Як зробити мільйони на огірках? (6 зображень)

Незайняті люди в с. будують три будинки в сім'ї.
Коли стало зрозуміло, що добро сільське життя не вдалося будувати на державних гарах, колективні аграрії найбільших білоруських сіл Ольшані, які в Брестській області (популяція більше 8 тис. осіб) однозначно кинути колективне господарство і почали заробляти на огірках.

Тут все протилежне від звичайного пострадянського села: мешканці не п'ють, не живуть в цекетних хатих, половина сімей великі, кожен має невеликий флот автомобілів і вантажівок. У Білорусі це називається «Ольшанським феноменом», але якщо ви уважно дивитесь, немає магії, перша і головна причина благополуччя Ольшанського народу є відмовою співпрацювати з державою. Офіціантно, кожен тут безробітний, вони не сплачують податки, їх огірковий бізнес до цього року проводився без будь-якого нагляду, скориставшись географічним розташуванням – далеко від великих міст, які ніхто не сходить з перевіркою. Місцеві фермери не особливо хочуть пожовтитися в пресі, щоб не привернути увагу, щоб не дати своїх імен. Огірок бізнесмен Андрій розповідає про процвітання рідного села:

до Наші огірки дуже люблять в Москві, оскільки вони без нітратні, смачні, земля родюча. На день 40-50 вантажів йдуть в Росію. За сезон з однієї теплиці я зароблю тисячі трьохсот російських рублів. У мене є 7 парників. Це кількість.

Легко розраховувати, і в цей час середня заробітна плата в звичайному білоруському колгоспі ледь досягає трьох тисяч рублів, а деякі працівники отримують 50-300 рублів на місяць. До речі, огірок Осан також створює робочі місця – ті, хто має багато парників, наймають людей ззовні, щоб допомогти виростити їх «зелене золото». А люди з сусідніх сіл радять приїхати сюди до роботи. Але поділитися великими частинами бізнесу з незнайомими мешканцями Ольшан не люблять, тому вони намагаються, якщо це можливо, займатися логістикою і продажами всередині свого клану - наприклад, батько-в-право росте огірки, син-в-право володіє парою вантажівок і несе відповідальність за перевезення, а дружини продають огірки і зберігають книжки. Деталі акції Андрія в Ольшані:

Ми хочемо мати багато дітей. У мене є чотири, але це не ліміт, є сім'ї з сім дітей, десять. Ми подаємо Вам те, що. У мене є дві дочки, що ростуть, і в доврі, як звичайно, я буду будувати кожну з них будинок. Я сподіваюся, що вони будуть любити себе, Ольшанського, або кого-небудь з сусідніх сіл. Тому що я не люблю східних білоруських, ці люди не хочуть працювати, вони просто погані, що все погано. Я не хочу принести таку дочку в сім'ю.

Будинки в Ольшані тверді, європейські, а на парканах біля місцевого ринку висять незвичайні, а не обов'язково в звичайній сільській рекламі - стельові стелі, віконні вікна, сталеві двері. Все це затребуване серед касових фермерів. У своїх будинках є величезні плазмові телевізори, багато меблів з Москви «ІКЕА» – вантажівки з Росії не повертаються порожнім.

З 15 років, добре, на місцевих дорогах немає поліцейських. Це добре тонувати, щоб дати дитині ключі до автомобіля в школі. У той час як інші білоруські села старіють і вимирають, є п'ятнадцять сотень дітей шкільного віку в Ольшані. Однак, діти Ольшан не хочуть навчатися в школі, і не люблять це – учителі скаржаться на повну байдужість до навчального процесу і постійно відписуються від батьків. Головний майстер середньої школи No 1 Анна Мозол каже:

Як тільки починається посів огірків, це березень місяця, старші діти лизати язику, як корова – вони не можуть піти на уроки протягом тижнів, потім тільки приносять ноти від батьків: «Для сімейних причин» Всі ці обставини однакові – огірковий бізнес. Ми маємо дуже низький рівень зарахування у вищих та вторинних спеціалізованих навчальних закладах, для цього ми постійно отримуємо відповідачі у відділі районної освіти, з одного та половини тисяч студентів 18-20 осіб на рік залишаємо за місто. Нещодавно я спробував дати навчальну бесіду про переваги університетів з одним з досить добре сформованих студентів, і він відповів мені: Я 16, і я вже заробив машину, допомагаючи моїм татом вирощувати огірки. І ви, з вашою освітою, не будете мати машину. Чому я повинен піти в місто, щоб вивчити, якщо я не зароблю стільки, скільки я зробив вдома в п'ять років!

