Далі, до якого всі актриси є laundresses

Кожна професія має свої легенди, але в театрі легенд найбільшого. Історії, анекдоти та легендарні особистості - це саме те, що театр насправді відпочиває. Але дві легенди – чи точніше дві жінки – займають спеціальне місце на честь театрального Олімпу. Один з них Сара Бернард. Другим є її вічний суперник, Еленор Доус.

Не залишилося від Дузе. По суті, тільки спогади і архівні ножиці, буквально через кілька хвилин, залишених від часу, коли кінотеатр все ще був матовим. Це ці постріли, які дають нам уявлення про те, чому легенди таланту Дузе жили більше століття. Елеонора Дуза - одна з багатьох акторів, які занурилися від акторської сім'ї - перша троянда на сцені, коли вона була 4 роки. Відтворено всі суттєві ролі свого часу - Шав, Ібсен, Маетерлінк, Горький, Шекспір і навіть в "Леді з Камелем" (три роки тому ця роль принесе славу Греті Гарбо). Її діючий діапазон був неймовірно широким, практично безмежним. По-великим, вона може грати все від романтичних ролей до трагічних і комічних. Вона легко перетворилася з сільської леді до феміністки, від магару до королеви. Вона була гарною, витонченою і розумною. Але найголовніше – її впевненість, що кладуть на ноги Чехова, Бернар Шав, Габріель d'Annunzio ... і всю Європу наприкінці 19 століття.

Вона загинула пневмонії під час принадування Сполучених Штатів, але похований в її батьківщині в Італії. З появою кіно, вона колись зірвала в кіно - в німій плівці Arturo Ambrosio "Ashes" на основі роману однойменного імені Grazia Deledda. У фільмі Гріффі, але не виходив. Після неї були фотографії, літописи, портрети, спогади... Наприкінці свого життя Дузе на чохлі часу – вона стала першою жінкою і першим митцем, щоб з'явитися на чохлі цього рівня. Інші актори, які лікують її: «Дуже, як можна грати після неї?» Після того, як поруч з такою акторкою, я просто лаундром. – Надія Ніколіна, Ізідора Дункан і Марилін Монрой колись думали те ж саме.

Дузе володіє багатьма відомими афоризмами, але найвідомішими можна сміливо розмістити на кришці будь-якого підручника актора. «Я не маю макіяжу. «Я зроблю з середини», - сказав він. І жив вона таким чином.

р.