Інтерв'ю з Тимом Буртон (Tim Burton)

У 1984 році Павло Реубенс шукав режисера фільму The Great P&V Adventure. А Рубенс, який працює над концептуальним арт-проектом протягом 15 років, є відчайдушним для пошуку когось, кому він може доручити роботі. Так він вирішив зробити те, що вони роблять в Лос-Анджелесі: він почав шукати партії. Одне з гостей просто недавно дивився «Frankenweeny» в 1984 році мультфільм Тим Буртон про застраховане собаку.

Тим Буртон не мав досвіду з художніми фільмами, але два відразу знайшли спільну землю. У той час, Буртон був лише 25, отримав роботу, і він і Рубенс дивилися як їх дивний, але найсвіжіші фільми розводять більше, ніж 40 мільйонів доларів у касі.
Тепер Буртон не повинен покладатися на сторони, щоб знайти роботу. Під час довгого 30 років він провів за камерою, його фільми не втратили фонтану емоцій - ніжний баланс між сумним гумором, а жахом, який зраджує свої твори своєрідною готичною красою і містичною надреаллю. 51-річної давності написано, спрямований і виготовлявся понад 20 фільмів. З 1988 по 1996 рр. він керував Beatlejuice (1988), Бетмен (1989 р., Едвард Ссайорнс (1990), Бетмен повертається (1992 р.), Nightmare до Різдва (1993 р., Ед Вуд (1994), а Марс Атакс! (1996). У той же період він почав працювати з Джонні Деппом, який розірвав в сімі своїх фільмів, дружба, яка змінила обидва з них.

Тим Буртон виріс в Каліфорнії, і як він часто сказав, як дитина, він знайшов справжню сутність повсякденного життя—паранти, викладачі, школа, сніданок—фар більш терористичний, ніж монстри кіно. Що таке зомбі собака у порівнянні з реальними загрозами, як витривалість і втрати? Символи Буртону народжуються знахідками, знаходяться на вічний квест для своєї ідентичності і, таким чином, незважаючи на себе. Його казки закінчують трохи брудніше, ніж Ганс Крістіан Андерсон.
Останнє листопада, Музей сучасного мистецтва Нью-Йорка Художня заслужена Буртон не тільки за свою роботу в кіно, але й як митець, виставляючи велику колекцію картин – в тому числі варіанти Джека Скеллінгтона, Едварда Сіссарда, Sweeney Todd і Batman. Його наступний фільм, Аліса в Wonderland, це захоплюючий напівприхований пригода starring Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter (Буртонська дружина), Anne Hathaway і Crispin Glover.

р.

Дяня Єльфман, який пише музику для роботи Буртона, так як їхня робота над Великою Пригодою П-В, нещодавно розповів про свою кар’єру як художника, так і його реальні страхи.
Q: Все правильно, ми йдемо. Знайте, що ви можете повторно, ви навіть можете змінити відповідь на запитання, якщо ви не любите, що ви сказали. Ви можете самі зателефонувати одержувачу. Немає тиску.
О: Я нічого не змінив, нехай це буде потік свідомості.
Q: Потім починайте з найпростішим. Як дитина, який фільм і режисер вразив вас самим?
О: Ну, будучи великим шанувальником жахів, що я хотів найбільше був універсальний кіно і японська наука фантастика кіно. А потім я був зачарований італійськими фільмами, такими як Mario Bava.

