Мінськ під час Великої Вітчизняної війни проти сьогодні (40 фото)

Я запропоную вам знову піти на віртуальну подорож під час страшної Великої Вітчизняної війни, яка заявила, що так багато невинних життів. Цього разу ми їдемо в Мінськ. Під час війни не менше інших міст-мартирів. Центр міста пізніше був побудований з післявоєнною архітектурою Сталіна. Отже, сидять і готові до повного атмосферного занурення.

Дивіться також: Брест-фортеця під час Великої Вітчизняної війни і нині живопису Валентина Волкова «Мінська 3 липня 1944 року». Вулиця Леніна. Тільки вежі католицького собору Пресвятої Богородиці дозволяють зв'язати це місце. Руїни на картині повністю відповідають старій фотографії. Валентин Волков, який пережили окупацію в Мінську, почав малювати в 1945 році і закінчив його в 1955 році.

Восьмий день війни. Німецькі війська надходять в місто на вул. Богдановича. У той же час на захід звідси Брестська фортеця продовжує боротися. У зв’язку з непоправленням основні сили Західного фронту були оточені і зрізані з Мінська. Решта чотири рушійні підрозділи для обкладинки Мінська, що проходив проти армійського групового центру протягом трьох днів.

У місті в’їздять гітлерити.

Німецький немовлята проходить через Ленінську площу (нині Майдан Незалежності) минулого урядового будинку, побудований в 1934 році архітектором Лангбардом. Незважаючи на те, що місто було значно знищеним бомбардуванням, будівля вдалося протистояти. Під час відступу у 1944 р. німці виповнили споруду, але в той час блоки радянських сапперів вдалося запобігти вибуху.

Німецький танк Т-3 у Ленінській площі (сучасна Незалежності). Державна емблема покрита тканиною з символами SS.

Будинок офіцерів, побудованих в 1939 році. Будівля була погано пошкоджена під час війни, але була перебудована.

Антиповітряний пістолет нац на Ленінській площі (сучасна Незалежності).

Німецький солдат на вул. Леніна. Вулиця була повністю зруйнована, тільки собор Пресвятої Богородиці (або, відновлений), вежа якого дозволяють зв'язати деякі фотографії на територію, залишилися.

Гейнріх Хіммлер в театрі опери та балету. У той же день тварина взяла участь в іншому розважальному режимі - візит до в'язниці воєнного табору і зйомки 200 в'язнів Мінського гетто.

Академія наук.

Деструкції на площі Свободи.

р.

Неповторна будівля Центрального комітету Комуністичної партії Білорусі була прийнята нацами під їх Генеральним Комісаріатом. В даний час знаходиться резиденція Президента.

Собор Святого Духа

Майдан Незалежності. На місці державного герба під час окупації нази встановили свою косутику. Пам'ятник Леніну кинувся з тумби.

9216667р.

Площа Свободи. Ліворуч Гаулітер Вільгельм Куба, а бояр в центрі знаходиться SS Brigadeführer Karl Zenner. За кожним загиблими загиблими загиблими. 22 вересня 1943 р. у власній ліжці здійснили смертний вирок – Куба. Зеннер закінчив свої дні в тюрмі 1969 року.

Площа Леніна (залежна площа). Зверху з пам'ятника педесталя до Леніна вирізати і взяти на плавлення в Німеччині. Педестал залишився непристойним. Після визволення Мінська точну копію пам'ятника прокинувся в Ленінграді і зведений на місці 1 травня 1945 р.

р.

Площа Свободи. Хлопці на кишенях з тумби Леніна.

Янка Купала У 1943–1944 рр. на території білоруської центральної ради зустрілися білоруська Центральна рада.

Палац Піонерів.

Уль. Карл Маркс, 37

78

Колаборатори в будинку офіцерів. До війни, коли було створено так званий уряд Білорусі. Разом з німецькими військами в Мінську введено «п’ятий стовпчик» переселенців та захоплених солдатів польської армії білоруського походження. По закінченню утворення колабораторів використовуються для боротьби з частинками.

Колегіоністи на площі Свободи.

Колегіоніст ралі. Після розпаду Радянського Союзу білий прапор став державним прапором Республіки Білорусь на деякий час. Водночас білоруські народи не прийняли цього прапора через його зв’язку з слугами фашистських окупантів, а в результаті референдуму заміщалися прапор. прапор тепер використовується опозиції.

р.

Площа Свободи. Колегіоніст ралі. Афіша читати «Hitler Aswabadzitel»

Парад колабораторів на Майдані Незалежності. У той же час на території Мінська реальні патріоти створили підпільні групи, які виконали різні завдання з збереження в’язнів з таборів та спілкування з абітурієнами, з метою збирання розвідки та проведення саботажу проти нази. Багато солдатів були захоплені виконавцями.

Площа Олександра перед Будинокм офіцерів. Жінка виконана нацами. Під час окупації загинув 70 000 жителів Мінська.

Майдан Незалежності. Парад німців перед новим Gauleiter Kurt Gottberg призначено на заміну кубику, виконану гуррілами. Це теж буде погано - він буде вбити себе в британській проникності.

Площа Миасніков.

Деструкції по вул. Леніна. Тільки вигином вулиці і краєвидом можна перекосити фото - всі будівлі післявоєнні.

Р

Німецька могила в Академії наук.

Академія наук.

Т-34 на площі Леніна ( Площа Незалежності). Вранці 3 липня 1944 р. під час оперативного розлучення радянські війська кинулися в місто, ввечері повністю визволяє його з нази.

Т-34 на перетині Куйбишева та Янки Купала. Через листя можна важко побачити театральну будівлю.

р.

Національний Академічний театр опери та балету ім. Б. Болшого

387098 р.

Вулиця Леніна.

пр. Незалежності, 39 Я все ще не впевнений, що це будинок. Будівля була незакінчена до війни.

Будинок офіцера. Вогнепальні адміністративні споруди Мінська переповнені вильотами німців.

Площа Леніна (незалежність). Т-34 з солдатами на бронюванні в урядових будівлях.

Площа Леніна (незалежність). Дівчинці-учасники Уряду. Национальный рух у Білорусі. Більше 440,000 людей боролися в партійських загонах в Білорусі. 16 липня 1944 р. у визволеному Мінську відбувся парад, в якому брали участь понад 30 000 осіб. Парад був проведений на гірничо-збагачених забігах від центральних вулиць міста, тому не можна зв'язати це місце до виживання фотографії.

Вікторія Коли я взяв цю серію картин на урядовому домі, офіцери безпеки підійшли мене (після другого кадру) і попросили мене за те, що я тут зняв. Я пояснив, що я зробив в результаті. У відповідь глава безпеки шуок моєї руки: «Зробити, хлопчик, ви робите право». Наші люди.

Джерело: sergey-larenkov.livejournal.com