В інтернеті з'явився список «еремій людей»

Генпрокуратура РФ розпочала перевірку на факті появи «список ворогів російських людей» в Інтернеті. Оприлюднено на сайті екстреміста. Серед небажаних були правозахисники, правоохоронці та судді Верховного Суду.

Для кожного з цього переліку зібрано докладні відомості про роботу та домашні телефони, адреси та інші персональні дані. На додаток до наступного питання про те, як надана персональна інформація, є ще одне питання про безпеку тих, хто на цьому списку.

У цей час від імені росіяни прибули вкрай націоналістичної організації, яка в недавньому виданні скаржалась про відсутність уваги. «Оголошено перелік» скасовує правозахисники, а також членів антиекстремістських центрів, судді Верховного Суду та просто людей, які з одного боку або іншого, націоналісти не люблять.

На цій сторінці немає прямого виклику, але в інших розділах сайту, згідно з газетою Kommersant, він був надрукований, що вороги не повинні бути запасними. На відміну від попередніх списків, які інші організації скомпільовані для публічного читання та стигматизації, тут є реальна база інтернету.

Тетяна Чернишова, в.о. начальника управління зв’язків з органами прокуратури РФ: «У зв’язку з розміщенням на одному з національних веб-сайтів «список ворогів російського народу», що включає відомі правозахисники та політики. й

На цьому факті було розпочато перевірку. Виходячи з результатів аудиту буде надана юридична оцінка того, що відповідний матеріал розміщений в Інтернеті. й

Трохи про власника сайту. Він був зареєстрований протягом одного року в Сполучених Штатах, і громадянин, який живе там, як контактна особа. Російські правозахисні активісти вважають, що держава не повинна залишити таких дій, які неспричинили.

Людмила Алексєєва, представник Московської групи Гельсінкі, сказав: Я не бачив ніяких причин, щоб померти, оскільки деякі idiot будуть стріляти мене, тому що він думає, що моя присутність в цьому світі перешкоджає йому. Головне – це не загроза, але той факт, що влада дозволяє людям погрожувати своїх законних громадян. Щодо того, як я знаю, ці націоналісти не покарані для цих загроз. й

У лютому-березні цього року були внесені дані про ворогів. Коли Савва Терентьєва, блогер від Сиктівкара, його онлайн-опитувальника закликав розтріскуватися на нешкідливих поліцейських (без вказівки своїх імен і адрес), прокуратура забрав два місяці, щоб відкрити кримінальну справу проти нього.

Про те, як інтернет-реклама впливає на аудиторію, говорить про випадок Олександра Коцеєва, який у 2006 році заснував масуцеру в Московській синагозі. За його словами, він чинив злочин під впливом книг і публікацій в Інтернеті.

Володимир Луккін, російський омбудсман, сказав: Я не великий прихильник тріщин в Інтернеті. Боротьба з інтернетом, як бойові сонячні місця. Неможливий і безглуздий. Але необхідно створити умови для тих, хто чітко порушує російські закони в Інтернеті, щоб бути враховані. й

У списку ворогів екстремальних націоналістів були судді, які перевернули акістанта Едуарда Уллмана. У Чечня, а також деяких журналістів. Публікація такого широкого переліку передбачає, що ця організація не може зробити самостійно. Вони мають менше друзів, ніж вороги.