Москва покрита димом (35 фото)

Якщо ви попросите людей, де курка тягнеться з, яка була подрібнена в Москві і Московській області тривалий час, то є багато людей, які просто говорять «Катеура горіння». Однак, це буде справедливим бути блювотнішим для смажитих неприємностей не самому місті, але Шутрський район Московської області з його багатими запасами торфу. Я вирішив піти в Батьківщини, і дізнатися на місці, наскільки серйозні події, що відбуваються там.

Покрита товстою вежею диму, залишила Москва на поїзді, що вилітають з станції Казань. Кінцева точка - місто Шатура. На цій пригодницькій поїздці я супроводжую кореспонденту газети «Литкарин». Без підтримки та офіційного журналістика, цей звіт буде виглядати дуже різним.

Я був впевнений, що як я підійшов до свого призначення, дим стане більш корозійним і товстим. Але ситуація змінилася рівно протилежністю: після пари годин повітря очищається і дихання стало простіше. Чи змінилися речі так різко в день? Я зателефоную другу Володимирові. «Так, тільки сьогодні дим очищається, або не можна дихати взагалі. Вогнегасники тепер ходять на допомогу з збору міст. й

Тим часом в Москві...

Більше годин, і ми в Шатурі. Повітря в місті набагато більш прозорий, ніж Москва. Я бачу паркований таксі і поспілкуватися з водієм. Гортензія? Чи можна ви пройти зупинки Shaturtorf? Ви повинні піти туди, і нічого не горить в місті. Я вирішив уточнити інформацію і підхід до очікування тренера старого чоловіка. «Не є нічого горіння в цьому Шатураторі. Я пройшов, все було дрібно. Я не знаю, де він горить. Якось нам потрібно розібратися, що таке горіння і де ми вирішили попросити водіїв таксі і дістатися до пожежної станції. Молодший водій таксі Ігор прослуховує наші питання і погоджується взяти на себе першу в пожежну станцію, а потім безпосередньо на вогонь.

Перше, що спіймане око було те, що не було обладнання на дворі агрегату, і вичерпаних людей ходили між будівлями блоку, вздовж внутрішнього двору. Ми привітали обережно, але після навчання, що ми були з газети, домовилися про супровід заступника начальника пожежного відділу Шатурського району. Головний Валерія Анатоліївка Жокін привітав нас, але відразу ж заявили, що він не уповноважений прокоментувати ситуацію і не мав права давати інтерв'ю. Тим не менш, він сказав нам, де основні пожежі на даний момент. Ми зможемо знайти верхнє керівництво пожежної безпеки, від яких ми можемо дізнатися подробиці ситуації. Наступним пунктом є селища міського типу Шарторф, а звідти до маленького села No 15.

На шляху до нашого водія Ігор розповів про життя району. Виявилося, що жителі села 21, які також загрожували пожежі, разом викопали село захисною мукою, і виходили з відроми і брумами, щоб захистити свої будинки. З боків дороги, через проміжки в загустках, озер були видимі - водонаповнені кар'єри, залишені від старих торфів.

Р

Пожежне обладнання приводиться до Шатури з усього регіону

Половина години пізніше, ми втрачали в брухтне варення: виявилося, що поліція заблокувала дорогу до сіл, щоб летючі літні жителі не заважали роботі спеціальних вогнегасників обладнання. Але для нас, як представники ЗМІ, правоохоронці зробили виняток, і навіть запропонували, як потрапити в товщину речей.

У двохсот метрах після поліцейського ми побачили першу пожежну бригаду, наповнивши вогнезахисну машину з водою. «Ми працюємо над двома змінами, без відпочинку. Вчора був другий день на ноги. Тут ми їсти. Ось, коли у нас є час, ми заспіваємо прямо під березою. Водій пожежної машини Хмро сказав, що тепер обладнання з усього регіону було приведено сюди і просто заливається торфом. І не тому, що це так поганий, але тому що гени тут. Кілька пожежників скаржаться, що вони були покриті зарядом води з літака під час роботи (то інші вогнегасники при викопуванні сказали мені, що немає нічого страшного в цьому - вода досягає поверхні землі в невеликих краях, в душовій кабіні може промити більше).

Габаритний зображення

р.

Ми продовжуємо рухатися вперед. На боці дороги розтягуються водозливні шланги. На них можна сміливо визначити, який напрямок йти: де опіки потрібна вода.

р.

Габаритний зображення

Незабаром дим інтенсифікує, і ми йдемо на пряму дорогу, за правою стороною якої земля йде різко - є дерев'яні стовбури, що лежать випадково і змащуються торфом димів. Ігор попереджає, що нам не підходити до краю - є моральна небезпека за ним. Горох горить на глибині, і ви легко зможете опустити на здавалося б надійну землю. І якщо це відбувається, то буде дуже важко, практично неможливо зберегти незручність. «Подивитися, ви бачите, як скраби нижче дерев? Коріння на глибині спалюють і вигорають повністю. Таке дерево може впасти в будь-який час. Іноді ці дерева впали на автомобілі, на людей.

9346634

Дорога в село 21. Пожежні шланги не розтягуються тут, що означає, що небезпека до села ще не загрожує.

Серед пожежників ми познайомимося з головою Шатурського району Андрієм Давидовичем Келлером. У зв'язку з постійними телефонними дзвінками він розповідає про те, що пожежі відбувалися на сорок-п'ять днів, горіння 67 га торфів. В даний час полум'я зводиться вниз, але все ще необхідно обшити торф, який продовжує смотребувати на глибині (за стандартами для вилучення одного квадратного метра торфини, потрібно один кубометр води). У виданні використовуються понад 170 одиниць спецтехніки, а також Іль-76, літаків Be-200 та кілька вертолітів (вода авіації заправлена в Раменському районі Москви).

р.

Короткий час відпочинку

Конференц-зал з сцени

Боротьба IL-76

На боці дороги ми бачимо занедбані будинки і вирішуємо виглядати ближче. Вогнетривкий шланг простягається до с., пожежна бригада знаходиться поруч.

Р

В одному будинку ми бачимо літню жінку. Ми приїжджаємо і починаємо розмову. Вона говорить про те, що тут використовується село, і тепер кожен злетів. Залишилося тільки її, а інший пансіонат з соєвими ніжками. «Я не хочу залишити тут, я відчуваю себе тут. А де я ходжу?

Ми знову зустрілися з поліцією, тільки цей час ніхто не припинив нас і просить про що-небудь. Ведучий - нічний виїзд, зона закрита до в'їзду цивільного транспорту. Оголошено стан надзвичайних ситуацій.

Категории

Смотрите также

Новое и интересное