Відомий факт, що місто Петра було перейменовано більше одного разу. Чи знаєте ви, що ім'я центрального проспекту спочатку?
У перші роки будівництва Санкт-Петербурга, майбутній Невський був широкий проміжок, що з'єднує адміралтиський суднобудівний завод з основною транспортною артерією - стара Новгородська дорога. Цей шлях отримав досить логічне ім'я Великої перспективної дороги. Після перемоги над Сведами, в 1710 році Петро заснував Олександр Невський монастир. Велику перспективу продовжували місце будівництва монастиря.
І вже назва цієї божественної установи стала Великою перспективою в 1738 році під Empress Anna Ioannovna перейменована на Nevsky Perspective, а в 1776 (Ekaterina II спробувала) отримала свою назву. Ось як Навський нарешті став Невський. Тим не менш, але ще один перейменування вперед. З 1783 по 1820 він був названий Болшого Невський. І в 1918-1944 рр. називався Проспект 25 жовтня. Дякую, що вони повернули назву.
Що б Михайло Олер назвав свої легенди про невський проспект?
Я не хочу уявити. І в роботах інших Санкт-Петербурга він oh як часто з'являється. Подаруйте йому Богу чистоти і краси. Немає нових імен. Він досить хороший.