Ми не будемо любити деякі фільми так багато, якщо це не для музики. Музика створює необхідний настрій і, слухаючи це або те, що мелодія, ми знову занурюємо в почуття, які ми відчували при перегляді найбільш доторкнутися сцени в кіно. Композитор Джеймс Хорнер – майстер створення чудових музичних творів. Він не тільки здатний писати приємну вухо мелодію, він «інтерес» емоції за допомогою музики. Хорнер може похвалитися колаборацією таких фільмів, як James Cameron, Wolfgang Petersen і Ron Howard, а деякі режисери просто не можуть уявити свої фільми без створення цього композитора. 14 серпня Джеймс Хорнер святкує 60-й день народження, а з нагоди ювілейного я запрошу пам'ятати 8 кращих саундтреків, створених цим музичним генієм.
Титан.
Важко уявити саундтрек більш відомий і епізод, ніж Титан Джеймс Камерон. 16 років тому, коли фільм потрапив на екрани, світ був божевільний не тільки для юних дікапіо, але і для дівчинок Горнера. Музика для титану приніс композитора два Оскари і два золоті глобуси.
"Бравер."
Хорнер співпрацював з Mel Gibson тричі, але це була музика для Braveheart, яка стала найкращою спільнотою.
"Міні ігри"
Біопія про математичний геній Джон Неш шокував не тільки Голлівудські кіноакадемії, але і весь світ. Не остання роль в цій історії грала музика, завдяки якій драматична плівка була таємничою і навіть містичною. Дякую за це! До речі, композитор співпрацював з директором «Газом розуму» Рон Асардом ще в 7 разів, а його створення завжди були невід’ємною частиною фільмів.
Аполлон 13.
Ще одна співпраця Горнера та Howard. Фільм про невдалу місію простору, хоча не отримав Оскар для саундтрека, але був дуже любим глядачам.
до 1 2 3 4 5+
Легенди осені.
Ще один фанат таланту Горнера є режисером Едвардом Звік. Співпрацював з композитором тричі, а перша спільна робота на військовій драмі «Вальор» практично закінчилася скандалом – через творчі відмінності. Робота на "Легенди осені" була більш спокійною, але Звік до останнього сумніваного Горнера - вірив, що стиль композитора не зовсім підходить для супроводження дотику романтичних сцен. Звісно, Звік був невірним.
"Тройя".
Покажіть мені чоловіка, який не виживав смерті Хектора на руках ашлилів, і я зателефоную йому без серця! Звичайно, значна роль у цій сцені грала талант акторів, які втілювали її на великому екрані (Brad Pitt і Eric Bana), але не забудьте про музику. Крім того, в світі не існує безліч музичних композицій, які викликають такі болі.
"Добрий шторм"
Ще один прекрасний фільм з ідеальним музичним супровідом. Хтось скаже, що саундтрекер “Perfect Storm” не відповідає сюжету фільму, вони кажуть, що в ній немає буріння почуттів і тантотру. Я вірю, що музика дуже точно передає настрій фільму - так само, як і її персонажі приймали свою долю - гумно, але зі ступенем трагедії.
"Аватар."
По-перше, Хорнер і Камерон працюють разом. З перших рам «Аватар» стає чітким, хто є автором музики для фільму. Твори Джеймса Горнера впізнаються, що ще раз доведе, що композитор має свій неповторний стиль. Я не хочу залишатися талантом режисерів і акторів Хорнера, а в разі його роботи музика часто робить весь фільм.