РПЦ на цасиность?

До слідчого комітету Російської Федерації за одним Василієм Мельниченком виступила досить цікава заява. Він живе в Омську. Я фотограф за фахом. І в своїй заяві, опублікованій, випадково, на своїй сторінці Facebook, він вимагає нічого не менше, ніж перевірити існування Бога. І причини цього є найбільш переконливими. Що, якщо врахувати, може призвести до самих несподіваних наслідків.
Він пише, що в 1988 році він був закріплений в російській православній церкві, плативши за неї десять радянських рублів. І за п'ятнадцять років він був зразковим парафіяном - присутні послуги, що доводять до церкви близько чотирьохсот доларів на рік. Саме він виконав всі свої зобов’язання щодо його частини.
Повернувшись, він не пообіцяв благодаті на хрещення, ані інші благословення озвучали міністрами культу. Крім того, Василь страждає, спроби дотримуватись церковних списків, завдані йому великі моральні страждання і призвели до недооцінки самооцінки.
Наступним є логічний висновок з вищезгаданого, що має сенс цитувати:
Розглянуто у світлі останніх подій, які ви очолював вас, є основною в країні про патологію та злочин, я запитаю вам перевірити автентичність «існуючого Бога». У разі відсутності такої «креатури» я запитаю, що керівництво Православної Церкви буде враховано на шахрайські дії.
Якщо існування Бога підтверджено, то законність діяльності Російської православної церкви як її представник в Росії повинна перевірятись. ?
Коротко і обґрунтовано. Немає заперечення.
Якщо прецедент встановлений, ROC може зіткнутися з декількома позовами. А в дед - хто за мову тягне за собою обіцянку і закріплює всі нерозголошення. Що робити, якщо чоловік ще не виріс до грації?