11 Неперевершені питання для найбідніших поглядів на життя

Людина психіє призначене для того, щоб ми інстинктивно уникнути дискомфорту. Ми створюємо механізми захисту, створюємо ілюзії і живемо в зоні комфорту, навіть якщо вона стала золотистою клітку. Але це незгодні питання — це те, що ми робимо нас кризою і думають, «Я не маю» — це запорука дійсно розуміння себе і нашого життя.

Чому так важко бути чесним?
Самосприйняття не є віце-прем'єром, але еволюційним механізмом виживання. Наші мозки запрошують позитивно спотворювати реальність для підтримки мотивації та психічного здоров’я. Дослідження показують, що люди з легкою депресією часто більш реалістичні про свої здібності і перспективи, ніж звичайно здорові оптимісти.

Але ця оборонна система знизилася: вона може перетворюватися в тюрму. Коли ми зупинимося просувати себе складними питаннями, ми ризикуємо відмовитися від наших 40-х, 50-х або 60-х, щоб знайти собі життя когось іншого.

Зрозуміти собі не жорстокість, але дія компасіону для майбутнього.

11 Питання, які зміниться Вид життя

1,1 км Що я жертву за комфорт?
Поглиблений аналіз
Комфорт не тільки про зручності. Це стан передбачуваності, де ми знаємо, що відбувається, і ми можемо контролювати результат. Але для кожного комфорту ми оплачуємо ціну.
Може бути, ви перебуваєте в незаслуженій роботі для стабільної заробітної плати. Або уникати відносин, щоб не ризикувати, відхиляючись від засвідченням можливості любити і бути коханим.

Список ваших «комфортних зон» і чесно оцінити можливості, які ви пропустили під час перебування в кожному з них.

2,2 км Які дії не заслуговують?

Тіноробство
У психології поняття «шадов» є частинами нашої особистості, які ми віддаємо перевагу не помічати. Але це визнання цих аспектів, що робить нас цілими і зрілими людьми.
Подумайте про час, коли ви не робили те, що ви хотіли б: ви були злагоджені, непросто. Ці спогади є болючими, тому що вони показують розрив між нашими значеннями і діями.

3. У Що я вимкнувся пізніше, знаючи це важливо?

Анатомія протезування
Прокрастинація – це не лінь, але страх. страх успіху, страх зміни. Ми відмовляємося від того, що може радикально змінити наше життя.
Вчимося іноземною мовою, змінюючи кар’єри, важливу розмову з коханою людиною, піклуючись про здоров’я – все це відкладається не випадково. За кожним «податком» є глибока емоційна причина.

Виберіть одну річ, яку ви відключите найдовший. Поставити себе, «Що я боїся?» Нерідко поінформованість страху - половина розчину.

4. У Хто я витрачаю найбільш час і як це впливає на мене?

Соціальне середовище як дзеркало
Ми є соціальними істотами, і наше середовище формує нас більше, ніж ми готові визнати. Психологи говорять про «емоційну контагію» – ми буквально поглинаємо настрій, ставлення та звички людей, з якими ми спілкуємося.
Якщо ви оточені песимістами, ви не зможете побачити світ в сірих тонах. Якщо ви є амбітними людьми, ви станете більш мотивованими.

5. Умань Що робити з почуттям обов'язки і не від потреби і бажання?

Пастка "добрий чоловік"
Відчуття мита може бути як в'язниця, так і запобіжником. Коли ми живемо тільки за принципом «добрих», ми втратимо дотик з нашими істинними потребами і побажаннями.
Особливо небезпечними є токсичні форми боргів, які накладаються іншим особам: «Ви повинні допомогти, тому що ми є сім’єю», «Ви повинні залишитися, тому що я не можу залишатися окремо.» Це маніпуляції, які суперечать моральним зобов'язанням.

Важливо розуміти: Реальна відповідальність за любов і розуміння, не страх і провин.

6. Жнівень Які компліменти не приймають і чому?

Карта самооцінки
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми відхиляємось від тих компліментів, які стосуються наших больових точок, таких якостей, які ми сумніви.
"Я так розумний!" - Ні, я просто щасливий. "У вас є велике почуття гумору!" - "Я чув, що десь." Кожен денний показує площу, де ми не віримо в себе.

