Вітаміни «може скорочене життя Р

р.

Вчені кажуть, що вітаміни не тільки не пролонгують життя, але, навпаки, можуть призвести до передчасної смерті.

Команда дослідників з Університету Копенгагена вивчала 67 досліджень. На їх основі вони уклали, що не існує «переконних доказів» для підтримки перегляду, які антиоксиданти допомагають збільшити тривалість життя.

Навпаки вони сперечають, вітаміни А і Е заважають природними механізмами захисту тіла.

«До того ж бета-каротин, вітамін А і вітамін Е з'являються для збільшення ризику передчасної смерті», - сказав Датський дослідник.

З 817 наукових досліджень в цій області вибрали кілька десятків паперів на ефекти бета-каротину, вітамінів А, С і Е, і селену. Вони, на їх думку, найбільш об'єктивно відображають загальну картину використання харчових добавок.

Вважається, що ці добавки можуть запобігти «окислювальному стресу» в тканинах тіла, знищуючи вільні радикали, які вірять викликати її.

«Оксівідний стрес» спостерігається в деяких серйозних захворюваннях, включаючи онкологічну хворобу.

Повне харчування
В цілому, 233,000 людей, як хворі, так і здорові, приймали харчові добавки.

Враховуючи різні фактори, а також виключення з розгляду ще 20 досліджень, датські вчені склали, що вітамін А збільшує ризик передчасної смерті на 16%, бета-каротин на 7%, а вітамін Е на 4%.

Вітаміни На основі вітаміну С і селену не видається впливу на тривалість життя і більше досліджень.

Основні факти про вітаміни

Вітамін А: міститься в жирній рибі, яйцях і печінці; зміцнює імунітет, покращує зір і стан шкіри.
Вітамін С: міститься в багатьох фруктах і овочами; допомагає при загоєнні ран і в поглинанні заліза організмом, зміцнює імунітет.
Вітамін Е: Знайдено в рослинних маслах, насіннях і горіхах; покращує кровообіг, допомагає похилого віку залишатися активним.
Бета-каротин: знайдено в червоно-помаранчевих овочах; покращує зір і допомагає підтримувати розумову активність.
Селен: міститься в маслі, горіхах, печінці та рибі; зміцнює імунітет.
Скільки людей приймають вітаміни на Заході? 10-20% населення
Що таке значення світового ринку? близько $2,5 млрд

Дослідники заявили, що антиоксиданти сприяють профілактиці захворювання. й

Зрозуміло, як харчові добавки можуть мати такий ефект. Вчені запропонували, що це може спостерігатися через їх вплив на організм. Зокрема, бета-каротин думав, що впливає на споживання жиру в організмі.

Міністерство охорони здоров'я Великобританії говорить, що необхідно спробувати отримати необхідні вітаміни з їжі і не приймати дієтичні добавки, ринок яких в Великобританії перевищує 650 мільйонів доларів.

«Збереження має бути здійснено у використанні великих доз очищених харчових добавок, включаючи антиоксиданти та мінерали», - сказав він.

«Для довгострокових ефектів здоров’я ще не було повністю вивчено, а їх надходження не може бути повністю нешкідливим», – додав він.

Інші властивості

Однак, представники інформаційної служби з харчових добавок, які фінансуються Асоціацією організацій на продаж, вказують на те, що для багатьох просто неможливо отримати всі необхідні речовини з їжі.

«Для мільйонів людей, які не можуть досягнути цього, вітаміни – це здорова добавка, і вони не повинні зупинити їх, - сказав Памела Мейсон.

Nutritionist Patrick Holford показує, що дослідження тільки в порівнянні з дослідженнями, які виглядають на впливу вітамінів на зниження смертності, і не вивчені інших корисних властивостей.

«Антиоксиданти не чарівні. Не варто думати про те, що з їх допомогою ви можете жити протягом тривалого часу, не даючи шкідливих звичок, він сказав.

"Що б, якщо використовується правильно в поєднанні з здоровим харчуванням, вести активний спосіб життя і не курити, антиоксиданти можуть грати важливу роль у підтримці здоров'я", - додав він.

П.С. Не знаю, що вірити. До недавнього часу я проковтнула вітаміни, і зараз вона стала якось страшною. Що робити

Ігор Іртенєв: Про небезпеку вітамінів

Я пам'ятаю час, коли з широких штанів,
Накази лікаря,
Я вивів вітамін тричі на день.
Скажіть собі, «Чи здорово!»

Я, наївно, уявляв,
Життя безглуздих днів,
Скільки шкоди прихована в вітамінах,
Як подобаються життя.

У мене є вітамінний дефіцит.
Сколіоз або пародонтальне захворювання,
Я дуже збираюся через ніс,