Зйомка дня завершилась для австралійського режисера і його колег, як в кіно: 300 метрів від вони побачили вогненний торнадо. З звучанням летючого винищувача, 30-метровий-високий стовпчик полум'я раптом виріс небезпечно близько до комплекту, гіпнотизуючими плівками протягом 40 хвилин. Зазвичай вогнетривкий торнадо спостерігається протягом двох-трьох хвилин. Ще дивний, що торнадо утворюється в повній спокійній температурі +25 градусів - "на повністю запашний день".
Аварія відбулася біля міста Аліса Весна в центральній Австралії. Режисер Кріс Танджі, у власних словах, «поставив свою щелепу», коли він побачив чорнилом. «Я знімався в цій області протягом 23 років, і я ніколи не бачив нічого подібного, - сказав він Tenji.
За словами директора, за такий видовище, він буде готовий платити $ 1,000. Його екіпажу не було часу і зняв вогонь торнадо.
Експерти кажуть, що це природне явище дуже рідко і неймовірно небезпечно. При виникненні стовпця повітря викликає пожежу або потрапляє в контакт з полум'ям. У 1923 році в Японії загинув 15-хвилинний пожежний торнадо.
Джерело: mirfactov.com/