Корпус в радянських фільмах

Споживач, ідеально підходить для мешканця Земельної Радянської Республіки до більшої або меншої кількості, був виведений сакраментальною тріадою «Апартмент, котедж, автомобіль». Вже в 1980 році довгоочікуваний комунізм кожної сім'ї на одному місці землі під жилетом Микити Хрущов було зустріти в окремій квартирі. Як показує практика, фантазії великої любові кукурудзи ще не реалізовані. 22 роки після розпаду СРСР Onliner.by на матеріалі п'яти популярних фільмів 1970-х-80-х рр. вирішили пам'ятати про квартири і номери, в яких наші діди, батьки і багато з нас виросли.
р.

Головною плівкою, яка особливило досягнення «радянської мрії», як у суспільному, так і в особистому житті, стала «Москва не вірить у сльози», мелодрама Володимира Меншова, випущена на кіноекранах у лютому 1980 року. Історія трансформації провінційного студента і однієї матері в успішний лідер, життя якого просто починається в віці 40, радо, за офіційними оцінками, більш ніж 80 мільйонів кіновласників і міфів телевізійних шанувальників.

Все почалося тут, в тісній, але дивно дружній до роботи гуртожитку в 1958 році. 3 люди в кімнаті, килими і портрети улюблених митців на стінах – картина, за принципом, знайома і після 65 років.

р.

Володарська гуртожиток була великою кількістю мільйонів сільськогосподарських та провінційних міст, які перенесли масу до «капітального» для задоволення потреб вирощування промисловості в дешевій праці.

На протилежному полюсі всього спектру московського житла були розкішні приватні квартири в «номенклатурі» Катя Тихомірова, героїня Вери Альентова в сльозотечній Москві, знайшов далекий родич-професор, і що квартира в реальному високорослі на площі повстання.

р.

Розкішний мармуровий зал з ліфтами, бес-реліфами і спеціально підготовленим консьєржом ще раз доводить, що в Радянському Союзі всі рівні, але деякі ще рівні.

Після того, як в багатокімнатній квартирі (оберігаючи чотири або п'ять-) друзі-покраїнці, які були дотримані жити тут протягом місяця, прибули до ідеальної агітації.

р.

Спальня професора з окремим туалетним столиком, телефоном, елегантними шпалерами і шторами.

Окремий офіс для інтелектуальної роботи.

Їдальня: важкі дерев'яні меблі, різьблений шведський стіл і навіть справжній телевізор "Легенград".

, Україна

Кухня.

201573

Ці практично палацові інтер'єри, немислимі для переважної більшості громадян Радянського Союзу, друзі звикли знайти підходящі молоді люди. Уві сні одружити вдале Мусковіте (як варіант - маррі Мусковіте) або хоча б мешканець великого міста, бажано з його житловим простором, навіть тоді володіли розумами входження на «лікті». В умовах, коли масове житлове будівництво було просто розпочато, було найнадійнішим способом перебування в місті і швидко виходить з заводу.

У той же час працівники губернаторів, науковців, інженерів, спортсменів, поетів та інших представників еліти радянської громади. Тепер поняття професії, що забезпечить гідне існування одиниці суспільства, іноді радикально змінено.

Катерина Тихомирова привабила оператору Рудольфу, який жив з матір’ю в окремій, але двокімнатній квартирі, швидше за все, в типовій «Сталінці» або на початку «Хрущов». Сім'я, в'язавшись інтер'єрами будинку, була дуже достаткова. Піаніно, радіо, порцеляни і кристал в діапазоні. Телевізор "Старт-4", виготовлений з кінця 1960-х, виглядає в квартирі 1958 ультрасучасний.

Під час зустрічі з матіром Рудольфа, дивовижним діалоговим звучанням, чудово охарактеризуючи «апартмент» більше цього часу. - Це занадто щільно, звичайно. Чому? Я думаю, що це гарна квартира. - Ну, ви помітите. Рудік розповів мені, що квартира дійсно красива. - Так, ніщо. Мати Рудікова ще не знає, що професор Тихоміров «Дочка» насправді живе в школі-інтернаті та працює на машині.

р.

Але коли вона з'ясує, то потенційна дочка-в-права відразу починає подобатися їй набагато менше. Я особисто жив у комунальній квартирі. Перед тим як отримати щось, ви повинні заробляти його. Ми вже чотири в двох кімнатах, і це просто ви і ваша дитина, які відсутні. Не працює тут! Ви не отримаєте лічильник. Людина терарію, в якій окрема квартира є виміром життєздатності людини.

