Филиппинские но-бабочки

Таль є невеликим філіппінським містом, розташованим на 100 кілометрах на південь від столиці Манілі. У цьому пості ви дізнаєтеся де і як виготовляються відомі філіппінські ножі метеликів.

На Буандії багато зупинок, більшість автобусів йдуть в провінції Лагуна і Батангас. Таль знаходиться в одному з них – Батангас. Це крихітне місто славиться в першу чергу тим, що це було тут, що придумав (за однією версією) і зробив найвідоміші філіппінські ножі – балізани, краще відомі нам як ножі метелика. Місцеві жителі називають їх "29."

Чому вони називають Balisong? Бо в Талі є район, який називається Balisong. Може бути з Філіппіна «брукен ріг». Майже кожен тут робить ці ножі. Що я хочу сказати вам сьогодні про місце, про те, як ці ножі зроблені, і не тільки ці ножі, але я збираюся спробувати покрити майже всі національні ножі цієї країни острова.

Коли ми доставляємо автобус в 7am, ми очікуємо, що в Талі від 10am. На додаток до нас ще кілька туристів, які подорожують автобусом, які, швидше за все, пішли до знаменитого Талського вулкана, який знаходиться поруч з містом тієї ж назви. Це найменший активний вулкан на планеті, пам'ятайте, що я сказав вам про?

На шляху, як прийнято в Філіппіни, на кожному зупинці торговці стрибають в автобус - хто з цукерок, які з арахісом, які з водою, і хто шує постійний букопай, букопай - кокосовий торт. Дуже добре, до речі.

Твіст підкорив, але ніколи не підкорив Mount Makulot. Я обов'язково підійшов до вершини!

Як ми очікували, що ці незручні автобуси 100 кілометрів перевищили лише за 3 години! Зійшовши перед входом в місто, ми відразу приходимо в ножовий магазин - який не був! Але більшість з них стилізовані для різних азіатських зброї – Я не зацікавився ними. Я хотів купити простий, справжній машет, який так поширений на островах, як і люди використовують, не сувенірний меч. Я також хотів купити простий керамбіт і, звичайно, Balisong.

1 999 р.

На головній дорозі було досить багато таких магазинів, тому ми вирішили спочатку піти навколо деяких з них і побачити асортимент. По дорозі є деякі овочі в багатьох місцях, я ніколи не зрозумів, що це було вперше я бачив це. Власне, виглядає як зелені томати.

міст однакової назви

Головне завдання для мене було відвідати арізоанське виробництво цих балізанців. Однак, в першу чергу, найбільший магазин, продавець відразу відмовився розкрити координати майстра. Я не знаю чому. Ні, що це!
Який розмір?

Але за одним з наступних поличок був сам майстер, який показав нам свої роботи - це єдиний магазин, де були представлені дійсно якісні роботи з хорошої нержавіючої сталі. Але ціни тут були відповідні. Мені сподобалося цей ніж, він коштує $120. І це не найдорожче. Це неймовірно висока ціна на Філіппіни.

Купити не тільки ніж, але і такі предмети особистої гігієни, щоб говорити.

Матеріали

Після короткої бесіди, Онас, як його ім'я виявилося, продемонстрував нам, як охолоджувати його з цими ножами.

Він також розповів, де зараз ви можете побачити всі етапи створення найпростіших балізанців – навіть звернули дуже докладну паперову карту. Для цього я подав йому Хохлом ложку, яку я думав, що він був набагато більш збуджений про його ножі. До речі, я давно заснував таке правило і раджу всім перевозити недорогі сувеніри і дарувати звичайні люди, які якось допомогли або просто сподобалося.

Після того, як ми говорили про те, щоб наш новий друг, нам довелося купити ножі і подивитися на виробничий процес. Як заплановано, я купила гасту, 2 простих благ, майже найменших, керамбітних і дуже цікаво - дуло дуло з камагуна.

До речі, майстер може зробити вас брелоком на день безпосередньо з ключем.

Кулькові ручки

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Перед тим як показати процес виготовлення баліза, я хотів би розповісти вам трохи про сам ніж.

Є 2 теорії про те, де ножиці метеликів вийшли з - філіппінки одна, яка говорить про те, що цей ніж був використаний як ритуал на островах з давніх часів, але тільки після Другої світової війни був прийнятий до США військовим і став поширеним; і європейський, який стверджує, що Спаніарди принесли цей вид дизайну ножа на Філіппіни під час їх колонізації. Бальшон був, і залишається філіппінським ножем. У цій статті ви можете дізнатися більше про нього.

Це Маріо, але кожен називає його Мей. Він робить життя тим, що він робить в його балізанському майстерні. Майстер-клас є найпростішим і призначеним тільки для однієї людини.

Заготовки з нержавіючої сталі не на честь тут.

По-перше, леза заточується на камені, заготовка дається бажаний вигляд.

У леза необхідно зробити стільки отворів, деякі для функціонування, але деякі дати ніж так званий растровий стиль - невелика депресія на лезі. свердло часто тьмяне, і травень використовує витратні матеріали до максимуму.

Спочатку виготовляються невеликі депресії, і тільки після того, як вони виготовляються депресії з великим діаметром.

Ручка заготовки

Для ручки можна використовувати як дерево, так і кістки і роги тварин.

Всі отвори для ручки виготовляються за допомогою ручного свердла.

І в цьому випадку це навіть маленька ніжка.

У дизайні немає маніпуляції. Далі йде все разом і воля - ніж готовий.

Один такий ніж коштує близько 500 песосів, день Мей робить близько 3 ножів. 1,500 песос в день є хорошою зарплатою для філіппінки. Має регулярний ринок продажів.

Ну, нехай буде трохи через деякі з різних філіппінських інструментів, які зацікавили мене.

р.

Рибний ніж, ака Рибний ніж

3610Р. 4200Р.

Боло, він мачете. Біло – це дуже велика кількість, їх форма варіюється в її регіоні і потребах. Це в основному використовується для сільськогосподарських цілей.

р.

Але це називається Джунглі боло - він вже використовується для антатики в природі, вони можуть легко нарізати бамбук.

Я купив.

Р

Майже всі ножі мають воркшоп на них.

Каріт - для рису

Cawit - для кані

Неординарний керамбіт, який називається carambit тут, також можна віднести до Філіппінського ножа, так як ця страшна зброя народилася в цій частині світу - архіпелаго і Філіппіни.

Цей ніж продавець розповів мені, експортується до американських розвідників. Ім'я - це щось схоже на Bahad Dhari, але Google говорить про це. Чи можна сказати мені, що цей ніж і чому він був придуманий?

р.

Ну, є кілька прикладів того, як ці ножі насправді дуже часто використовуються людьми, які мешкають великі міста, є невеликі села.

Це, після майстерні, ми взяли джипні і поїхали в місто Лемері.

Тут ми отримали на мікроавтобусі і поїхали в Татаїті: подивимося на сайт на вулкан Таал

І купити сосни - 4 штуки за 70 рублів.

Габаритний зображення

Джерело: kak-eto-sdelano.livejournal.com