Найнадійнішим і найшвидшим способом транспорту в Парижі є метро.
Головною особливістю є її неглибоке розташування, велика мережа ліній і невеликих зазорів між станціями. Детальніше про метро Парижа під kata. Станція Alma-Marceau, лінія 2
Річелієво-Дроуот станції
Дивись, що великий знак з назвою станції. Це керамічна плитка, як я розумію її.
І це наступна станція, Grands Boulevards.
р.
Приймаючись знаком, що називається станцією, поруч знаходиться всесвітньо відомий воском-музей Grevin. Я був на цій станції 18 років тому.
Що таке сучасно відсутній в Москві: піктограми розповідають нам, що можна і не можна робити на метро, а на право оголошення про тимчасове закриття станції (покупка з тьмяними чорно-білими плакатами, які використовуються тут).
На борту з зазначенням інтервалу до наступного поїзда прибуває. На блоці не лягає, поїзди на час. Назва станції на лівій стороні щита не є назвою станції, де ми зараз, але кінцева станція в цьому напрямку.
Тактильна плитка
р.
Пристрій, що дозволяє контактувати з командуванням станції. До речі, важливий момент: скільки співробітників паризького метро ви думаєте, крім водіїв за контролером прилітають поїзди, я бачив на метро під час моєї поїздки? Зеро! Ні в цілому. Не було охоронців станції, не драйверів на платформу, не навіть дженторів. Звісно, весь контроль над станціями здійснюється за допомогою систем відеоспостереження, є багато камер на кожній станції.
776499
Ще одне оголошення про ремонт ескалаторів.
Цікава назва станції метро. : Хто знає французьку, що я маю на увазі.
Кожна платформа має карти, як це. При вході в під’їзд. В цілому, загубивши тут дуже складно.
Мій улюблений тип метро в Парижі. Шукайте, як поїзд приїжджає до станції. : І звертайте увагу на елегантні кадри, в яких реклама висить.
Знаки, які показують, куди піти звідти
Страсбург Сент-Джінс Станція
Ми не маємо такої політичної реклами.
р.
Оголошення про заборону переходу на шлях
Залізнична станція. З нього можна змінити до 3, 5, 8 і 11 ліній метро.
З правою є реклама для туристичної програми, в якій компанія RATP, яка керує Паризьким громадським транспортом, бере участь.
Логотип RATP Підприємства аббревіатури для автомобілів Régie Autonome des Parisiens – Автономний оператор Paris Transport.
р.
Вхід на платформу знаходиться посередині, потрібно піднятися на сходи.
, Україна
Це вхід. Виняток з станції знаходяться на кінцях платформи, і тут прохід заборонено, як свідчить червона пластина.
Вихід. Ви не знайдете ескалаторів, таких як Москва. Зовсім досить, є ескалатори в метро Парижа, але всі вони досить короткі і безпосередньо на виході з поверхні (див. далі).
На деяких станціях в цих місцях фіксуються пластикові сидіння, але тут вони прості. До речі, в 1995 році я пам'ятаю добре, що в Парижі метро є багато локзарів, які скидаються в таких місцях. Вони майже пішли зараз.
Р
Станція Оберкумпф
На кожній станції є вендингові машини.
Станція Шаронне
На виїзних знаках вказані станції в лобі, в яких є машини або інформаційні кіоски.
На відміну від московського метро, на кожному вокзалі є урнс.
Інформація про автобусні маршрути в районі станції:
Ті ескалатори в лобі, що піднімаються на поверхню:
195189
Вхід до станції Charonne
На лінії 9, композиції моделі МФ 67. Зовні вони нагадують найвідоміші поїзди Парижа метро - МП 59 (Операція повинна зупинитися в цьому році), але це нові поїзди. Всі поїзди на лінії 9 пускової модернізації між 1995 і 1998.
