Як болить однокласники?

На зиму хвиля чуток через Руне, що компетентні органи нібито заборонили своїх співробітників з використанням соціальної мережі «Одноклассники» - і це, здається, вірно, оскільки розміщення інформації особою у відкритому доступі, що «Я працюю як скаут» є ознакою очевидної професійної нездатності. Якщо людина не розуміє сенс своєї професії, якщо він йде на спеціальні послуги заради «холодного хива» і інших понтузатів - це необхідно змочити якомога швидше.

Але все це теорії, і я розповість вам про те, як популярний сайт завдає шкоди вам.

Дві документальні оповідання.

Один.
Найпопулярніші позиції в останні роки, нічого зайвого. І так в своїй компанії вирішили наймати чоловіка - молодого ІТ-спеціаліста (консультант-фахівець - грубо кажучи) працювати з вогнем. В інтерв'ю, як правило, не викликаючи відторгнення - як ніхто, хто шукає роботу і хоче порадувати потенційних роботодавців. Він йде додому, а день пізніше він звільняється від роботи. Чому? Так, бо співробітники відділу людських ресурсів не ледачі до «пробивання» чоловіка через «Однокласники». Ми подивимося на фотографії, проаналізували «други» і прийшли до висновку, що людина в житті є справжньою панкою: дикий, боозний і з пучоком однодумців-паразитів. Що таке, що компанія просто вирішила не приймати ризики - не до мене з особою, яка може один день не йти до роботи з бантера.

Друга історія.
Подруга шахти, керівник відділення великої оптової компанії, використовує соціальну мережу для роботи з потенційними покупцями. Він знає, наприклад, для того, щоб він мав «виходити з бізнесом» з директором магазину, який ідеально повинен придбати велику партію товарів. Мій друг «Однокласники» відкриває, дивиться на режисера і витрачає на півгодини навчання як себе, так і в його соціальному колі – і не потрібно бути академічним з психіатрії, щоб зрозуміти, який саме людина ви перед вами. Ви подивитеся на своїх друзів і виводите висновки про найкращий спосіб підходити до нього: з дорогим напоєм або іншим подарунком, який виявився «точним» в темі.

Ось два конкретні випадки, де інформація, яку ви розміщуєте на публічному ресурсі, працює проти вас. Звідси можна зробити два висновки: або стирайте свою сторінку, або побудуйте своє зображення в Одноклассниках так, щоб вона грає в руки. У другому випадку ми насправді говоримо про створення віртуальної легенди людини – міфічне коло друзів, які будуть повністю вводити в оману людину, яка цікавиться вами.

Це займе деякий час, але якщо ваша мета, наприклад, прибуткова робота, то вона має сенс спробувати. Думаю, що буде працювати для свого роду віртуальних лабораторій зображень: якщо людина отримує роботу, скажеш, з зарплатою 5 тис. УІ на місяць, він обов'язково повинен бути захоплений в інтер'єрах модного, дорогого ресторану, а не на пікніці 6 соток з пластиковим баклагом дешевого пива в руках. Ти знаєш, правда?

І кілька слів для тих, хто зустрічався на цьому сайті. Тут правдивість фотографій, їх різноманітність допомагає потенційному партнеру краще зрозуміти. Ви подивитеся, наприклад, при виборі фото молодої дівчини і її друзів - і є суцільні відчайні вечірки, п'яні дади і підірвані спідниці, і ви робите висновки про спосіб життя цього молодого чоловіка.

Подумайте про ваші цілі перед розміщенням інформації про себе.