1124
Дівчина, яка хоче годувати світ
Коли Каті Стагліано з Південної Кароліни був всього дев'ять років, вона висадила її першу капусту. Рослинний світлий величезний і зважений майже 16 кілограмів. Дівчина розуміла, що вона не тільки годує її сім'ю.
Веганська капуста на вантажівці батька дитини прийнята до найближчої їдальні, де вона зробила суп на 275 осіб. «Якщо тільки одна головка капусти може годувати стільки людей, скільки людей зможуть їсти завдяки цілому саду», – думала вона.
Побачивши одну погану сім'ю, що стоїть в рядку для чаші супу, дівчина захопила ідею створення некомерційної організації «Харес з Каті», яка буде існувати через пожертви і гранти. Мета організації – створити достатню кількість садів і теплиць для годування сотень людей.
«Ми можемо допомогти всім тим, що він тільки займає розсаду», - вирішив Каті.
Учні організували свій перший сад прямо на території бездомного притулку, де живуть 30 осіб, в тому числі 12 дітей. Для неї ділянка була виділена, гості допомогло вирощувати землю, а професійний садівник консультує про те, як використовувати грунт максимально продуктивно.
За ініціативою Каті так надихнула сім'я професійних гольферів Лінда та Боб Бейкер, які пожертвували частину своєї землі до садів.
«Це чудовий, коли хтось так молодий думає про майбутнє всіх людей на планеті. Доброго дня, що ми можемо приєднатися до цього, Боб Бейкер прокоментував своє рішення до Світового
Каті в даний час наглядає шість садів, в тому числі один розмір футбольного поля. Учні, сім’ї та інших волонтерів допомагають вирощувати зернові культури. Навіть 8-річний брат Іван Михайлович приєднався до справи, під яким він керує садом, де росте гарбуз.
У віці від 12 років Каті додано близько 2000 кілограмів свіжих овочів до бездомних, заробляючи їх вдячністю і повагою.
Хоча дівчина не має багато вільного часу, вона досі відвідує притулок, де з'явився перший сад.
«Одня місяць, я їду там спеціально, щоб зробити смачну страву овочів, вирощену там. Я люблю займатися створенням нових рецептів і спілкуванням з людьми, які цінують Гардероб Katy.
Тепер сниться, що такі сади і сади з'являються у всіх штатах. Katie сподівається, що її приклад може надихати інших для боротьби з голодом.