Король Айден Шенер

У 1986 році турецька мультипартія «Чалікусу» («Чалікусу», російською мовою – «Король – Пісня», що базується на романі однойменного імені Редад Нурі Гунтекін був реставрований успіх у всіх країнах, де було показано. У великому обсязі це заслуга литого, зокрема, провідного актора Айдена Шенера, який подарує главу старту будь-яким накладним Голлівудом «красою».

У віці 18 років Айден став переможцем конкурсу «Міс Туреччина», а у 1981 р. вона взяла участь у конкурсі «Міс Світ», але перемога пішла до Венесуеванської моделі Пілін Леон (Я ніколи не розумію критерії, за якими слони розподіляються на цих змаганнях; дам корону Айдан безумовно). Тим не менш, в її батьківщині, вона швидко реалізувала себе в моделювальному бізнесі і акторській діяльності, особливо з тих пір, поки не були дійсно кілька красивих жінок серед турецьких моделей цього часу.

5737768

Вже в 1983 році вийшов перший фільм за участю «Кюцюк Ага» і три роки пізніше актриса прийшла до національної слави завдяки ролі Феріду в кінофільмі «Король – пісня». Гунтекін у своїй книзі описує Феріда як неймовірна краса, і Чаликуша є однією з небагатьох кінопристосувань, де ідея автора не спотворилася.

р.

Актуальна дуо Айдан Шенер і Кенан Калава (реж. Камран) дуже добре, фільм виграла симпатію глядачів по всьому світу і стала класикою турецького кіно. Ви можете переглянути багато разів і ніколи не перестати милуватися красою актора і чудовим втіленням цієї історії. Чудова музика Есіна Engin підкреслює драму картини і передає національний аромат (який не бачив кіно – раджу!)

р.

Незважаючи на консервативні погляди Туреччини, Шеньер став одним з найпопулярніших моделей, а її батьків, позбавлених будь-якого преюдії, сильно підтримав свою дочку. Аїдан вважає себе мусульманином, але вона не зношує burqa і телятини, віривши, що Аллах повинен бути першим з усіх в душі, і весь світ має право помилуватися красою (як розумний вона!).

Тим не менш, з якоїсь причини це буває: полум'я і особисте життя не йдуть разом. Особливо коли мова йде про красиву жінку. На жаль, Айдан не обходив цього. У 1983 році Айдан Шенер заміж турецьким футболістом Айханом Акбіном, у них була дочка Єджим. Але в 1991 році вони розлучаються. Як говорить актриса, «Ми зламали, бо ми не розуміли один одному». Після цього було багато пропозицій, але я не хочу знову одружитися. й

966677

Аїдан має кримські татарські коріння на материнській лінії, а на батьківській стороні йдуть в Казань. Схенер є улюбленим у пострадянському просторі, який неодноразово відвідав різні країни СНД: Узбекистан, Татарстан, Росія. Шенер був багаторазовий в батьківщині своїх предків - в Казані, де вона дуже тепло отримала. Аїдан також хоче відвідати Крим не тільки тому, що його коріння є там, але і тому, що вона дуже улюблена в Україні.