Радянські часи привели до багатьох цікавих страв, які поглинали частинки національних кухонь республік Союзу, тим самим даючи піднятися на щось міжнародне руками винахідливих радянських господинь, а не менш винахідливих думок технологів харчової промисловості. Неприємний господиня, який захотівся здивувати гостей вишуканим смаком в асортименті продуктів, доступних в той час, після чого хитромудрий рецепт вирушив на блокноти з рецептами. Є багато модифікацій страви, але невід'ємні компоненти оселедця під шубою все ще буряки, майонез, картопля і звичайно, оселедець себе.
Я не впевнений, що це типова радянська страва, але наші мами і бабусі намагалися запекти найтонші торти і зробити смачні вершки, після чого все перетворилося в чарівний десерт, плаваючи в ротах.
Відомий Народний Комісар Трейд доручився найважчим і непривабливим завданням - смачно годувати мільйони радянських людей, і спробувати це зробити так, щоб господині хочуть піти в точку кейтерингу, а не варити самостійно, при прийомі чоловіків і дітей до громадського їдальні.
Немає коментарів тут. Кожен любить її, кожен знає її.
Я не знаю, чому це називається "Одеська". Ймовірно, що прототип рецепту був дійсно прийнятий з містян «Печері біля моря», або, можливо, це просто продукт чоловічої фантазії.
Чудова дешева закуска з дрібних речей, яка сира і не продається, але можна використовувати.
Чудова ідея використовувати нестандартні залишки сиру, щоб розплавити, залити в оболонку і дим. Я не знаю, хто, але я любив його, що я не можу сказати про цей час.
Так, це «Олив'є», так як з оригінального рецепта в радянській інтерпретації було абсолютно нічого не залишилося, тому я сміливо відправляю свій рецепт стравам радянської кухні.
Я не знаю, хто придумав його або коли, але це також досить популярна страва в їдальні.
р.
Ще один великий домогосподарка винахід. Просто смажена печінка – нудна і не естетична насолода. Не на столі, але товар доступний. Що ми робимо? Звичайно, випікайте незвичайний торт з простих продуктів.
р.
Придумав шеф-кухар в одному з київських ресторанів в 70-х роках ХХ століття, після чого він закохався в любов з усіма народами СРСР, які ще залишаються одним з найпопулярніших страв в пострадянському просторі.
Поділіться спогадами та стравами, які ви вважаєте типовим радянським явищем.
Фото: fandorin1001.livejournal.com