Катерина Тихомирова заслугувала і заробила. У другому ряду дія фільму передається на пізні 1970-ті роки, і виходить, що героїні вже є директором цілої рослини і вона вже має свою двокімнатну квартиру на 2 людини в престижному жовтому цегляному будинку.

Зверніть увагу на автопарковані в житловому районі. Чорний «Волга» і синій Мерседес ще раз нагадують нам новий соціальний статус героїні, який досяг рівня партійної номенклатури.

Інтер'єр залу: жовтий набір двох стільців і розкладний диван, популярно прізвищований «м'який куточок», «стін», можливо, навіть модний Югослав, кольоровий телевізор і музичний програвач – це те, як житло бізнес-класу виглядало в середині застою.

У номері вирощеної дочки є «спальня». Олександра має власний барабанний рекордер.

Коридор і ванна кімната. У квартирі Тихомирова досить популярна в СРСР макет. Далі до ванної кімнати, передпокою до кухні.

А другий телевізор, портативний, встановлюється на кухні.

Ще один культовий радянський фільм, в сюжеті якого квартири безпосередньо залучені, був незамінним гість всіх новорічних телевізійних екранів багатьох республік колишнього Радянського Союзу - мелодраматична комедія Ельдара Рязанова «Іронія Фати, або з Світловим паром!».

З 1 січня 1976 року в квартирі Ленінградського вчителя Надія Шевельєва стала своєрідним атласом на світі стандартного панно з однойменними вуличними іменами, будинки і квартири.

У декорації, побудованих в павільйонах кіностудії Мосфільму, світ радянської сходинки епохи застою, ретельно відтворюється. Коляски, поштові скриньки, пожежний кран та рухомі речі орендаря 1960-х телевізорів.

Стандарт 2-кімнатний номер Лукашин в панельній новобудові в районі Черемошка корисною площею 32 кв.м. з пропуском великого приміщення. У моді потім були світильники у вигляді свічки.

р.

«стін» з самотньою радіо і проходом до маленької «спальни», де встановлюється фортепіано, незамінний символ розумної родини.

р.

«стін» з самотньою радіо і проходом до маленької «спальни», де встановлюється фортепіано, незамінний символ розумної родини.

Кухня з вікнами санвузлів і класичним біло-печеним червоними баночками для сипучих продуктів.

Учитель Ленінграда Шевельєва, як Лукашин, також живе з матір'ю, але вони переїхала, очевидно, пізніше - квартира сповнена непакованих речей. Навіть холодильник все ще стоїть в великому приміщенні, облаштовані передпокій.

2325875

Спальня Надія. Жіноча кольорова додана швейна машина і манеквін.

3610Р. 4200Р.

Відкрито секретний гість 3-ї вулиці будівельників Ленінграда.

Керосне лампа, лоток Zhostov, стека книг і камерна висить на стіні дає героїні людини тонку психічну організацію. Надія Шевельєва з початку XXI століття буде працювати, наприклад, як копірайтер, і буде оточений однаковою камерою, об'ємом Коело, молескіном, чашкою половинки і теплою плівкою.

539886

На правому фоні є рубець «Польський гарнітур». - 830 рублів ... - і 20 зверху ... - Я дав вам 25.

Кухня Надія. Учитель, який любить традиційні російські ремесла, що виконують Барбара Брильська воліє баночки для сипучих продуктів, виготовлених «під жовчю».

Нарешті, ванна, в якій нещастяна хіпполіте.

р.

Один з головних хітів у жанрі ліричної комедії наступного десятиліття був фільм Геральда Бежова «Найбільш чарівний і привабливий». Випущено в 1985 році, захоплююча історія про пошук простого жіночого щастя дизайнера Інституту Тесипоммаша Надія Клюєва, яка переглядала 45 мільйонів глядачів.

У звичайному житті Nadia, звичайно, з матір'ю і в той же час в дуже мінімалістській квартирі типового інженера і техніка.

Кутовий диван оливкового кольору, телевізора, крісла, бюстгальтер - нічого зайвого.

контрастне місце на цьому фоні виглядає крім того, що досить авангардне зображення.

На відміну від апартаментів успішних людей середина-1980-х дивляться яскраво. Наприклад, fartsman, який одягав головний характер в Кардені, живе в номенклатурному будинку No34 на Малій Бронній прямо навпроти патріархальних ставок. При в'їзді навіть термометр.

