Фотографи та фотографії

Іноді фотографи стають випадковими очевидами трагічних подій, і вони повинні вибрати між професійними і людськими обов'язками. Кожен журналіст знає тяжіння цього вибору. Афган фотограф Massoud Husseini розповів Лента.ru, як він невпинно свідків терористського нападу, який загинув понад 70 осіб 6 грудня 2011 року, коли самогубний бомбардувальник відкинув себе поза мечетею в Кабулі. На фото Афганської дівчини кричить серед кривавих корпсів, Хуссеіні виграв премію Пуліцера.

Я зняв святкувань Ашури (день пам’яті Імама Гусеїна, який загинув смерть Мартира – близько. «Tapes.ru» в мечі Абул-Фазл за останні десять років. Я не чекав нічого. Я бачив терористичні атаки, але зазвичай після вибуху, коли ви готові до наслідків, і ви знаєте, що робити на місці. Я нічого не приготував. Ашура - це релігійна подія, де ви здійснюєте регулярну звітність. Але що я бачив там страшно. Я кинувся, я був гойдалкою, я був дуже страшний.

Я звернувся до сцени вибуху, і я тільки пам'ятаю щось потужне хіт мене в спині. Я впав і втратив свідомість, і коли я прокинувся, я відчував все всередині боляче від вибухової хвилі. У той же час я помітив, що ліва рука була кровотечею, хоча це не боляче. Я отримав і почав працювати. У мене були мертві люди. Я був поранений, і не можу допомогти іншим, тому зйомки того, що я міг зробити для цих людей. Я знав, що я роблю, це не моя робота, це мій обов'язок.

Я не знаю, що сказати людям, які, незважаючи на те, що відбувається в Афганістані, звинувачують мене про прибуток від чужої крові. Якщо я не показала, що це сталося, хто сказав всім іншим? Це було ще одним невідомим терористським атакою в Афганістані. Але це був це самогубство, що весь світ навчався з однієї фотографії. Я вірю, і я пишаю цю картину. Багато в Сполучених Штатах кажуть, що вони чули про Афганістан, тому що американські солдати загинуть. Але ця атака була здійснена мусульмани проти мусульмани, екстремістська група Сонні проти Сиїтів. Це ще один тур насильства в ісламському світі, і він болить ще більше. Люди тільки померли за віру.
Джерело Ваш текст за посиланням. й