Cerro Rico - Багатий ліс

Місто Потосі є найвищим гірським містом світу і знаходиться на висоті 4090 метрів. Використовується для найбільшого міста в Америці через найбагатші срібні шахти всередині Cerro Rico.
Ось що буде про що сьогодні фотозвіт.

На фото Багатий гора, який ще вежа над Потосом.

Вид потося з підніжжя Річної гори:

р.

Сьогодні Болівія оголосила про Багатий гору національну скарбницю, яка накладає певні обмеження на видобуток металів в ньому. На жаль, міністри, які ще працюють там і протестують державні втручання. З Потося (вражається на останній сильній) є можливість відвідати шахти з екскурсією. Я вибрав агенцію, створене самими норами. Це картина групи, яку я прийшов з Річною горою. А потім, з причин невідомих мені, група була відокремлена і я проводила один через шахти всередині гори провідником Нельсон (третя зліва на цьому фото), а інші ходили в іншій групі з іншим провідником. Я мав персональну екскурсію на гору, яка була абсолютно неймовірною, тому що Нельсон був у горі протягом 20 років, знала кожен носок і кразест частина його, і він пристрасний про те, що показує і розповідаючи його. Так ми пішли через багато додаткових шахт, які, як правило, не відвідали туристи, і говорили на багато Майнерів Нельсон знав.

Починається тур в магазині нор. На цій фото динамієць, доступний в Болівії, становить 16 грн. (близько пари євро). Гірники використовують їх для збільшення тунелів всередині гори.

І інші життєрадісні елементи для норів - це кока листя і сигарети. Вони росять їх без зупинки, так як це буде підтримувати необхідний рівень гемоглобіну в крові, який критичний на цій висоті. У той же час м'якоть не їсти на обід протягом дня, листя кока є їх основною підтримкою.

Перед виходом всередині гори ми також відвідали одне з рослин, де руда очищається від домішок. На цій фабриці нагадували мені умови на заводі Silmet, які я відвідував багато років тому, коли я ще працював в Естонії. Ця рослина в Sillamäe виробляє чистий рідкоземельні метали з руди. У той же час був абсолютно діаболічний запах, а люди, які працювали там, якби вони були інгаляційні кислоти (який був вірним).

Характерний виклик на стіну рослини «не можна пити під час роботи». У магазині нора ми відразу лікували 96 відсотків спирту марки Buen gusto («Добрий смак»), який також коштує копійки. Згідно з Нілсоном, проблема вживання тут серйозна.

Далі виходимо в гору. Є близько 180 валів в горі, і вони йдуть на багатьох рівнях, спілкуючись один з одним, і дозволяють піднятися на гору з одного боку і виходити на інший, не ходячи на поверхню, яку ми робили. Це близько 3 кілометри в вузькі гірські тунелі, багато з яких тільки метр високий, тому ви повинні пройти повністю зігнуті і до тих пір, як правило, збити шолом в стелю. Ми говоримо про тунелі на рівні 4300 метрів над рівнем моря. Подорож займає кілька годин. Я не клаустрофобія, тому я не відчуваю страху всередині гори. Прийміть на одну точку, коли нам довелося змінити рівень, нам довелося піднятися кілька крутих сходів всередині вузького вертикального валу. На цій точці я почав порубати, напевно просто від фізичних зусиль на висоту - але всередині вузького, високого вертикального валу було дуже неприємним. Я дуже легко з'явився - в іншій групі були люди, які дійсно погані.

В одному з осей всередині гори. Тіо означає Дядько.

За даними істориків, близько 8 мільйонів людей загиблих у цій горі і з результатів роботи в ній. У колоніальних періодах всі індійці на прилеглих територіях підпорядковані системі примусової праці ("міта"). Кожний 7 років, кожен серф мав провести 6 місяців всередині гори. Згідно з моїм доповіддю, в цей час вони не мають права вводити світло Божого, і навіть мали важку ідею, скільки часу їх витрачали там. Потоські срібні родовища поставляються головним доходом іспанської імперії і дозволили їй відкликати нескінченні війни на європейському континенті.

Всі вени в горі йдуть з півночі на південь і зверху вниз, тому в колоніальні часи вони були розроблені, створюючи довгі вертикальні шматочки всередині гори. Що звісно призвело до величезних чисел жертв.

З'являються різні метали на стелях шахт. Нілсон не доторкнувся до них. Я не хочу.

