Кінець невинності

Український письменник і критик Мартін Амі припускають, що американці і європейці перестануть співати з Ісламом, не піклуючись про політичну вірність і стикаються з правдою.

Релігія - суб'єкт тапотеки. На Заході немає переконливих відчуттів для релігійної вірності сьогодні, крім ігнорування, реабілітаційності та настроювання. Це не випадок на Сході: ми визнаємо, що в багатьох великих країнах релігійні переконання визначають сутність практично кожної людини. І ми погоджуємось, що віра є світовою силою. Ми також бачимо, що всі релігії мають власні терористи – християнські, єврейські, індуси, навіть буддисти. Але ці релігії не турбують нас занадто багато. Про Іслам

Хочу правильно розібратися. Ми поважаємо пророк Мухаммад, цей блискучий історичний діяч, який поєднує в собі революційний, воїн і лінійку. Це як Христос, так і Цезар «з Кр’яном в одній руці і мечем в іншому», – написав Вальтер Байон. Ми поважаємо Мохаммед. Але ми не поважаємо Мохаммад Ата [Лідер 11 вересня 2001 р. терористичний напад]. Повага Ісламу. Але Ісламізм? Важко поважати духовну силу, яка викликає наше знищення.

Наша реальність сьогодні неймовірна і незаймана в кінці 1990-х років. Америка може дозволити собі розкіш робити Моніка Левинський за рік. Тепер нам здається, що Моніка і Білл жив у віці невинності. З тих пір світ постраждав моральний звалищ у духовних наслідках до Великої депресії 1930-х років. На західному боці колосцева здача позицій, поліпшена методика допиту, Гуантанамо Бей, Абу Гграйб, дві війни, десятки тисяч корпсів. Все це повинно бути таким чином порівняно з досягненнями ідеології. Я повинен сказати знову, що не добре розуміла: найбільш вболівальників, які хочуть знищити всіх, крім віратичних ісламістів, і кожен мусьягієн вважає, що потрібно позбутися від всіх немусульман, або конвертувати або вбивати.

Ісламісти переконані, що будь-яка людина, яка заради «змаганьої причини» відірватиметься на шматки з бомбою, рай готується. Сам Харріс, в The End of Faith: Релігія, терор і майбутнє Причини, підкреслюють повноту і швидкість «просвітлення», що самогубець бомбардувальник забезпечує себе. «Мартирдом – єдиний шлях для мусульмани, щоб втекти до важкої судової практики, яка приїжджає до дня судочинства і продовжить прямо на небо. Замість гниття на землі протягом століть, чекаючи на питання, щоб бути проведеним сердячими ангелами, мартір миттєво осаджується до саду Алла. На додаток до незайманих перлів, які зберігають, Коран обіцяє суїцидний бомбардувальник вино "від поточного джерела - він не страждає від головного болю і ослаблення", а також райської безсмертності до родичів. І це не тільки бездіяльність для клану, який до останнього часу міг розраховувати на $ 20 000 винагород від Іраку плюс $5,000 від Саудівської Аравії.

Суїцидний тероризм є дивним явищем, тому відчуження, що західноукраїнський громадський погляд не вдалося відповісти раціонально. Звісно, мало хто хоче критикувати запружність палестинської матері, яка, піднявшись одному бомбардувальнику, висловила прагнення до свого молодого сина, щоб слідувати за ногами брата. Але це час, щоб принаймні зупинити повагу її «безпеки». Час одружитися на могутності глибоко вкореневої і бурхливої ідеології, влада патологічної смертної кулі.

Про багато говорять самодостатність або екстремальний недолік християнства Ісламської культури. Ісламські сили кінця Середньовіччя ледь помітили існування Заходу до тих пір, поки вони почали втратити битви до неї. Іноземна аутаркія була настільки сильна, що Іслам залишився небайдужим, навіть легкодоступним і чітко корисними нововведеннями, включаючи, неймовірно, колесо. Але Іслам був сприйнятливим до європейського впливу – до впливу Гітлера та Сталіна. Спадщина між ісламізмом і загальними культами минулого століття не складно побачити. Антисемітичний, антилібертальний, антиіндивідуальний, антидемократичний, і над усіма, анти-раціональними, ці культи також були культи смерті, які подаються в якості їх рушійної сили і палива. Основна відмінність полягає в тому, що нази і більшовики хотіли б створити землю, а грунт для нього довелося запліднити мільйонами корпсів. Смерть за них. Для ісламістів, смерть є бажаною метою і святині; смерть є початком.

Бомби суїциду більше, ніж тероризм. Це жах (від англійського жаху – «горр». – Вимагати. Це остаточний злий. Потерпілий потерпілий від людей та потенційних жертв. Згадуємо, що атонізує масу з бразильського де Менезизу в Лондоні. Або паніка на мосту в Багдаді 31 серпня 2005 р., запущена помилковим ромтуванням. Це плоди супер-терору: якщо ви збиєте кілька слів, тисячі людей вмирають в печатці.