Q: Який з фільмів ви дивилися пам'ятним?
А: «Чорна неділя» (1960) зробив останнє враження на мене. Я пам'ятаю один день в Лос-Анджелесі, я провів всі вихідні перегляд фільмів жахів. Після перегляду двох або більше фільмів в рядку ви вводите стан схожий на сон. На три годину я почав дивитися Black Friday. Якби я був в моєму підсвідомому, уві сні, можна навіть сказати галюцинування. Я думаю, що я один з небагатьох шанувальників, які люблять дублювати іноземні фільми. Я люблю дубні фільми Філіні або Бави, оскільки він додає до перегляду сюрреалістичний характер. Я віддаю перевагу дубінгу, оскільки зображення настільки сильно, що я не хочу відволікатися від кредитів.
Q: У вас є нічнімари після перегляду жахів кіно?
Ох: У мене немає нічних знаків. Я пам'ятаю, коли я був 3, мій батько сказав, що я був страшний, але я ніколи не боївся. Ви знаєте, що я був набагато більш боятися моєї сім'ї і реального життя. Це був кошмар для мене, щоб бути змушений йти в школу або мати сніданок. Я прокинувся в холодному поті з цих проблем. Я думаю, що фільми можуть допомогти вам урізноманітнити і зробити вас комфортно. Я був дуже рубаний, коли я побачила Exorcist (1973), але у мене немає кошмарів. Зображення, як Black Friday перебування з вами. Я завжди захоплюю їх.
Кв.м. Ваш відгук зробив мене пам'ятаю монстрів нашого дитинства. Що ви думаєте, що вони виглядають як проти сучасних монстрів?
О: Що я люблю про старі монстри, що вони мають сильний образ. Я думаю, що багато сучасних монстрів є занадто непристойними. У них так багато різних наметів, і Бог знає, що вони втрачають силу образу. Ви пропустили важливий елемент, присутність людини, як Борис Карлоф, який переважно грають монстри. Навіть в "Зображенні від Black Lagoon" (1954), коли актор був вкритий твердим костюмом, ви відчували, як була людина під ним. Я думаю, що це важливо. Намагатися створити персонаж з емоціями завжди цікавий виклик. Зробити це можна і потрібно робити.

265752

Q: Ви колись сказали, що монстри, як правило, більше, ніж люди навколо них. Ви все ще думаєте?
Ох: Єх. Це суспільство. Ми виділяємо монстра з індивідом, який споживається бюрократією. У минулому, навіть у створенні фільмів з студіями, ми могли б мати справу з людьми як фізичні особи. Ми працюємо з бюрократією, де ніхто не несе відповідальності за будь-яку проблему. Я думаю, що це тільки гірше за роки.
Q: Я бачу там, безумовно, ностальгія для раннього кіно. Деякі старі фільми дійсно лові і інші не є.
Звісно, є фільми, які не роблять позитивного враження. Але є деякі, які ми дійсно любимо. Це, ймовірно, набагато швидше, але в старших кіно, наратив повільніше, це повільно криється в розумі. Коли ви переглядаєте старі фільми, ви не думаєте про закінчення епізоду швидше.
З: І ось чому це важко для наших дітей шукати старі фотографії, оскільки вони очікують, щоб побачити наратив, який не існує.
О: Так, прямо. Навіть перед тим, як діти починають смиснути фільми, вони вже знайомі з відеоігри і все інше, де сюжет розвивається швидко. Так вже зникне значення повільного сюжету Це був сором'язливий, що це сталося, тому що було щось інтроспективне про ці фільми, які дозволили мріяти.
Як дитина, ви любили час витрат на кладовищі, не ви? Я думаю, що це те, що це спокійне і спокійне. Допомагає дізнатися себе з внутрішньої сторони.

О: Люди думають, що такі походи не є нормальними, але насправді це дуже захоплююче. В цьому, контакт життя і смерті, де не повинно бути.
Q: Ви коли-небудь вірили в привидах?
Ох: Єх. Я бачив деякі речі і відчував їх. І я думаю, що багато людей можуть сказати те ж саме, але вони зберігають спокій. Я не говорю про те, що вона пов'язана з НЛО або дивиться привидами.
Q: Чи були ви занурені в кладовищі?
Ох: Ви відчуваєте енергію. Багато людей говорять про цвинтарі в якості ручного від мертвих, що це викликає гусячі. Але для мене, що енергія не страшна або темна. Це робить позитивне почуття. Для мене це вірна ідея. Це свято. Це весело і весело - світло і життя. Поговорили про це, коли ми здійснили наречену в Корпусі (2005). Звісно, це все частіше стосується митного оформлення всіх Днів, так як вона несе багато позитивності.
Q: Після того, як ми відвідали одну з номерів CTS Studios, де, згідно з історіями, привид дитини жив. Ви пам'ятаєте? Всі в студії сказали нам, що ми вирішили зупинитися в цьому приміщенні. І нічого не сталося. Ви коли-небудь мали досвід з привидами?
Ох: Я був в готелі в Венеції, де був роумінг.
Q: Ви хочете відвідати місця, такі як це?
А: Неважливо, скільки ви спробуєте, ви не досягнете успіху. Цей вид відбувається, коли ви відкрили його, але ви не думаєте про це. Я ніколи не мав сеансу.

