Двоколісний Париж

Про французьку столицю не писав. Центр Джорджа Попіду. А Шампи-Елісе, боби виростають на деревах, а ранок починається з вина і круасану. Ну, якось. Я не лікував.

Звичайно, я не збираюся описати пам'ятки, тому я буду мати достатньо інтродукційних слів – я ходжу прямо до велосипедів.

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж р.

191177 р.

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж р.

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Я не знаю, як це сталося, але Париж не схожий на мегаполіс, який подрібнюється вихлопними газами і подрібнюється автомобілями, що застрягаються в бруківках. У місті є багато велосипедних доріжок, які курсують по правому краю доріг. Дуже часто циклічна доріжка поєднується з окремою провансю для громадського транспорту, тобто тільки циклісти і автобуси (одноразові таксі) можуть подорожувати по ній.

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Мотори до двоколісних сусідів уважні і поведи дуже полоне - з власними очима я бачив, як мій бабуся на велосипеді кладуть її руку на ліву для повороту і перетнули два-три смуги, ніколи не перевернувшись назад, бо я впевнений, що автомобілі пропущені. Як ви можете уявити, це саме те, що відбулося. І ніхто не думав, щоб захопити її. Крім того, є ще одна приємна і зручна річ: на світлофорах між лінією зупинки для автомобілів і пішохідною переправою є спеціально призначене місце для велосипедистів! Це, циклісти, які підкреслюють на червоне світло перед авто. Таким чином, коли зелені світильники вгору, пріоритет - запустити водіння і перетворити де потрібно, на велосипеді, не автомобіль.

619164

Є кілька циклів в Парижі, ніж в Амстердамі, але тенденція позитивна. Це полегшує не тільки інфраструктуру, яка створює сприятливі умови для двоколісного транспорту, але й відносно нещодавньої системи прокату, яка називається Vélib’ (“vélo libre” або “vélo liberté”, перекладається як безкоштовний велосипед або велосипедна свобода).

Двоколісний Париж

Схема не дуже складна: станції з велосипедами були встановлені по всьому місту.

Двоколісний Париж р.

Двоколісний Париж

Будь-який Паріян може придбати щорічний прохід (до 30 євро), який дає право взяти велосипед з цього автостоянки і повністю вільно пересуватися на ньому протягом півгодини. Після того, як велосипед необхідно залишити в іншому автостоянці або оплачувати додатково за час користування. Якщо пункт призначення не досягнеться, то ніхто не заважає взяти ще один велосипед з цього автостоянки.

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж р.

Двоколісний Париж

Вам не потрібно подбати про велосипед, ніхто не покаже, і якщо ви раптом змінюєте розум, ви можете піти додому по метро. Велосипед вже має ліхтар, кошик і навіть замок.

Тим не менш, є ті, хто не любить систему прокату дуже багато. Вони сперечають свою позицію тим, що часто немає велосипедів на найближчій станції, і ви повинні піти в наступну. А коли ви приїжджаєте в потрібне місце, є стоянка, заповнена до кінця, і ви повинні піти на пошук вільного місця. Все це вимушені відходи часу... Іноді самі велосипеди розбиваються.

(Важливо, вони дивляться і подаються.)

Двоколісний Париж

Незважаючи на деякі недоліки, прозування зважають. І кількість людей, які використовують велосипеди Vélib, кожен день є доказом цього.

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж р.

Тепер місто має 1,450 станцій і 20 000 велосипедів у вільній циркуляції (в центрі міста, фактично, кожні 300 метрів).

Двоколісний Париж

До речі, є також короткостроковий велосипедний прохід - за 1 день або тиждень. Перший обійдеться Вам 1 євро, а другий - 5 євро. Якщо ви не повертаєте велосипед.

Насолоджуйтеся прогулянками!

Двоколісний Париж

Двоколісний Париж