У липні 2005 року я з Монтевідео до Нью-Йорка з моєї шестирічною дочкою та її восьмирічна сестра. Тепер я знаю, що шість років дівчата можуть виглядати підозрілими, але це не стосується моєї молодшої дочки. Тим не менш, я чекав півгодини, поки офіцер з питань безпеки побачив свій рюкзак, дивлячись на кожен кольоровий крейд, що пробить крутий удар.

Це буде добре, щоб знайти більш точне слово, ніж boredom для дебілітаційного торпору, який захопив мене.

Моя дочка і я прибула безпечно в Нью-Йорку. На деяких станціях метро для боротьби з тероризмом, поліція шукала всіх пасажирів. І я нехайно уявляв майбутнє, в якому поїздка на міському автобусі еквівалентна літати на літаку El-Al. У безпеці Лонг-Айленда я дивився телевізійні звіти з рідного міста, де були мої три інші діти. Упродовж 7 липня 2005 р. на території Лондонських бомбардувань було представлено байкерські ходьби. У цей момент я зрозумів, як правий Ерік Хобсбавм був, коли він сказав в середині-1990-х років, що тероризм був частиною атмосферного «поллуції» західних міст. Це економічно вигідна програма. Якщо ви занурилися в Нью-Йорк, ви помилуєте Мадрид. Якщо ви занурилися в Мадриді, ви запилюєте Лондон.

Я підозрю, що епоха терору буде пам'ятатися в епоху доброти. Не боредом досвідчений насичений і зіпсований, але супер боредом, який доповнює супертерору бомбардувальників і надає йому повноту. Boredom - це те, що наш супротивник не відчуває себе. На відміну від релігійної віри не атеїзм. Незалежність свідомості. Я не маю на увазі черги аеропорту або пошуки метро. Я маю на увазі глобальну втрату свідомості.

Як і фундаментальний юдаїзм і середньовічним християнством, Іслам є загальним. Це означає, що він повністю стверджує особу. Умма, громада віруючих не існує. Ayatollah Khomeini часто повертає на цю тему в його багатосторінкових написаннях. У більшості релігій він відзначає, що якщо вони дотримуються всіх формальних вимог, вони можуть бути більш-менш, як вони будь ласка. "Іслам не схожий на те, що", "Коміні каже нам. Іслам скрізь — до кухні, до спальні, до ванної кімнати, а після смерті до вічності. «Іслам» – визнання незалежності свідомості.

У 2002 році загальний валовий внутрішній продукт арабських країн був менше, ніж у ВДЕ Іспанії; Ісламські країни відставили далеко за Західний і Далекий Схід у всіх заходах виробництва, у виробництві робочих місць, в технології, в грамотності життя, в розвитку людини, в інтелектуальній життєдіяльності. Плюси чинники, такі як тиранія, корупція, відсутність цивільних прав та громадянського суспільства. Що неправильно? Моя відповідь полягає в тому, що це ірраціональність, темна логіка, яка позбавляє ісламського світу таланту і енергії половини її населення. Імовір для раціонального аналізу серед мусульман чітко слабкий. Але що станеться, якщо ми витратили деякі з наступних $ 300 мільярдів, щоб підвищити обізнаність в ісламському світі?

Фіркість властива всім релігаціям і всім ідеологіям. Кожна система вірування передбачає частину ілюзії, тому не може захистити себе тільки на свідомому рівні. До чогось наступної або гасіння віруючих реагує гормонально. Я ніколи не забув висловлення на обличчі храмника Єрусалима Моске купе скеля, коли я не розумію, що він не заважав деякі календарні заборони і нехай мені всередині. Його обличчя, який раніше був прохолодним і зварювальним, був перетворений в маску, і ця маска заявляла, що він тепер мав всі права вбити мене, дружину і моїх дітей. Я зрозумів, що експресія «глибше бджільництва» була грубою набережною до поняття глибини. Ви не можете викликати щось глибше, тому що це єдине, що це можливо, але це глянець, який покриває недійсним. Мілені Іслам – ідеологія, що накладається на релігію. Одна ілюзія для іншої. Це не просто схильність бути жорстоким. Фірцевість – все це.

У разі релігії, тобто віра в надприродному, минуле вступає в гру - не 2000 років, але близько п'яти мільйонів. Тим не менш, час бути амбулаторним. Від інтелектуальної та моральної точки зору, протистояння релігії вже сильний. В даний час для самостійних мислителів для боротьби за сильне становище в духовному розумінні.
Джерело тексту на посилання. .