7. Про нас У яких ситуаціях я відчуваю себе найбільш вразливими?

Зміцнення при прийнятті слабкості
Парадокс психології людини полягає в тому, що наша найбільша міцність часто лягає в тому, що ми розглянемо нашу слабкість. Найбільшою вразливістю є точки зростання.
Ви боїтеся від публічного виступу? Ти можеш щось сказати до світу. Уникаючи застереження? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

8. У Як провести вільний час і це відображає мої цінності?

Час як валюта значень
Що ми проводимо наш час на показах наших реальних пріоритетів краще, ніж будь-яка декларація. Ви можете розповісти про важливість сім'ї, але провести всі вечори в соцмережах. Ви можете мріяти про творчість, але провести вихідні перегляд серіалу.
Це не робочий день, що працює 24/7. Решта також цінна. Але важливо розуміти: ви відпочиєте або бігти від життя?

Зберігати час на тиждень. Запишіться на те, що ви витрачаєте кожну годину. Результат може здивувати вас.

9. Навігація Що вірять тримати мене з переміщення вперед?

Тюрма думки
Повірки не тільки негативні думки. Це глибоко, часто несвідомі програми, які визначають межі нашого світу.
«Я не розумний, щоб зробити це», «Це занадто пізно в моєму віці», «Добра людина не повинна думати про гроші», – ці фрази стають самонаповненими пророками.

10. Якщо я мав рік жити, що я змінив зараз?

Бачення надзвичайних ситуацій
Це питання є потужним інструментом для визначення реальних пріоритетів. Коли ми думаємо про скінченність життя, все вторинне зникне себе.
«Згадувати смерть – це найкращий спосіб втратити пастку мислення, що ви повинні щось втратити». Не є болючою фіксацією на кінці, але здорове усвідомлення цінності часу.

Ми вмираємо трохи щодня, коли ми не живемо.

11. Я люблю себе?

Основа все інше
Це найскладніше і найважливіше питання. Самолюбителі не позбавлені самооцінки. Це прийняття всього себе: з легкими і темними сторонами, з успіхом і невдачею, зі снями і страхами.
Зробляючи себе, як ваш найкращий друг: з розумінням, підтримкою, але і з чесності. Це означає, що доглядати за вашими потребами, захист ваших кордонів, завоювати себе помилок, і радіти ваших звершеннях.

Ознаки здорового себе: Ви можете сказати, що не відчуєте винності. Ви не порівнюєте себе іншим. Ви здатні соліту. Ви не шукаєте постійного узгодження. Ви інвестуєте в розвиток.

Як працювати з відповідями на ці питання

Не намагайтеся відповісти на всі питання в один день. Підібрати один, який відроджує найбільшу і присвоюється тиждень думки.

• Написати відповідь. Написання допомагає структурувати думки і робить самовідновлення більш глибоким.
  • Дискусії складних тем з терапевтом або близьким другом. Зовнішній вигляд може відкрити нові перспективи
  • Не судити себе за відповіді. Метою є розуміння, не самофлагування
  • Зробіть план дій на основі отриманих інсайтів. Розуміння без зміни – відходи часу
  • Ревізити ці питання періодично. Ми змінюємо, і наші відповіді повинні розвиватися.

Життя не проблема вирішується, але загадка жити. Неперевершені питання не дають готових відповідей, але відкривають шлях до автентичності. І в цій подорожі до себе немає кінцевої точки - є тільки зростання, є тільки нескінченний чудес перед дивом власного існування.

Глосарій
Прокрасти Присутність перекласти важливі завдання пізніше, часто замінюючи їх менш важливими, але більш приємними діями.

Когнітивний диссонанс Психологічний дискомфорт, який виникає при конфліктній вірі, цінності або зіткненні знань.

Самоактуалізація Процес реалізації свого потенціалу, ставши те, що людина може стати в кращому розвитку.

Емоційний інтелект Уміння розуміти та управляти своїми емоціями та ефективно взаємодіяти з іншими емоціями.

відбиття Уміння людини самопізнати, ускладнити і переосмислити свої дії, думки і почуття.

Афінішність Конформованість зовнішніх проявів до внутрішніх переконань і цінностей; автентичність в самовираження.