Скільки ви були порожні гаманці вчора?

- Всі студенти відповіли.

до Але ви всі заробите по-різному. Деякі отримують більше інших. Деякі сім'ї є більш численними, ніж інші. А ще ваш гаманець однаково порожній. Тепер я покажу вам незвичайну правду. Це говорить про те, що кожен з вас називає ваші «пресильні потреби» підвищується, якщо ви не проти цього.

Не плутайте ваші бажання. Кожен з вас має більше бажань, ніж ви можете дозволити собі гроші, які ви заробите. Тому збережені монети йдуть, щоб задовольнити ці бажання. Але завжди більше незадоволених.

Кожен має більше бажань, ніж вони можуть дозволити собі.

Ви думаєте, що якщо я багата, я можу дозволити все? Не вірно. Я не маю часу. Я не маю сил. Відстань, яку я можу подорожувати, також обмежена. Я не можу їсти все, що я хочу. Я не можу насолоджуватися всім задоволенням життя, яке я хотів би.

Так само, як бур'яни борошняні в полі, якщо селянські листя достатньо місця для своїх коренів, тому бажання виростити у людини, якщо він має можливість задовольнити їх. Є багато бажань, але тільки невелика частина з них можна дозволити собі.

Подумайте про ваші звички життя. Це витрати, які, якщо вважається мудро, можна зменшити або усунути. Напишіть всі речі, які ви готові витрачати на гроші. Виберіть з них те, що вам потрібно, і що ви можете сплатити з дев'ятидесятих ваших заробітків. Поміряйте всі інші, отримайте їх серед багатьох бажань, які залишаться незаповненими, і не пошкодуйте їх.

Огляд книги: Найбагатший людина в Вавилоні