790255, Україна

Q: Я хочу попросити вас про Vincent Ціна. Коли ми ввели вас, ви сказали, що він був вашим героям. А потім побачила твій короткометражний анімаційний фільм «Вінсент» (1982), який надихнув цей актор. Як довго у вас є ця ідея?
Ох: Він, ймовірно, почався з почуттям перегляду своїх фільмів. Я відчув його, і що зв'язок допоміг мені піти через життя. Я поставив свої думки у вигляді, яка виглядала як казка, і просто вирішила надіслати свою роботу до Вінсента. У мене немає ідеї, що буде далі. Я думав, що не звертаю увагу на мої ідеї, але відповідь прийшла досить швидко і здавалося б зрозуміти. Я відчував великий. Він не просто побачив мене як вентилятор, який дуже важливо мені. Важко зробити ваші проекти, але це навіть важко, щоб познайомитися з вашим idol. Ви не знаєте, що він дійсно є. Може бути, він загальний дупа. Але Віннсентська ціна була чудовою, і хоча фільм був коротким, він підтримував мене і допомогло йому фільмувати. Це був мій перший досвід в світі кінотеатру і він був позитивним. Коли життя зламається, все, що ви повинні зробити, пам'ятайте ці моменти — страхові, спеціальні моменти — і що потрібно тримати вас назад. Побачити когось, як Vincent Ціна, яка була в кінобізнесі за мільйон років, і подивитися його залишатися дуже цікавим і невизначним людиною - актор так пристрасний до мистецтва, який він дав багато мистецтва в коледжі на сході Лос-Анджелес - допомагає тримати плаву, коли ви вичерпнете.
Q: У арт-школі ви отримали епіфані, і ви припинили живопис, як учителі вимагали. Що таке?
Ох: Це сталося на ринку фермера. Ми пішли там, щоб пофарбувати портрети пасерів. Я просто сидів, і спробував пофарбувати спосіб я навчився. А потім я просто розумно відіслав її до пекти. І відчував мій розум, як препарат. Що ще не сталося. З цього моменту я почав малювати по-різному. Тексти пісень, а це означає: Я не фарбувати краще, я просто пофарбував по-різному. Що відбулося звільнення мене з художньої собаки. Нагадуємо мене про те, як діти малюють. Всі дитячі малюнки чудово виглядають. Але в певній точці діти починають малювати краще або зупинити фарбування в цілому. Це тому, що хтось сказав, що вони не можуть фарбувати, але це не означає, що вони не можуть. Я навчився дотримуватися свого власного погляду, і давайте його розвиватися. З тих пір я чекаю на таке послання, але це ще не сталося. Як мінімум це сталося один раз. (луги) Все відбулося відразу, і малюнки змінилися відразу.

