Двоколісний Париж

Про французьку столицю не писав. Центр Джорджа Попіду. А Шампи-Елісе, боби виростають на деревах, а ранок починається з вина і круасану. Ну, якось. Я не лікував.

Звичайно, я не збираюся описати пам'ятки, тому я буду мати достатньо інтродукційних слів – я ходжу прямо до велосипедів.

р.

191177 р.

р.

Я не знаю, як це сталося, але Париж не схожий на мегаполіс, який подрібнюється вихлопними газами і подрібнюється автомобілями, що застрягаються в бруківках. У місті є багато велосипедних доріжок, які курсують по правому краю доріг. Дуже часто циклічна доріжка поєднується з окремою провансю для громадського транспорту, тобто тільки циклісти і автобуси (одноразові таксі) можуть подорожувати по ній.

Мотори до двоколісних сусідів уважні і поведи дуже полоне - з власними очима я бачив, як мій бабуся на велосипеді кладуть її руку на ліву для повороту і перетнули два-три смуги, ніколи не перевернувшись назад, бо я впевнений, що автомобілі пропущені. Як ви можете уявити, це саме те, що відбулося. І ніхто не думав, щоб захопити її. Крім того, є ще одна приємна і зручна річ: на світлофорах між лінією зупинки для автомобілів і пішохідною переправою є спеціально призначене місце для велосипедистів! Це, циклісти, які підкреслюють на червоне світло перед авто. Таким чином, коли зелені світильники вгору, пріоритет - запустити водіння і перетворити де потрібно, на велосипеді, не автомобіль.

619164

Є кілька циклів в Парижі, ніж в Амстердамі, але тенденція позитивна. Це полегшує не тільки інфраструктуру, яка створює сприятливі умови для двоколісного транспорту, але й відносно нещодавньої системи прокату, яка називається Vélib’ (“vélo libre” або “vélo liberté”, перекладається як безкоштовний велосипед або велосипедна свобода).

Схема не дуже складна: станції з велосипедами були встановлені по всьому місту.

р.

Будь-який Паріян може придбати щорічний прохід (до 30 євро), який дає право взяти велосипед з цього автостоянки і повністю вільно пересуватися на ньому протягом півгодини. Після того, як велосипед необхідно залишити в іншому автостоянці або оплачувати додатково за час користування. Якщо пункт призначення не досягнеться, то ніхто не заважає взяти ще один велосипед з цього автостоянки.

р.

Вам не потрібно подбати про велосипед, ніхто не покаже, і якщо ви раптом змінюєте розум, ви можете піти додому по метро. Велосипед вже має ліхтар, кошик і навіть замок.

Тим не менш, є ті, хто не любить систему прокату дуже багато. Вони сперечають свою позицію тим, що часто немає велосипедів на найближчій станції, і ви повинні піти в наступну. А коли ви приїжджаєте в потрібне місце, є стоянка, заповнена до кінця, і ви повинні піти на пошук вільного місця. Все це вимушені відходи часу... Іноді самі велосипеди розбиваються.

(Важливо, вони дивляться і подаються.)

Незважаючи на деякі недоліки, прозування зважають. І кількість людей, які використовують велосипеди Vélib, кожен день є доказом цього.

р.

Тепер місто має 1,450 станцій і 20 000 велосипедів у вільній циркуляції (в центрі міста, фактично, кожні 300 метрів).

До речі, є також короткостроковий велосипедний прохід - за 1 день або тиждень. Перший обійдеться Вам 1 євро, а другий - 5 євро. Якщо ви не повертаєте велосипед.

Насолоджуйтеся прогулянками!