Петроф - пишність фонтанів і каскадів!

Автор пише:
Я нещодавно відвідав Пітерхоф, який хочу розповісти вам в цьому пості. Той факт, що він зробив останнє враження на мене, ймовірно, не варто сказати. Про палац і парковий ансамбль

У 1714 році Петро Я вирішив створити країну королівське проживання, не поступаючись французьким Версальям. Сам імператор розробив загальну концепцію планування палаців і парків Петрафа. І вже в 1723 році Петроф провів урочисте відкриття. За цей час вже розвивалися макети Нижнього парку, палаци Монплайського та Марлі, а морський канал був викопаний, частина фонтанів. Цікаво, що ця область не була обрана шансом: з'явилися кілька природних водойм і джерел з землі. Ці джерела все ще використовуються для фонтанів сьогодні.

Особлива захоплююча панорама Петрафа відкривається з моря. На шістнадцятиметровій терасі піднімається Гранд Палац, а перед нею - Великий каскад, блискучий з золотом. До каскаду фонтан «Самсон розірвав рот лева» дивує своєю потужністю. Від Великого Каскада до моря веде морський канал, поділ Нижнього парку на дві частини - «Західний» і «Східний». Західна частина включає в себе палац Марлі та Гермітажний павільйон, фонтани «Manager» та каскад «Золотий гори». Східна частина представлена Палацом Монплейсі, Каскадом, римськими фонтанами та фонтанами.

Гранд Каскад і кілька інших фонтанів присвячені перемогі Росії в північній війні, після чого держава стала імперії. Верхній сад розташувався на іншій стороні палацу, віддається порівняно невелика площа. Верхній сад - прямокутник, оточений трьома сторонами парканом, який був створений в XVIII столітті Бартоломео Растреллі.

р.

Особливо яскравою є ідеальна симетрія верхнього саду, вода з п'яти фонтанів живить Великий Каскад. Ці фонтани також розташовуються симетрично: в центрі - фонтани «Нептун», «Межний» і «Ок», два інші фонтани розташовані на бокових крилах Петродворець. Нептун Фонтан особливо красивий, завдяки великій кількості прикрас з середньовічними скульптурами. Одна з цих скульптур є міфологічною істотою – hippocampus – король риби, який має тіло коня, плавники і рибний хвіст. Межевний фонтан є круглим басейном, в центрі якого є бронзовий дракон, що випускає потік води з рота. Навколо дракона чотири дельфіни, розбризкування дрібних хитрощів. Фонтан "Оак" - це шестигранна зірка, оточена дельфінами, в центрі зірки - позолочена "Маска Хлопець", виконана з мармуру. Зірка знаходиться в круглому басейні. Найдавніші водойми Верхнього саду Петроф також цікаві - Квадратні ставки, які забезпечують воду до Нижнього парку.

р.

214322

Р

314290р.

р.

Джерело: leonidos.livejournal.com