Українська столиця

У питанні 13 газети «Дуель» в розділі «Інформаційно-відбиття» опубліковано замітку Бориса Зайцева про хідну кампанію трьох Бриконів до «полу недоступності» в Антарктиді. Я собі мав взяти участь у сладно-катерингових кампаніях в центральній Антарктиді та зимі на Востокській полярній станції, де записані найнижчі температури повітря на нашій планеті. Тому, у мене є відмінна ідея кліматичних умов на «полю недоступності» і навколишнього плато. З цієї географічної точки на більшій висоті, ніж станція Восток і далі від океану, вона має навіть меншу температуру повітря і менше кисню.

Заява Великобританії, яку вдалося досягти найбільш нездатною точкою планети на нозі і повернутися назад в один літо, нічого більше, ніж фантастика.

У 1960-х роках минулого століття Радянський Союз розглянув будівництво полярної станції на «полю непристойності», але ця ідея мала бути покинутий, так як не слано-курортна поїздка, завантажена будівельними матеріалами і паливом, може досягати цієї точки протягом одного літа.

Британська подорожувала 1,032 миль за період більше місяця (до маршруту поїздки та його точної тривалості, на жаль, не зазначені). Англійська земельна миля 1,609.34 м. Прогулянка по сходу 1665 км. Максимальний час поїздки не може бути більше 60 днів. Виходить, що валіантні англійські мандрівників ходили в середньому 25-30 км на добу.

Слід зазначити, що в початковому етапі поїздки довелося піднятися до плато на континентальному схилі, де швидкість руху була значно нижча, ніж на плоскому плато, і вони можуть пересуватися тільки на дні, коли не було снігососів. Враховуючи ці чинники, виходить, що британський ходив в день близько 35 км через найважчий лід у світі пустелі кисневого дефіциту і перетягування шламів з їжею і наметами!

З Я собі мав багато прогулятися в центральній Антарктиді, я можу сказати, що це неможливо. Відсмоктувати комплекти, які вони можуть використовувати тільки при пересуванні на шляху назад на схилі материка, так як ось удар сильного стоку вітрів з плато до океану. При підйомі вітри є серйозною перешкодою. Тому два можливі варіанти подій:

1) Англійські мандрівники ніколи не були або біля полюса недоступності, і їх весь трек є фальсифікованим. Вони можуть використовувати старі фотографії, зроблені з радянських дослідників і, за допомогою фотомонтажу, дають їм сучасний вигляд.

2) Повернутися назад і вперед було здійснено на тракторі, який перетягував sleighs laden з бочками дизельного палива, які використовували як паливо для трактора.

Поява такої інформації у світовому пресі ще раз доводить, що міжнародні ЗМІ стали потужним чинником у дикій та дезінформації населення. У казках, які країни, як Іран, Венесуела та Північна Корея готують ракетний удар на вільний світ.

А.С. Лазарєв