Лев і кран

Під час Р. Джошуа бен Ганане, імператор Хадріан дозволив євреї збудувати храм в Єрусалимі знову. Два громадяни, Папус і Лулянус, налаштовують касовий реєстр всіх способів від Аку до Антіоху, щоб забезпечити всі повернення євреї з грошима і обов'язками.
Коли Гоуце (Самарітани, невиліковні вороги євреїв) дізналися про це, вони розбили євреїв перед Гадріаном, повідомляють, що повстання було підготовлено проти нього.
до Що робити? - Адріан думка. Після того, як дозвіл вже вступив в силу.
- Скажіть їх, вони радять, щоб відновити храм в іншому місці, або змінити його розмір, збільшити або зменшити їх принаймні п'ять ліктів проти колишнього. Тоді вони відмовляться будувати храм самі.
Тим не менш, всі люди зібралися в долині Бет-Рімона, а новини нового едикту Хадріана викликали загальне гасіння і розпад. Ось і голоси почали чути проти заслухання до постанови. Хочу заспокоїти людей відразу. Хто повинен довіряти? Найпопулярніший науковий співробітник Р. Йоші в Ханані.
Р. Джошуа розмовляється від людей:
до Одного разу лева, приховавши свою прею, подрібніть на кістці. І лев почав викликати допомогу: «Чи не тягне кісточку від моєї горлі, я нагоджую його в королівському шляху!» Крановий кран в'явся, застрявши його довгий змочити в горлі лева і, витягнувши кісточку, почав вимагати винагороду. «Я був у роті лева, і я пішов, як ви бачите, не загартоване!» Так ми, братрен, буде зміст, що, опинившись під владою Риму, ми не менше зберегли наше життя до цього дня.