Флаворові щітки.

Арома-комбінація, мабуть, одна з найпоширеніших типів догляду за волоссям з використанням ефірних масел. Виготовляючи аромат розчісування дуже просто. З натурального матеріалу береться гребінь (наприклад, дерев'яні або свинячі щетинки), на неї наносять кілька крапель ефірного масла, а потім волосся довго і ретельно розчісуються. Пластикові або металеві гребінці і щітки не рекомендуються, тому що ефірні масла можуть взаємодіяти з цими матеріалами.

Ароматичне розчісування сприяє загоєнню волосся, покращує їх зовнішній вигляд. Завдяки цій процедурі волосся стає гладкою, блискучою, еластичною. Корисне харчування також дають волосяних фолікулах, які з одного боку стимулюються під час аромасу, а з іншого боку отримують корисні речовини з ефірних масел.

За допомогою розчісування ефірними маслами можна надати зачіску легкий аромат, який супроводжуватиме вас протягом дня, а отже, впливає на ваш психоемоційний стан. Саме тому слід бути обережним з маслами, намагатися не перемішати запах з ароматом парфуму або бути дуже обережним одночасно. Після всього, надлишок різних запахів може викликати депресований стан або головний біль.

На мій погляд, тільки найулюбленіші перевірені аромати слід вибрати для ароматного розчісування. Наприклад, для мене це ефірні масла ylang ylang, грейпфрут і патчулі. Арома повинна поєднуватися з часом. Якщо ви виконуєте ароматизацію вранці, можна взяти тонік ефірне масло. Наприклад, м'ята, розмарин, кориця, імбир.

Ароматичне розчісування перед сном добре здійснюється з заспокійливими, розслабляючи ефірні масла, наприклад, ромашка, лаванди. Також в кінці важкого робочого дня аромати ідеально підходять - адаптогени, які мають антистресовий ефект на тілі: ylang ylang ylang, цитрусові фрукти (grapefruit, апельсин, мандарин, petitgrain), міртле, патчулі, троянда, сандалу, евкаліпт.

Комбайн з ефірними маслами - афродизіаки можна проводити, щоб налаштуватися на чуттєвий, грайливий спосіб. Для цього підходять ефірні масла: патчулі, ylang ylang, грейпфрут, горіх, рожеве дерево, жасмин.

Всі перераховані вище ефірні масла дуже корисні для волосся. Але я думаю, що краще віддавати перевагу тим з них, які знижують сухі волосся, покращують розчісування і дають блиск. З моменту процедури ароматного розчісування, основний ефект проводиться на вирощеній частині волосся, після чого масло необхідно вибрати для цієї зони.

Я розчісую натуральну щітку. Я кладу близько 5 крапель на ньому, розподіліть і потім розчісуйте волосся. До речі, згідно з моїми спостереженнями, ця процедура краще здійснюється в добре провітрюваному приміщенні. Не варто перестаратися з ефірною олією. Це не буде сенсу будь-яким чином, але голова може добре хворіти. У спеціалізованій літературі на ароматерапії напишіть, що ароматичне розчісування можна проводити до 7 разів на добу. Однак мені здається, що краще почати з 1-2 разів і уважно послухати відчуття власного тіла.

Мені здається, що процедура розчісування повинна в першу чергу принести емоційне задоволення, тому немає строгих правил і рекомендацій. Виберіть ефірні масла, які вам подобається найбільше!

Якщо ваше волосся стає брудним швидше після розчісування, ви можете:

Ви інтенсивно розчісуєте волосся, впливаючи не тільки вирощену частину, але і коріння. Таким чином, ви розподіляєте смужку по всій поверхні волосся. В результаті вони швидко набувають брудного зовнішнього вигляду (хоча варто відзначити, що це дуже корисно для них).
Ви не використовуєте дуже якісне ефірне масло. Природні EM рідко жирні (крім, наприклад, патчулі). Але підробка - це суміш спирту, жирної дешевої олії і невеликої кількості ароматизації (хімічний або природний ем). Відповідно, в такому випадку ви наносите масло до волосся.