Q: Тоді, непарно, ви ставите Дісней аніматор. Незважаючи на те, що ви не вписали свій шаблон, ваші таланти не ходять безсоння.
Ох: Це був ще один дивний час в моєму житті. Якщо щось схоже на це сталося ще раз, я, ймовірно, був вогонь. У той час компанія не мала конкретних цілей, і я під крилом великого аніматора Glen Keane. Я був його помічником, і він намагався навчити мене, як малювати лисики і інші тварини, але я не був придатним для роботи. В кінці керівництво розуміли, але замість того, щоб вистрілити мене, вони давали мені інші проекти, оскільки вони люблять мої малюнки. Він пішов на рік. А потім за пару років я звернувся, де я хотів. Але це був дуже творчий період у моєму житті, тому що через кілька років з'явилися «Нічмаре до Різдва і Вінсента».
Q: Я не знаю, або багато ваших шанувальників усвідомлюють, як пристрасний вас про малюнок і мистецтво. Коли я розповідаю про те, як я почав писати музику для Nightmare перед Різдвом Христовим, люди дивляться, що немає сценарію. А замість того, ми мали ідею і ряд креслень.
О: Саме тому я дуже вдячний музею сучасного мистецтва за свої виставки. Вони не діляться на категорії: фільм, мистецтво, фотографія тощо. Вони намагаються показати, що це просто процес, і це багато способів отримати те, що ви хочете. Я думаю, що ми як катаємо. Люди завжди намагаються обрамляти вас, щоб визначити вас одне. І кожен раз, ви робите щось, ви боїтеся. Виставки в Музеї сучасного мистецтва показують, що різні підходи є частиною цілого – ідеї – незалежно від того, чи є це текст або малюнок або музика.
Q: Я хотів би поговорити про інший з ваших прихованих талантів – написання поезії та текстів. Коли я почав приходити з музикою для Нічного до Різдва, я дивився, що ви вже писали кілька фрагментів, які згодом поєдналися в чудові пісні.
О: Коли я був дитиною, я дуже сподобалося доктора Сеусса. У своїх роботах була певна простота і ліриксизм природи, що дійсно дивився мене. Я завжди захоплююсь, що люди можуть створити, хоча це дуже складна робота.
Q: Тепер поговоримо про період життя, коли ви працювали на Бетмені. Це був лише ваш третій повнометражний фільм, тому ви все ще були новим для поля. Ви не мали комерційного огірка. Поки я пам'ятаю, масштаб був величезний. В той час був величезний бюджет. Як ви керуєте цим?
О: Допомогло, що ми знялися в Англії. Не було багато часу. Ви можете зосередитися на роботі, не витрачаючи часу на непотрібні розмови. Незважаючи на те, що це був багатобутовий проект, він зберігся з прожектора.

, м. Київ

Q: І ви були захищені.
Трохи. Джек Ніколсон - справжній зірочок. Він був дуже захисним. Він має багато з'єднань, і коли люди почали дратувати мене з підвищеною увагою, він використовував їх так, щоб я міг створити. Власне, він був дуже надійним.
Q: Я завжди дивився: Ви берете на Edward Scissorhands прямо після того, як Бетмен вийшов, тому що ви хочете працювати на більш простий проект?
О: Мабе. Але дивовижне, що робить фільм з низьким вмістом палива після Бетмена дуже важко. Все, що я збираюся зробити інший великий фільм, але це не було. У Флориді вони хотіли дати мені мільйон доларів тому, що я зробив Бетмен. Так що я мав натягнути назад багато, щоб зробити фільм. І так, я щасливий повернутися до невеликих проектів. Вони стають гіршими. Коли я працював на Бетмені, я не чую франшизу слово. Не було навіть у словниках.
Q: Це право. Про "Скісорські руки" ви вірили в Джонні Депп від початку. У той час він з'явився лише на 21 Jump Street. Наскільки я пам'ятаю, ви навіть вимушені грати в когось ще. Як ви бачите Джонні як реальний талант?
Ой: Саме тому. Я зрозумів, що він сприймається як ідол молодого народу, але насправді він не є. Це два різні речі: як суспільство сприймає його і хто він дійсно є. Він схожий на сам Едвард: Я не те, що люди думають мене. Я хтось інший.
Q: Ви зрозуміли це відразу після того, як ви зустрілися з ним?
О: Ну, я можу сказати, що він зрозумів роль відразу. Ви завжди відчуваєте, коли людина розуміє динаміку. Джонні не Тигр Біт, навіть якщо світ бачить його таким чином, як сторінка в молодіжному журналі. Є багато емоцій в ній. Я відчуваю, коли це відбувається людям.
Q: Ви знаєте, що створення неймовірних пейзажів і зображень, використовуючи якомога менше ефектів, можливо, — з винятком Марса Атак! — і навіть тоді люди добре розуміли ваші персонажі. Тоді прийшов фільм Аліса в Wonderland, який був абсолютно різним. Що це таке, як це працює?

