699
Немає вільних волі. Ви не знаєте?
Ви думаєте, що ви вирішили прочитати цю статтю? По суті, ваш мозок зробив вибір довго, перш ніж ви його знали.
У дослідженні опубліковано в журналі Nature Neuroscience, вчені з використанням головного сканера змогли прогнозувати вибір людини в 7 секундах того, як предмет був в курсі того, що він зробив його. Під час навчання волонтери попросили зробити вибір: натиснути кнопку з правою або лівою рукою. Хоча це дослідження не є представником більш серйозного вибору, які більш тісно пов'язані з нашим почуттям саморегуляції, є ряд серйозних питань про природу самовідомості та незалежності. Як безкоштовно? Чи свідомий вибір просто ілюзію?
«Ваші рішення значно визначені мозковою діяльністю. За часовою свідомістю вступає в гру, процес відбору закінчений, говорить про дослідження співавтора Джона-Дилан Хайн, нейронаукового інституту Макса Планка.
Послідовуючи класичний експеримент Benjamin Libet, який продемонстрував, що область мозку людини, що бере участь у координації рухів, починає активувати другий перед темою прийняття рішення про натискання кнопки. Останні дослідження підтвердили теорію Лібету, яка підсвідома діяльність претендує та визначає свідомий вибір. Тим не менш, не вдалося записувати такий тривалий часовий інтервал між прийняттям та процесом його прийняття.
Сім секунд перед волонтером прийнято рішення натиснути кнопку, діяльність була записана в передній частині головного мозку кори, відповідальних за планування високого рівня. По-перше, активність переїхала в паріальну кору, відповідальну за сприйняття. Команда Hines’ відстежувала ці рухи з магнітно-резонансним зображенням (МРТ).
Моніторинг обох зон, дозволених з високою ймовірністю прогнозування з лівою або правою рукою суб'єкт буде натискати кнопку. Тим не менш, люди, які брали участь у досвіді, вважали, що їх рішення було результатом свідомого відображення. Для тих, хто використовується для мислення себе як вільний, що результати, на жаль, набагато більше турбує фізіологічна сутність, яка підлягає іншим функціям мозку.
Тим не менш, вільна скаже в її захисті. Наприклад, експеримент не відображає думки, які відбуваються протягом інших, більш складні рішення.
«Реал-Лиття рішень — чи купити будинок чи будинок або піти на роботу — це не різновид рішень, які ми можемо передбачити нашим сканером», - сказав він. Крім того, він сказав, що прогнози не завжди точні. Невідоме рішення, яке не задовольняє його.
"Ми не можемо заперечувати, що це безкоштовно заважає, що останні хвилини прийняття рішень", - каже він. Але я не думаю, що це можна.
«Це не означає, що ви є машиною. Ваша активність мозку - це фізіологічна речовина, в якій ваша особистість, ваші бажання і ваші мрії працюють, говорить Хайнес, які не турбуються непрохідністю.
Невідомо, що люди відчувають про можливу нереальність вільного, можуть бути пояснені тим, що вони вірять, що їхнє сутність відокремлена від мозку, пояснює Марк Холет, нейронауковець Національного інституту здоров’я.
«Я люблю думати, що розум існує окремо від тіла. Я не думаю, що хтось серйозно вірить, що Холетт говорить. Ще один вид полягає в тому, що ваш розум знає тільки невелику частку речей, що робить мозок. Завітайте до існування окремої незалежної волі.