Зовні ці композиції добре виглядають, але з внутрішньої ... Очевидно, що для сучасної підстанції вони не підходять. По-перше, на наших автомобілях немає місця, але як на автобусах. Відповідно, є дуже мало місця для стоячих автомобілів. Крім того, на акумулятивних майданчиках і в кінці кабіни є 8 складних місць. Незважаючи на піктограми, які інформують про небажаність використання їх протягом пікових годин, багато пасажирів ігнорують це, в результаті чого перевезення стають навіть загиблими.
Це те, що MF 67 виглядає так:
Такі схеми демонструють не тільки на інші лінії метро, але і на лінії RER, трамваї (вони не видно в цій схемі) і автобус до аеропорту.
Деякі фотографії з лінії 2. Вхід до станції Пере Лахайз, поруч з цвинтарем однойменної назви:
Станція нації, зміна лінії 9. Поїзди до центру вилітають з обох способів (як ми маємо на "Алма-Ата").
р.
Лінія 2 працює в сучасних поїздах MF-2000 (MF 01) з 2008 року.
MF-2000 обладнаний кондиціонером кабіни. Крім того, ця композиція є справжньою мрією шанувальників московського метро, які виступають за появу наших поїздів через прохід по всьому салону. Крім того, ці поїзди, на відміну від MF-67, мають автоінформатори.
На сидіннях в салоні розташовуються практично однакові, як і в старих моделях, які я говорив про вище, з різницею, що розкладні сидіння тут значно менше, а сидіння поруч з артикуляційними вузлами розташовані таким же чином, що у нас є русич.
р.
Накладна схема
Включаючи тему метро, хочу розповісти окремо про тариф. На багатьох станціях Парижа метро немає квитків офіси, знайомі з нами, але є вендингові машини, через які можна придбати квитки на одну або 10 штук одночасно (це називається карнет), а також за додаткову плату. Всі будуть добре, але ці машини тільки приймають монети або банківські картки. Так це найкраще, щоб завжди мати невеликі речі з вами. Я мав би взяти під собою, і я тільки мала паперові гроші з мене. Я мав піти на поверхню і змінити їх в найближчому супермаркеті. У деяких станціях також є інформаційні кіоски, де ви можете отримати консультацію по лініях, станціях і трансферах, а також допомогу у використанні машини для продажу квитків (за принципом, немає нічого складного, але в перший день перебування в Парижі потрібна така допомога). Давайте подивимося на те, які квитки громадського транспорту виглядають як в Парижі:
Тепер поговоримо про RER, мережу залізничних мереж Парижа з передмістям. На відміну від наших поїздів, лінії RER проходять через центр Парижа, який особливо зручно, коли ви вважаєте, що багато станцій інтегровані в систему метро: десь від метро до RER і назад ви можете змінити навіть без ходу, а десь тонувати трохи ходьби на поверхні. У той же час для пересадок, в будь-якому випадку, потрібно окремо оплатити. RER Line C, Понт де l'Alma Станція:
Трансфер до станції метро Alma-Marceau. Ось справа, коли пересадка потрібно перейти на поверхню і прогулятися по місту над Сіною.
Рушники
Є двоповерхові поїзди по лінії С.
Перехід на другий поверх в машині
6999054
Перехід на другий поверх в машині
І знову Понт де l'Alma і локомотивів на ньому. Логотип SNCF - назва іншої транспортної компанії в Парижі, національна залізнична мережа. РРТП не є оператором всіх ліній RER, лінії C відноситься до SNCF.
Як для трамваїв, на жаль, жоден з них не змогла фотографії. Я побачила, що у вас є кілька разів з вікна поїзда до Версаль, і вони чудово виглядають, і сподіваємось, що у нас є кілька днів. Нарешті, я розповім вам про іншу форму транспорту, на якій можна їздити, маючи в кишені регулярний метро або автобус - фріокус Монмартр. Так, входить в систему RATP, тому методи оплати однакові. Один з причепів чекає пасажирів
499 р.
Не сталося, але судячи ззовні, причепи рухаються досить швидко і одночасно плавно.
Що укладається моя історія. Спасибі всім за терпіння і увагу! :
-img67----
Джерело: noel-g.livejournal.com