З своїми руками: паперова модель SPG Pz IV/70

Опис такої чіткої роботи надійде з автора. Це дійсно класно. Як детально.
Дивись також: З своїми руками: модель MTLB з металу на масштабі 1:18 (19 фото)

Модель на мій погляд досить красива і займе гідне місце в колекції. Модель буде зібрана з оригінального набору інструментів - стандарт (не менше для мене): ножі OLFA, ножиці, клей олівець, PVA, надмомент, для фарбування кінців маркерів і акрилових фарб «Зірка».

Тепер коротко на прототипі:
ТТ:
Крю... . . 4 осіб;
Маса. . . . . 28 т;
Довжина. . . . 8,44 м;
Ширина. . . . 2.88 м;
Висота. . . . . 2.35 м;
Двигун... . "Майбач" HL120TRM;
Швидкість. . . . . . 38 км;
Діапазон. . . . . . 320 км;
Радіостанція. . . . . . ФуГ5;
Мирони. . . . .75 мм гармата 7.5см Пак 42 л/70 в салоні; один кулемет 7.92 мм МГ-43 в стогіні;
Бронювання СПГ:
Forehead суперструктура. . .80 мм;
Топ кузова. . .80 мм;
Тіло вниз. . . . . . 50 мм;
Корпус. . . . . . . 40 мм;
Суперструктурна дошка. . . . . . 30-40 мм;
Корм. . . . . . 20 мм;
Маска пістолета. . . . . .80мм болгарка голова.
Покрівля. . . . . . 20-10 мм.

р.

Історія: Jgd Pz IV був розроблений як аналог штурмового пістолета StuG III, але тільки на базі «чотирьох» і заводських об'єктів компаній, що займаються його виробництвом. (Прийміть другу назву - StuG neuer Art mit 7.5cm PaK L / 48 auf Fahrgestell PzKpfw IV).

510114

Завдання було передано провідній компанії Krupp-Gruzon на цій моделі резервуара. Практично в той же час компанія FOMAG займається проектуванням. У жовтні 1943 р. було представлено зразок неароматичної сталі до вступного комітету. У січні наступного року відбулося серійне виробництво. За листопад 1944 року було виготовлено 769 транспортних засобів. Вони озброєні пістолетом 7,5 см PaK39, встановленою в рамі і накривають маскою типу «боляче голову». Амунція - 79 пострілів. Цей танк знищувач виявився досить об'ємним. Двигун, передача, шасі повністю отримали від основного автомобіля. Самохідний блок мав хорошу мобільність. Бойова вага була 25 тонн, екіпаж був чотирьох осіб. Передні та верхні листи тіла розміщені при раціональних кутах нахилу. Товщина їх передній досяг 60, а з боків - 30 мм. З травня 1944 року було посилено бронювання, додаючи товщину до 80 на передній і 40 мм в бортових частинах корпусу і кабіни. До цього часу Fomagh поєднала виробництво як цистерн, так і для знищення резервуарів, а потім повністю перейшло на виробництво останнього. 26 шасі, обладнаних варіантом ремонту та евакуації тракторів Бер Пз без зброї. З серпня 1944 року танк Pz IV/70 (за фактом, такий же Jgd Pz IV) почав оснащуватися довгобарвленим танковим пістолетом 7,5 см, таким же чином, як Panther. Нові самохідні агрегати виготовлялися в двох варіантах, відрізняються кріпленням гармати і формою різання. Наприклад, на верстатах компанії "Фомаг", позначених індексом В, передніми листами корпусу і кабіни встановлюються під кутами 50 і 45, а сторони кабіни - 30 градусів до вертикальної. Нижня частина кабіни не мала схилу. Зброя вкрита маскою типу «головка бояра». Закінчення війни було виготовлено 930 Пз IV/70 (В) та 278 Пз IV/70 (А)