Р

Я не зробив цей фільм, як і всі інші. Я зазвичай намагаюся відчути сцену, зрозуміти його значення. Це перше, що глядач бачить. Це буде останнє, що ви побачите. Це, як фільм Аліса в Wonderland. Це всього за мене. Ви усвідомлюєте, що плівка буде переповнена трохи різними, ніж вона знаходиться в процесі, оскільки вона додає багато елементів до процесу редагування. Всі зображення в голові, і на екрані вони не можуть виглядати як призначені. Я думаю, що це тверда робота, тому що ви не зможете бачити, що постріл виглядає так, поки це закінчиться. Коли ми працюємо над «Нічмарем перед Різдвом» або «Корпсія нареченої», ми відразу ж припинили ногу готовим. Так можна було визначити, чи виповнилося вона за призначенням. Ось тут.
Q: Повернемо наше інтерв’ю з невеликими асоціаціями.
Ох: Ох, це погана ідея.
Q: травень. (Буртон сміється) Що було ваше сприйняття реальності як дитини?
О: Ну, ті речі, які я завжди люблю. Багато людей говорять про те, що жах – фантастика. Якщо це не так, то це реально, якщо це підключено до вас. Це сон. У вас є кошмар, деякі божевільні зображення, але для вас це реально. Ви прокидаєте в холодному поті. Так я думаю, що люди пропускають точку намагатися класифікувати нормальний і ненормальний або світлий і темний.
В.: Я пам'ятаю, що ви сказали мені, коли ви боролися з рейтингом R для Бетмена повертається (підписи до 17 років, допускаються лише при супроводі дорослих). На жаль, не було насильства в кіно. Ви сказали, що діти насправді не страшні монстрами, але поведінкою батьків, коли вони приходять додому і збивають меблі, тому що вони п'яні.
О: Точно. Або коли тітка з величезними губами, пофарбованими кровоподібною помадою, про поцілунок ви прямо на обличчі. Що страшно!
Q: (laughs) Okay. Тварини. Яка роль тварини грають у сприйнятті реальності?
О: Ну, у мене є пара собак.
Q: І єнот.
Ох: І окнота. Два собаки і окноти можуть захопити вас повністю. Припустимо, це може бути найяскравіше вкладення. І це чистий любов.
Q: Це дивний.
О: Люди часто сказали, що про мене. (laughs) Хоча вони хотіли зустріти мене.
Q: Добре і зло.
О: Іноді важко вирішити. Коли ви є режисером. Я маю справу з ним багато разів на день, і я не впевнений, де лінія є. Один перетворюється в інший. Це худа позиція.

Q: Чи можна змінити ваше почуття реальності, коли у вас були діти?
О: Я можу стати більш низькою, але ще більш височиною. Тексти пісень, а це означає: І це чудово, тому що я можу від'єднатися з абстрактними почуттями. Ви бачите, дуже важливо, щоб митець запам'ятався, щоб побачити ті самі речі в новому, можливо, дивний спосіб. Діти сприймають світ навколо них як дивний, скручений поезія. І іноді дуже красиво. Вони нехай мій фантазія відіграють, але одночасно вони зберігають її реально. І це чудово.
Питання та відповіді Ви не повинні відповісти на це, це особисте питання. Я завжди був зацікавлений в цьому, але я не запитав, чому я був найнятий для роботи на Pee-wee Big Adventure. Не має сенсу, навіть мені.
О. (лауг) Ми не говорили про те, що ми? Просте питання для мене. Я використовував, щоб піти на місця, такі як Madame Wong, щоб почути гру гурту.
Q: Але це не різновид музики, яку потрібно для кіно.
Ох: Але не для мене. Я завжди думав, що ви зробили для роботи з кіно. Я був дуже приваблений до того, що ви робили. А тому, що я ще не зробив повнометражний фільм, я просто відгукнувся на вашу роботу. Дуже цікаво поговорити з тим, хто зробив багато більше для причини, ніж я зробив на час.
Q: Добре, Johnny Depp і я owe ви один.
Яка Я сказав, що це великий, що я знаю вас найдовший. Щось цікаво, що має багато хороших речей, щоб зробити з ким-небудь і побачити їх, щоб почати працювати на щось нове. Ми маємо новий тест перед нами, щоб переконатися.

Переклад AmanLu

Категории

Смотрите также

Новое и интересное