Ніколи не забуду той день, коли моя подруга Марина написала в нашому скайп-чаті, що почала дивитися новий серіал про... Гей. "Ан, це так затягує! Я дивлюся серію за серією і не можу зупинитися!" - Марину буквально розривало від емоцій, і вона щедро ними ділилася, а на довершення всього кинула мені посилання на сайт, де можна було дивитися фільми без скачування. Мене ніколи не хвилювала синя тема. Не те щоб я був затятим противником нестандартних відносин, але мені це було не цікаво. Але, знаючи Марину, що вона не буде трясти повітря без причини, я все одно неохоче відкрила посилання, включила перший епізод і... Я пішов.
Я буквально випала з реальності! З перших же кадрів стало зрозуміло, що я ніколи раніше не бачив нічого подібного. І коли я побачив ЙОГО... Я закохалася, раз і назавжди. Довге, віддане кохання фанатів. Знайомтеся, це сам Гейл Морган Гарольд III.
Гейл з'явився на світ 10 липня 1969 року на півдні США, в місті Декатур в досить релігійній родині. Однак до п'ятнадцяти років він зрозумів, що релігійні догмати церкви не для нього. Після закінчення школи юний Гарольд вступив до Американського університету у Вашингтоні, де отримав спортивну стипендію завдяки грі у футбол (аналог європейського футболу), в якій досяг великих успіхів. Після закінчення університету Гейл відправився в Сан-Франциско, де серйозно захопився фотографією і вступив до Школи мистецтв. На той момент свого життя він пробував себе в різних іпостасях, в тому числі працював автомеханіком в італійській компанії Ducati. З тих пір він зберігає пристрасть до італійських мотоциклів.
Однак Гейл почав замислюватися, що він хоче серйозно зробити зі своїм життям. Тоді його дівчина Сьюзан Ландау порадила йому спробувати свої сили в акторській майстерності. А в 1997 році Гейл поїхав до Лос-Анджелеса, де з ентузіазмом осягав тонкощі акторської професії в знаменитій театральній майстерні Джоан Шекель, послуги якої користувалися великим попитом в Голлівуді.
Його зоряний час настав в 2000 році, коли відомий телеканал Showtime оголосив, що шукає акторів для зйомок в серіалі «Queer as Folk» (для російськомовних глядачів серіал називається «Близькі друзі») про життя людей нетрадиційної сексуальної орієнтації в Америці. Кандидатури на всі головні ролі вже були затверджені, і тільки на роль головного героя, впевненої в собі, успішної, зухвало сексуальної співробітниці піттсбурзького рекламного агентства Брайана Кінні, не було нікого.
Виконавчі продюсери серіалу Ден Ліпман і Рон Коуен були готові рвати на собі волосся, зйомки повинні були початися в понеділок, а до вечора п'ятниці актора ще не знайшли. У той час в Голлівуді лютувала гомофобія, і кастингові агентства буквально бойкотували цей проект. Раптовий дзвінок кастинг-директора: «Готуйся, він тут!». Ліпман, згадуючи: «Гейл заходить у студію, ми з Роном дивимося на нього і не можемо повірити своїм очам – це Брайан Кінні у плоті!» Ось такою була Гейл під час зйомок серіалу:
Брайан у своєму кабінеті
І від такого погляду мурашки біжать по шкірі. Ох вже цей кмітливий Брайан Кінні...
Коли Брайан танцював у клубі «Вавилон», від нього неможливо було відірвати погляд.
На цих фото Гейл зі своїм партнером по фільму Ренді Гаррісоном
Акторський склад серіалу знаходиться в знаменитій квартирі Брайана, яка, по суті, була всього лише декораціями
І ось хлопці на черговій вечірці, присвяченій Queer as Folk
На фото Гейл з колегою по серіалу "Близькі друзі" Теа Гілл та близькою подругою Ярою Мартінес
З актрисою Мішель Клюні. За непідтвердженими чутками, у Гейла був роман з Мішель під час зйомок фільму «Близькі друзі».
Це фото з 2010 року, актори на щорічному фестивалі сексуальних меншин, що проходить в Лос-Анджелесі. Навіть через п'ять років після закінчення зйомок актори періодично зустрічаються і не втрачають зв'язку один з одним.
Відразу хочу відзначити читачам, що Гейл Гарольд не гей, він досить гетеросексуальний, як і більшість інших акторів серіалу. Саме тому талантом цього красеня захоплюються, з яким умінням він зміг перевтілитися в найвідомішого гея Піттсбурга. Сюжет "Близьких друзів" нікого не залишить байдужим, адже в ньому є все: і любов у її найщирішому розумінні, і дружба, і материнські почуття жінок, які дізналися, що їхня дитина гей... При перегляді серіалу сльози ще не раз навернуться на очі...
Красивий, талановитий, чарівний, дотепний, Гейл з тих пір знявся в багатьох фільмах, в основному в артхаусних фільмах. Як і його героїня в «Близьких друзях», Гейл завжди робить тільки те, що хоче. Однією з найвідоміших його робіт є, звичайно ж, роль у фільмі «Невидимі» (The Unseen), в якій проявився весь драматичний талант Гейла. Він неймовірно органічний в образі агента ФСБ в серіалі "Зниклі", а також в ролі Джексона Бреддока в гучному і дуже популярному серіалі ABC "Відчайдушні домогосподарки" (Desperate Housewives)
Крім кінематографа, Гейл успішно працює з найвідомішими театральними сценами Лос-Анджелеса. Найяскравішою, на мій погляд, театральною постановкою з його участю є вистава за п'єсою американського драматурга Теннессі Вільямса «Орфей спускається в пекло», в якій Гейл зіграв роль улюбленого жінками музиканта Вела Ксав'єра, але для якого єдиним супутником життя залишається гітара. Газета «Лос-Анджелес Таймс» назвала Гейла генієм гри!
Однією з останніх робіт є роль професора права Джуліана Періша в серіалі «Пекельні коти». Ми з друзями прискіпливо підглядали за епізодами, де у Джуліана був роман з Марті (на фото блондинка з жахливим макіяжем), ми заздрили! Як це, наша Гейл цілує цю розмальовану ляльку! У підсумку ми прийшли до висновку, що це просто робочі поцілунки, між ними зовсім не було пристрасті. І, відкрию вам секрет, поцілунки з Ренді Харрісоном у "Близьких друзях" були набагато гарячішими! )))
На даний момент тривають зйомки містичної історії «Таємне коло», в якій Гейл виступить в ролі небезпечного і загадкового чаклуна. На фото Гейл з актрисами серіалу Бріттані Ліанною Робертсон і Наташею Хенстрідж. Що вийде з цієї історії, ми дізнаємося найближчим часом.
На закінчення можу сказати, що цей талановитий актор і просто сонячна і чарівна людина ще не раз здивує нас своїми ролями в кіно і на театральній сцені. А в червні наступного року в німецькому місті Кельн ми з моїми друзями-гайломанами відвідаємо конференцію, присвячену грандіозній події: всі актори серіалу "Близькі друзі" зберуться разом, щоб порадувати своїх шанувальників і поспілкуватися з ними. З нами!! )))
Ось такий він, Гейл Морган Гарольд III, наш улюбленець. І мені було так приємно розповісти вам про це!
О, так... Кліп. Подивіться! Це чудова версія від Queers!