Представлена модель прототипу була виготовлена компанією Nibelungen за проектом конструкторського бюро Alquette. І Фомаг транспортні засоби, Jgd Pz IV і Pz IV/70, були значно перевантажені, і шасі швидко не вдалося. Особливо два передні ковзани через зміщений вперед загальний центр ваги. Тому вони почали збиратися без «рубера». З грудня 1944 року Пз ІV/70 у великих числах почали входити в службу з батальйонами танкових знищувачів, протитанкових батальйонів бака та «панцергенів» підрозділами, а також танковими батальйонами танкових підрозділів (замість відсутніх Пз Кпфв В). Вони були закріплені в дії Арденнесу проти британських і американських, при цьому демонструючи досить хорошу ефективність бойових дій. На базі Pz Kpfw IV були побудовані загальні знищувачі 1977 року.

Я вирішив почати модель з найбільш нудним. На даний момент зібрано "густа" без керівництва. Я розповім про гусениці окремо - цей видавничий будинок не світиться з оригінальністю і кольором розчину для доріжок залишає бажати кращого. Можливо, в майбутньому я перефарбувати «густа», потрібно лише отримати досвід в цій галузі.

І є провідні зірки в стадії складання.

р.

Ось трохи фітинга.

р.

Старі зуби вводять отвори доріжок досить добре, але не відмінно.

Я вирізати весь каркас сьогодні.

Починався зібрати каркас, деталі збираються ідеально, але коли прийшов в інтер'єр бойового відсіку і моторного відсіку, почалися проблеми. Деталі бойового відділення коротше потреби, близько 3-4 мм. Я повинен вирізати частину по лініях складки і вставити все окремо. Те ж саме сталося з інтер'єром моторного відсіку. Ось що сталося:

Я був головоломлений складанням двигуна, а потім розробники також трохи загадували мене. Маса деталей циліндричної форми, що стосується не тільки діугатора, представлена в такому ковтці і проводиться на тонкому папері.

Сама модель двигуна досить проста і має мінімум деталей і фактично це те, що це (збірка не складна):

р.

р.

Потім прийшла система охолодження. Він був зібраний і поставлений на місці, а двигун прикріплений до нього наступними дверима:

8389953

Це фінальний запуск двигуна. Все на місці і частково закрито:

р.

513695

Далі почалася робота з бойовим відділенням, тут є пара фото з того, що було зібрано так далеко:

З'явилися радіостанції та вимикачі. Горіхи в комплекті не йдуть, тому довелося вирізати себе: загальний вигляд:

наближення, для кращого розгляду

990 Р

коробка передач зібрана:

Після того, як кедали стояли за нею і зібрали місце для мехвода:

р.

Потім були зібрані важелі передачі, розподілу та управління. До речі, провідні рамчасті не хочуть отримати прямо, тому мені довелося піднімати коробку трохи. Я ніколи не знав, що це було. Чи є мої кроковані руки, або невідповідність задуму розробника та видавця.

р.

Ну, як завершальна робота виконана - сидіння м'яти було поставлено на місце:

6262.0564

напівфабрикати і один прототип.

, Україна

р.

Так, триває будівництво. У процесі збірних оболонок, закінчили радіостанцію. Узгоджуючи за кількістю останнього, представлена модель чітко командує. Звісно, місце розташування радіооператора було доставлено в його місці, що буде все, як це повинно бути.

добре, а потім порожні ділянки були заповнені оболонками до кінця (Я потрапляю один в процесі складання було втрачено)

р.

Конструкція зібрана без джемів, але при фурнітурі на передній частині броні виявилося, що казеннік не може стояти на своєму місці без фурнітури, незалежно від того, як він скручується. Не існує чітких інструкцій. Я буду робити стільки, скільки я можу і буде робити. Так, до речі, казеннік має рухливість в вертикальній площині, що трохи радий.

, Україна

р.

Приват

Ну, Виконавець знаходиться на своєму місці:

р.

р.

