тема. На сайті шкільного меню протягом місяця дитина накладає те, що він хоче від пропозиції. Салати з свіжих овочів, рису, картоплі, курки, м'яса, молока або води.
На початку школи, наша посвідка на проживання ще не була готова, відповідно, ідентифікаційний номер ще не був, але ми прийняли до школи без питання, медсестра провела іспит, і дав дозвіл на участь у школі.
Сама школа не огороджена триметровим парканом з прокладкою, вона не огороджена на всіх, є стоянка для вчителів і батьків, багато місця для велосипедів, все чисто і добре підтримується. Тільки кілька відеокамер навколо кутів підкаже, що все під керуванням.
Продовжити читання :)