Телевізор від Sony Trinitron. Суддя за допомогою мелодій і ритмів іноземного етапу також є VCR.

Яка бавовна, які етикетки!

Р

І тут знаходиться квартира Сусанна, соціолог на заводі побутових кондиціонерів і дружини-учасника. Яскраві модні кухні, які так зручно варити торти "Маестро".

Портативне телебачення знову. Другий телевізор в квартирі - незамінний атрибут успіху життя.

краєвид поза вікном виглядає пофарбовано.

6834831

Антикварний телефон в передпокої.

Великий номер оформлений в японському стилі. Це дозволило переважно людям, які регулярно подорожували за кордоном, такі як чоловік Сусанна, провідник Аркадій.

р.

Зверніть увагу на величезну кутову стіну, відсутність кристальних гір в ній і наявність імпортного музичного центру.

З настанням перстрофії, вільного мислення та громадськості прибули до кінотеатру СРСР. Допомоглися за раніше заборонених тем, які повністю скористалися. Недосвідчені радянські кіновласники запропонували десятки, сотні фільмів, які згодом отримали визначення «чорного». Однією з найпопулярніших картин епохи відхилення спілки стала «Краш» – дочка копа» у 1989 р. Михайло Туманишвілі.

У центрі цього і багатьох інших фільмів такого роду є дисфункційна сім'я, в цьому випадку лейтенант ГИП, дочка якого застрягла насильну протест проти життєдіяльності батьків.

Типова квартира 83% радянських громадян: м'який куточок, стіна, килим на стіні. За цим фасадом мусульмани є жорстка сімейна драма. Ми всі предки, і у мене є фольга в сумці!

- Про холодильник. Холодильна установка почнеться на початку місяця. до Де ми отримуємо ще один? - Дук Розенльов! 900 рублів! - Моя сестра запитала на рік. Послухайте, можливо, наш старий, і ми новий. Зачекайте, що про стіну? - Це ... Ви знаєте, що був друг в меблевому магазині. Він потребує "Дабі", щоб пральна машина. Ну, ми зробимо його «Баби» і він скажеш «стін». Визнаний діалог епоху загального рубати. Сім'я активно використовує заслуги переднього діда, які мають можливість отримати необхідні товари без черги.

Все позначено гниттям і гниттям, не тільки матеріалом, але і моральним.

Район-кв.м. Москва Ясенево.

Після того, як знову гасить від свого отвору, "Акцидент" отримує візит до вчителя філфакульти університету. «У вас є хороший будинок», – проголошується героїна.

Р

Вид на кухню.

479230 р.

Ванна кімната.

37188718

Спальня, де незрівнянна практично трапилася.

1 500 р.

Незрівнянно буває пізніше, а в такому рідко продемонстрували раніше в радянському кіно типі квартир як будинок.

Але, можливо, найбільш сенсаційною плівкою часу перспеки стала «Інтердівчина» Петра Тодоровського. 44 млн. осіб приїхали до кінотеатрів у 1989 році, щоб побачити в першу чергу, як Таня Зайцева, медсестра та валютна простанова, спробувала перезапустити однокімнатний кооператив у розіграції Ленінграда для солодкого, процвітання життя в капіталі Швеції.

Так само кооператив на вул. Дибенко, 32.

Невелика однокімнатна квартира - це все, що мати героїні, яка працювала вчителям, може вийти з життя. Кролик не вистачає. Крім того, повноцінна тріада «радянської мрії»: квартира-data-car – це ще не достатньо. На початку фільму Intergirl проголошує споживача ідеалом нової епохи: Я хочу, щоб мій будинок, я хочу, щоб мій автомобіль, я хочу піти в магазин і купити одяг мені потрібно, і не бігти після фермерів! Я хочу бачити світ своїми очима!

Але для досягнення цього героїні спочатку доведеться знайти жаді батько, що живе в комунальній квартирі.

... і повернутися до старого рибальства в знімних денках.

В кінці мрії досягається: є будинок, і автомобіль, і одяг, і 2 холодильники, і навіть комп'ютер, і світ під ногами, є тільки людське щастя, адже споживчий рай знаходиться в Швеції, і щастя залишається в батьківщині.

Перед настанням капіталізму і заїцева не мешкала тільки пара або три роки.

Р

Проте після чергового кварталу століття питання житла продовжує псувати життя людей. Можливо, це всі несправності, що краєвид поза вікном більшості населення однієї країни за 25 років, фактично не змінився.

Джерело: www.onliner.by