У історичних степах Оранела

Цікава історія про подвиг Ленінградів у Великій Вітчизняній війні та про один незвичайний трамвайний маршрут у Ленінграді.

Я хочу розповісти вам про частину трамвайного маршруту 36, який має велику кількість пам'яток, присвячених Великій Вітчизняній війні. Я був живий в Санкт-Петербурзі протягом 7 років і вперше відвідав ці місця 5 років тому, взяв участь в квестах міста (у тому числі команда зайняла 2-е місце). Тоді доля виявилося, що батьки оселилися тут, і я почала з'являтися тут частіше. Мій шлях від метро до мого будинку - трамвай 36. Маршрут трамваю для найбільшої частини проходить вздовж дороги Петроф. Крім історичних пам'яток по маршруту, сама дорога і трамваї історичного значення. У 1710 р. на можливість поїздки в країну імператорські резиденції (Петерхоф, Ораніенбаум). На сьогоднішній день дорога не змінилася і в межах міста відповідає шосе: Старо-Петерхофський проспект - Страчек проспект - Петрохоф шосе. В один раз по дорозі було побудовано багато міст, з яких збереглися лише кілька десятків. Петро І планував цю дорогу захопити дорогу з Парижа до Версаль. На жаль, подальший курс історії не дозволяв реалізовувати ці плани. Я буду дуже радий, якщо деякі ці плани будуть пам'ятати і покращувати шлях від Санкт-Петербурга до міста в напрямку Петроф. Більше трьох мільйонів туристів, які подорожують на цій дорозі щороку, і я хочу, щоб зробити яскраві враження. Якщо ви їдете в метро Автово, з трамваю найбільш значущих об'єктів можна побачити котеджі Воронцова на шосе Петроф і Чернишев на проспекті Страчек. Воронцова дача (Новознаменка) була побудована в 1750-ті рр. за проектом архітектора А. Ральді в стилі Єлизаветанського бароко. У цій садиби зберіг Катерину II, який був на шляху до Петроф. Тепер це тільки година на автобусі, після чого дорога приймала набагато довше, і її величність потрібно відпочивати і харчуватися. І з 1888 р. в Новознаменці була лікарня для психічно хворого. У 1960 році був відреставрований будинок. В даний час вона розміщує міжнародну школу в Університеті Герцен. Так як у нас є воєнна тема сьогодні, фото показує повоєнний вигляд дачі і дачі після відновлення.

Якщо ви сходження на час для садиби, на перетині вул. Піонерстрой та вул. Чекістова ви можете побачити Львівський палац, побудований в 1838 році в готичному стилі. Під час війни палац був частково зруйнований і ще не був відновлений.

У 1760-ті роки у французькому архітектору J.B. Wallen-Delamot у стилі класики. До цього дня у нас є дитяча арт-школа.

Перегляди

Ще одним невиліковним місцем, де зберігалася Катерина II, був Красний кабачки біля річки Красна. Семінар існував з 1713 по 1919 рр. і побачив багато відомих Петербургів. Проживав Петро І, Олександр І, Микола І. Лермонтов і Пушкін взяв участь у розважальних програмах, згадуючи кабачки в своїх віршах.

«Подовжити дорогу в Петроф,
Вони знаходяться в рядку через паркан.
Різні фасади
І будиночки миру,
У тіні таємничих садів.
І це з віків.
Це називається "Червоний сквош".
М.Я. Лермонтов, поема «Монго»

Після революції, в 1919 р. закрили і розібралися. Я хотів би їсти на такому історичному місці. Тепер в Петроф на Санкт-Петербурзі шосе є тавер "Червоні кабачки", але це, звичайно, не має нічого спільного з тим же таверним. На початку 20-го століття залізнична лінія «Ораненінбаум Електрична лінія» або «Оранела» була прокладено вздовж Петрохофської дороги, яка була прототипом заміських поїздів. У 1912 р. укладено перший розділ Автово-Стрельни.

Під час війни руйнувалися дороги з Стрельни до міста. У 1963 році відреставровано лінію, а з тих пір він пропускає трамвайний маршрут No 36. Тепер це єдиний трамвайний рядок, що веде сільське господарство. У вересні 1941 року на цих трамвайних трасах в районі Петрофського шосе, цивільні особи не знали про їх прорив. У вагоні-причепи стельніна трамвай привів його до групи фашистів, які збираються зустрітися з ним, у відповідь на які вони відкрили вогонь і знімали всі пасажири, відрізаючи автомобіль. Є ще один варіант цієї історії - Нази на трамвайному зупинці просили пасажирів, щоб виїхати і охопити порожній автомобіль. Я люблю вірити в другу версію, але війна рідко так весела.

Ще один епізод 1941 року, який відбувається в цих місцях, підключений до трагедії 124 танкової бригади. Зараз з'являються нові житлові комплекси, мешканці яких йдуть на пікніки в лісовому поясі по дорозі, а 70 років тому з'явилися криваві битви. Коли ви думаєте про це, ви починаєте оцінити те, що ви більше.

15

Ферарі краще, ніж резервуари.

кв.м.

Тепер ми візьмемо трамвай. Сісти вниз по вулиці зупинки. Прикордонна гвардія Garkavoi.

Перше, що ми знайдемо на дорозі на правому – пам’ятник Захисникам Ленінграда, зведений у 1944 році. Можливо, це перший пам'ятник, присвячений Великій Вітчизняній війні. Тут, у жорстоких вересні битви 1941 р., валіантні захисники Ленінграда, спаринг їх життя, припинили фашистські орди.

Трохи далі, починаючи від Peterhof шосе, переправа Veterans Avenue, а потім проходить прогулянка слави. Саме тут, восени 1941 року, що нази припинили на шляху до Ленінграда. Прикордонний пропущений по річці Дудерофка, на території парку Поляжевський. На алеї висаджують 900 бер. Прогулянка полум'я є частиною меморіального комплексу Кірова Вал, що належить до Зеленого поясу Слави.

Весела святкова коробка. Я люблю цей графіті, він вписується в ландшафт:

р.

Тоді вам доведеться відхилити трохи від маршруту трамваю. На проспекті ударів праворуч від каналу, що веде до станції метро Автово, є об'єкти, які також включені в меморіальний комплекс «Кировський Вал». Пам'ятник "Tank-winner" - бойовий автомобіль, перший виведений танк "КВ-85", один з двох вижилих екземплярів цієї моделі, встановленої в 1951 році.

Габаритний зображення

За резервуаром зберігається точка. Далі до крапки - бетонна стеля. Уявіть собі, прямо в цьому красі наші солдати вистріляли.

До права даного комплексу є пам'ятник Blockade Tram, зведений в 2007 році на честь центару Санкт-Петербурга. В якості тумби для пам'ятника використовуються кілька метрів залізничної доріжки, укладені там, де були розташовані оборонні споруди. Трамвай був єдиним режимом транспорту, який працював по всій території війни. Він перевозив тонн вантажних і доставлених бійців на передні лінії, а його дзвінки розповіли про наступну перемогу у війні, а в цьому пункті трамваї використовували як бар’єр для захисту міста.

Джерело: blogomarathon

Категории

Смотрите также

Новое и интересное