709
Прогноз Артура Кларка
Особисто я завжди протистояли будь-яку спробу наклеювати мене пророком. Я віддаю ще один термін: екстраполятор. Все, що я спробував зробити, уявляв вболівальника. Але будь-який з найвизначніших місць, які можуть стати абсурдним шляхом для деяких непередбачених винаходів або заходу. Небезпечний для здоров'я! Я дуже впевнений, що дата і терміни. На сьогодні плануються заходи та технічні розробки, а якщо щось неординарне, то це буде як я прогнозувати. Не дозволяйте мені вниз, хоча для багатьох прогнозів я хотів би бути невірно сто разів!
Артур - 90 років і зробив багато прогнозів протягом усього життя. Наприклад, вони точно здогадуються: поява радіолокаторів для пошуку ракет і літаків, поява супутників зв'язку в геостаціонарній орбіті, приземлення людей на місяць, використання ядерної енергії, антибіотиків і комп'ютерів, створення світового широкого веб-сайту, розробка штучного інтелекту.
Прогнозування Артура Кларка:
У 2009 році атомна бомба вибухнула у третій світовій країні, після чого ООН вирішить усунути ядерну зброю.
2010 - Розробка загальної системи електронного відстеження.
2012 – Виготовлені регулярні рейси космічних літаків.
2014: Космічні готелі для відкриття на орбіті
2015 – День нанотехнології, повний контроль над атомною структурою матерії, отримання золота з інших металів, тріумф алхімія
2016 – введення однієї світової валюти – кВт-години
2020 – Штучний інтелект досягне рівня людини. Штучний і природний інтелект доповнить один одному.
2021 – Висадка людини на Марсі
2023 – клонування тварин на основі штучного відтворення структури ДНК на комп’ютері. Наприклад, відродження динозаврів та інших тварин
2025 - Відкриття механізмів функціонування почуттів. Заміна носа, очей і шкіри з більш ефективними штучними органами
2036 – Китай перевершує США у валовому вітчизняному продукті.
2040 – відтворення молекулярних дублікатів будь-яких об’єктів та речовин. З вуличного муду можна зробити вироби, одяг, діаманти. Промисловість та сільське господарство втрачають своє значення. Людина йде в мистецтво, освіту і розваги.
2045 – створення замкненого житла з повним самодостатністю та переробкам відходів.
2050 р. – масове заморожування людей, які поспішають на майбутнє в кріотонному соні.
2051 – Поселення на місяць.
2090 р. – Складання нового льодового віку, людина почне обпекти паливо інтенсивно, щоб створити парниковий ефект.
2095 – створення пристроїв на швидкості близько до світла.