Світильники на літаках (11 фото)

Один блогер, який працює в якості авіатехніка, дав цікаві деталі про сухожиллях блискавки, встановлених на сучасному літаку.
Щиро дякую Вам.

Автор: Ні, що вам не подобається. Але якось ви розумієте, що я повинен розповісти вам про ці вуса.

Щоб уточнити кілька питань, ми спочатку пояснимо відпочинок. Білий-пластичний очей - це деякий вид кунжутної антени, як захисник «другий або туман». Це військовий літак, Ту-134. Він хворий.

Прозора скляна кришка має лампочку. Щось таке розмір або вогонь.

Червоні палички вниз - це ярмарок кінчика нейтральної газової системи. У теорії, у випадку посадки повітряного судна без шасі на животі, коли крило доторкнеться поверхні, ярмарок згорнеться, наконечник дасть сигнал, а азот буде поставлятися до крилових резервуарів під тиском. Так що пари гасного не ловлять вогонь відразу. Система була встановлена сорок років.
До того, як вони почали ставити на імпортне обладнання (щодавнього часу не було обережно).

Тепер, давайте мені розповісти вам трохи більше про бальні палички.

Такі мальовничі щітки з металевого дроту потрібні літаком, щоб позбутися від статичної електрики в рейсі. У площині покривається фарба, яка є діелектричними. І з швидким польотом і тертям проти повітря, заряджається неминуче накопичується. І швидкість висока. І так, що ця статична електрика заднялася в злив, і вам потрібні розрядники. Вони встановлюються в різних місцях, де вони думають. Ось, наприклад, на кінчиках заднього краю стабілізатора:

Тут на задній частині стабілізатора ходової ярмарки:

р.

Слід зазначити, що такий вихід не завжди був. Вже на Ту-154 розрядники стали більш культурними - пишні кінці були приховані в невеликому (близько сантиметра в діаметрі) конічний кінець гумово-подібного трубчастого утеплювача, відкритого тільки ззаду. Саме сім затримок, і деякі інженери польотів приємно підрахували затримки на крилах. Але з яких причин вони не попросили сходів, щоб підняти стабілізатор і відрахувати затримки там.

Навіть позбутися від статичної на шасі вішали металеві кабелі, які довелося скидати статичну поверхню після посадки. Однак всі ці заходи не працювали ідеально, а на приїзді Ту-154 я періодично занурився з невеликим розрядом. Або ж, можливо, відчував, що коли я піднялася на крокоди, щоб покласти тиск на переворотний насос.

На іноземних автомобілях, як правило, все більш культурно.

Ось розрядники на крилах Boeing-737NG:

р.

Вони виглядають як пластикові палички. Деякі мають пояс жовтого пластику в кінці.

Ось вони справляються з їх завданням краще - іноземні автомобілі не турбують мене : Нема нічого на шасі, хоча.

На келі:

На Airbus, як на більш електричному літаку, встановлюються більше розрядників.

У документі Airbus пишеться про розрядників, що їх використання зменшує взаємний вплив комунікаційних та навігаційних систем.

Нормальний опір розрядників становить від 6 до 120 Ом (або 200 для інших моделей).

Вони заміщуються просто - потрібно відкрутити / перекручувати тільки один гвинт.

На всіх швидкісних літаках передбачені розрядники.

Ось до 340th Еміратів теж:

, доб. 5

Ми мали питання блискавки для закуски. Як правило, якщо вона потрапляє на площину, нічого страшного буває. Нічні перерви.

Прийміть, що вхідні та вихідні зони розрядів на поверхні літака злегка розтоплюються.

Ось що він виглядав на стабілізаторі Ту-154:

І це на краю.

Габаритний зображення

На зарубіжних автомобілях я не бачив таких слідів так чітко вираженими. Що ми отримали.

Джерело: lx-photos.livejournal.com