Велика кількість дітей і відсутність алкоголізму серед місцевих чоловіків пов'язана з тим, що всі селяни вегетативно релігійні протестанти, які заборонені релігією використовувати контрацептиви, мають аборти, пити і приймати наркотики. Однією з найважливіших постулій протестантизму є доктрина справи роботи, необхідність роботи сумлінно і відповідально. Саме тому протестантські громади по всьому світу є економічно сприятливими. І, незважаючи на те, що Хрещення в Білорусі зустрілися з незабутньою в 90-х роках, в Ольшані стоянка перед молитвою будиночок заповнюється кожну суботу, а православна церква є пустою і знежиренням без парафіян.

р.

білоруська ментальність, проявляється в байдужості до всього, що стосується загального, не особистого, доброго, не зникла від добре-до Ольшана. У будь-якому населеному пункті. Місцеві мешканці дивляться досить дивним, коли вони пережили те, що держава, до якого вони навіть не сплачують податки, не виділяють кошти на ремонт доріг, які вони самі перетворюються в купу, розбивають останні асфальти з вантажними автомобілями і KAMAZ.

Ідея наконечника вниз і надягання Батьківщини для того, щоб самі не приходили до голів огіркових тиконів. Так само, як і ідея залучення грошей на автобус, який займав дітей до школи – з нових районів, багато людей до алма матера стільки, як 3 кілометри, і дади не можуть брати їх на машині – вранці завжди багато роботи на землі.

Головний майстр скаржить, що 50-90 чоловік пізнають на початок занять щодня, а ті, хто прибув час, в месках 15 хвилин, промивають взуття від дорожньої муки. На все, що стоїть за парканом власних будинків, мешканці Ольшана лікують небайдужим утилітаризмом - наприклад, органи місцевого самоврядування вже втомилися від боротьби з тим, що мешканці деревини безпосередньо на вулицях, з якими вони опалюють теплиці в холоді.

Останнім часом Ольшан був незахищений. Наприкінці квітня державні хмари вішали над огірками Ольшана - під час візиту до столинського району Олександр Лукашенко розповів про цей бізнес, пропагуючи російські оптовики, які відторгують білоруським виробником:

Чоловік прийшов з Росії і сказав: Я даю вам стільки. Якщо ви хочете, дати, якщо ви хочете, не дайте. Що потрібно робити? У день це не огірок. І він віддає ті огірки недорого.

З метою створення логістичного центру або переробного підприємства в Ольшані з осінньою осінньою.

Ольшан мешканці не задоволені цими новинами, оскільки не всі мають можливості самостійно продати свої товари, багато прив’язані до оптовиків з РФ. Фермер Іван Гриб, який володіє сайтом огіркового ринку села, не приховує його вихід:

- Люди втратить все! Як ми робимо з огірками? Це буде катастрофа. Де я кладаю 40 солей? Додайте до "Болкоксоузу" для пені? Краще відкинути Повернемося на ринку - 1 - 1,5 млн дол. в день! У той же час 30 вантажівок завантажуються! Мінібуси і менші автомобілі не розглядаються. Огірок дуже ніжний товар. Якщо в 11 годину він був видалений з ліжка - наступного ранку він вже повинен бути на покупцеві. Щоб відхилити систему, яка може конкурувати з російськими оптовиками, буде вимагати величезних витрат. Якщо ми можемо зробити це на всіх.

Джерело: svpressa.ru