Є кілька великих соляних шахт в Румунії. За останні кілька десятиліть ці шахти почали використовувати не тільки для видобутку солі, але й як місце відпочинку для місцевих мешканців.
Вони кажуть, що дихання солоного вологого повітря шахт дуже корисний для легенів, тому люди щасливі приїхати сюди протягом усього дня, не тільки краще, але і спілкуватися з друзями, грати щось як настільний теніс або більярд, і просто весело. Як правило, коли ми говоримо про румунські соляні печери, ми означає, що найпопулярніші шахти гордість або Сляник Молдова. Про Саліну Турда, незважаючи на всі її божевільні прохолоди, непарно, в російській мові не було відчутної інформації. Так ви можете розглянути це повідомлення трохи керівництва (і керівництво до дії, гаю!). В цілому, за кількістю людей, які були присутні в шахті, що день, можна відзначити, що незважаючи на величезні реставраційні роботи, проведені останніми роками, було недостатньо ресурсів для просування. Я шкода. Ви можете побачити, що багато зусиль було витрачено, дизайнери працювали ідеально, а підсвічування просто над усіма похвалами.
1990Р. 2199Р.
Так, є шахта в невеликому містечку Турда, 35 км від найбільшого міста Transylvania - Cluj-Napoca. Саме місто не примітно крім Саліни, хоча має добре збережений історичний центр. Займав мене півгодини, щоб вивчити його. З якого, за 15 хвилин, я використовую макувате прецзель на їх центральній площі.
Вхід до шахти. Вона виглядає досить невизначеною. Ніщо, як вони кажуть, заморожені! : Як виходить, є два входи в печеру. Стара в абсолютно іншому місці і нова. Наш навігатор наполегливо виправив шлях до старого входу, тому було прийнято рішення відключити його і, починаючи від входу в Турду, щоб керуватися знаками.
Ми сплачуємо 20 ле (приблизно 4.5 євро) і зайдіть всередину.
На відміну від багатьох подібних шахт, де потрібно виходити всередині в організованих групах або на спеціальних фунжутах або на автобусах, в Саліні ви йдете всюди на два, які особисто радують мене.
Після довгого коридору ми нарешті досягаємо верхнього рівня основного залу. Зал в його розмірі просто гігант, з незвичайним підсвічуванням, що робить цей номер вигляд не соляною шахтою, але місце для зйомки деяких фантастичних плівок.
У нижній частині є повний стадіон, де можна грати як футбольний, так і настільний теніс. Люди в цей день, як я сказав, був дуже мало, тому все порожній.
Невеликий амфітеатр з екраном, проектором і звуковою системою. До речі, як виявилося, шахта можна орендувати цілком для будь-яких заходів - урочистостей, обрядів, весіль, випусків і багато іншого. Я не знаю, як популярний сервіс, але це гарна ідея.
Габаритний зображення
Ми йдемо до ліфта, де ми спускаємо.
Вид шахти знизу.
Головною особливістю є колесо Феріс, на якому можна їздити за символічною кількістю 1 євро.
р.
З тих пір, як люди приїхали до нас, вони повинні щось зробити. Вони грали в більярд, і є міні гольф поблизу. Пенсій приїжджає переважно з газетами і просто сидять на лавках, читати, студенти роблять домашню роботу. Температура в шахті весь рік зберігається на рівні 10-12 градусів, тому також добре провести час приховування з літнього тепла.
571577
Далі йдемо в інший зал і спускаємось до підземного соляного озера з острівцем і човном док в середині нього.
Мости на острів і купол шахти.
Незважаючи на те, що саме озеро невелике, і особливо там не вийде, що ви самі попливете на човні на глибину 100 метрів підпілля просто дивує! Вартість катеру 10 л (2 євро) за 20 хвилин.
Вид з острова в сторону головного залу. Як крихітні люди у верхньому вигляді, ви можете побачити, як величезний масштаб.
р.
У нижній частині є кілька альтанок з досить цікавим футуристичне освітлення.
Про нас Вигляд безпосередньо з води.
Після того, як ми прогулялися назад і вперед, зайшли на озері і пустелі острів, і пішли на сонце і спеку.
Джерело: spatari.livejournal.com