Я хотів зробити обсади бочки об'ємним - перший млинець люмп, але на мій погляд краще, ніж в оригінальному. Єдине, що не вдалося приїхати з коробочою обсадкою, як MG-42, ми подумаємо, що хід кулемета є MG-38, взятим з складу через відсутність кулеметів пізній серії.

3610Р. 4200Р.

Потім на машинному пістолеті клеїлися передні броні, а потім на кулеметі встановлений глухий компенсатор, інакше компенсатор не встановлений - він не зачіпає в звичайний отвір.

Ну, в кінці приклеїти сторони і свербіж, здається, переміщати з мертвої точки, а потім збірка буде швидше.

На даний момент я працюю на сході самохідного пістолета, вона обшита бронетехнікою, решітками і люками вентиляційного відсіку.

зібраний причіпний пристрій, щілинні кущі, вихлопні труби і трохи деталей

499.00 Р

Нарешті додано пружини над відкатними полицями

12895 р.

Була люка моторного відсіку, це просто фітинг

164968

Ми зуміли завершити одну з шляпних шаф. Не виникали труднощі в її зборі, все вийшло разом і петлі не займе багато часу. Вони досить прості у виконанні. Фото показує, що у мене є зубочистка - це для того, щоб люка не закривала себе великим

4688.

Ось невеликий додаток у вигляді другої люки, з маленькими речами, закладеними вниз.

Підібрані і встановлюють ще два люки, розташовані перед коробкою. Ось що сталося:

р.

вся в соку

54050П

3250Р. 3700Р.

І починав роботу на підвісці, а гумові компенсатори і пружини готові.

р.

зібрана пружина "колеса" і зроблена передні пари роликів, які не мають гумового пов'язку. На пластинах ви можете побачити мій зразок установки рельєфних болтів, але потім відмовтеся від цієї ідеї. Я пофарбую його яскраво-оранжевим пізніше.

Р

р.

І були скребки. На мій погляд, вони набагато краще, ніж попередні. По суті, тут є фото зібраних полосок і колісних походів:

5159734

компенсатор

Тоді я збирав слоти і спробував їх на регулярному місці, вона добре виглядає, але в деяких місцях вона вимагає живопису:

р.

Після цього збираються опорні полки, не виникало труднощів в їх монтажі і монтажі:

встановити на опорні ролики, щоб говорити: покласти на моделі коліс

524268

Taki покласти PT-hoo на "goosli." Немає проблеми. Єдине, що довелося прибрати три доріжки на праву стрічку, і два зліва. Чому це сталося, я ніколи не розумію. Ось фактичний результат роботи, до вашої уваги:

Габаритний зображення

р.

р.

Ми змогли відірвати передні ролики з лівого боку і приклеїти їх шов:

І накидав трохи зміни на свербіж.

Р

Зібрано можливість інструмента і підйом на регулярних сидіннях:

Потім прийшов час для передніх панелей на арфа:

, Україна

Дещо потрібно фарбувати, не сумніватися. добре, більшість часу, які я працював з верхньою плитою - люки, петлі, оптика:

Питна плита приклеюється до остаточного виходу моделі.

833632

Модель в фінальній фото виглядає так:

р.

Я хотів би привернути увагу фото:

656565

р.

р.

р.

р.

р.

8-місячний епік збірки даної моделі закінчився. Що я так щасливий. Модель була досить комфортною, але деякі з’єднувачі, як розробники, так і шахтні. Для майбутніх зборів я можу лише відзначити відсутність нижньої частини маски зброї, яку я не залишила. Далі потрібно звертати увагу на досить незрівняний двигун, він може і повинен бути вишуканим, так як у кого-небудь є достатня уява. Звертаємо вашу увагу на схеми складання медіокрему, багато мислення було зроблено. В цілому розробка і складання моделі на мій погляд заслуговує сильну «фігуру».

Габаритний зображення

Джерело: onlypaper.ru