Є також сталакти, з яких потопає вода:
Мисливці вірять в Ісуса Христа, але він правила світу за межі шахти. І світ, відповідно до своїх переконань, це правило, зовсім інший майстер – яким вони називають Дядько. Про девіл, але ім'я ніколи не згадується. Всередині гори є багато зображень дядька. Це один, що Nelson взяв мене до.

р.

Поруч з Дядько Нелсон вивів на статуї Дядька і на землі, на честь Пахамама (сохідна земля). Жінки не допускаються до роботи всередині шахт, так що Пахамамама не ревнощів. Тоді він загинув його двічі і попросив мене зробити те ж саме.

Але найбільш захоплюючий момент був, коли Nelson відключив лампочки на шахті і шолом, і ми занурилися в загальну, безперечно темряву. Десь всередині нескінченно довгий вал, під горою, поруч із зображенням дядька, ми слухали майже абсолютну тишу. Потім він засипав спирт на пальцях, запаливши запальничку і протримував його до пальця. Його палець спійманий вогонь і він lit a cigarette. А потім для того, як ми сиділи в цій темряві, де єдиним вирізом був смолодний сигарет, але в руках. Ви можете курити там, оскільки в цих шахтах немає вибухових газів, на відміну від шахт в інших частинах світу. Він розповів про те, як поклади ацетилену іноді зібрані в покинутих шахтах, які можуть легко заплутати втрачений нор. При наявності таких відкладів дим від сигарети поширюється на грунт. Я попросив його залити спиртом на пальцях і запалити його. Дуже ефектно виглядає.

Поклоніння в горі, звичайно, важко позбутися від асоціацій з Ереббором, гори Лонно, які зберігали дозрівальні скарби дощок Подгорного царства в Толкені «Хоббіт» і які загиблики з Більбо і Гандаф виграли з Дракона Смог. Ще однією дуже сильною асоціацією я був з тунелями в місті Давида в Єрусалимі, поміщеними старовинними мешканцями в товщині скеля, в якій, як і тут, ви отримуєте враження, що ви знаходитесь в центрі землі і що застрахований бар'єр відокремлює вас від сонячного світла.

Майнінги приймають відходи від шахти. У день до того, як був футбольний матч, що місцева команда втратила. І як Нелсон пояснив мені, багато людей випити занадто багато.

Міни контролюються гірничодобувними кооперативами, хоча в реальності кожна шахта регулюється конкретною шахтою = членом кооперативу. Перед тим як вступити до кооперативу, новачк повинен працювати ще на 3 роки, тоді як його ступінь незалежності поступово збільшується. На жаль, гірничодобувний бізнес є значною проблемою удачі - було вену вулиць, є дуже тонкі вени, які ледь дозволяють годувати; і є такі посмішки долі - коли майже чистий срібло йде на кілька метрів - що власник такої вени сьогодні володіє мережею готелів і транспортних компаній в Потосі.

Майнінг – сімейний бізнес. На цій фото молодший хлопець 13 років. У віці 8 років працював Нелсон. Статус на сервери Я не можу допомогти, але не судити, коли Nelson розповів мені про те, що життя Майнера був «добрим, але коротким». Вони живуть протягом 40 років і вмирають силікозу (захворювання легенів, викликане постійним інгаляцією пилу). Оскільки м'ясо, як правило, самозайняті, більшість не може дозволити собі дорогі маски безпеки та інші функції безпеки. У Болівії дешевий динаміт.

р.

Тоді я відвідав основну пам'ятку в Потосі, Національний будинок монет. Це м'ята, в якій протягом декількох століть срібна монета іспанського короля була надрукована. Величезна розкішна будівля, яка дозволяє відчути масштаби тоді Потося. Він був одним з найбільш космополітичних міст, збираючи пригодників і шукачів швидкої допомоги з боку імперії. Багато рабів були привезені тут, включаючи чорні раби з Африки. Немає нічого, що залишилося з них, смертність була дуже високою.

Головний дворик будинку монет - який будується дивною маскою - символ Потося.

Маска була встановлена в 19 столітті і її оригінальне значення забуте. Але в деяких варіантах її залізний погляд відображає захоплюючу долю цього міста – яка виникла на хвилі величезного багатства за вартістю життя багатьох рабів і зараз забутий світ.

Джерело: Discoverdiary.livejournal.com