У 70-80-х роках для закоханих обговорювати минуле

Багато людей сьогодні обговорюють, як життя в Радянському Союзі. Як кажуть, кожна родина має свої особливості. Є дві сторони до кожної монети, тому я хочу зробити це сьогодні. Увійти І розповісти історію своєї сім'ї, як проживала в 70-х і 80-х роках минулого століття. Я хочу сказати прямо, що ми не живемо в столиці або навіть в місті з мільйонами людей. У Радянському Союзі було багато.

р.

Мій батько працював на заводі. Він не мав вищої освіти і не був партійним діячем. Він був звичайним твердим робочим засобом з правими руками, для яких він отримав 300 рублів на заробітну плату. Мама була лікарем в лікарні. Вона отримала 180 рублів, які включили надбавку і нічний обов'язок. Моя бабуся, яка проживала з нами, мала пенсію близько 70 рублів. В цілому дохід нашої сім'ї було 550 рублів, які за цими стандартами було дуже добре.

Отець і мати отримали трикімнатну квартиру. Вони нічого платять за його придбання, і комунальні платежі в опалювальному сезоні склали 12 рублів. Мої батьки все ще живуть в цій квартирі сьогодні. Тільки зараз комунальні векселі становлять близько 7 тис. з опаленням. Так, доходи також збільшилися, але не достатньо, щоб прикрити різницю.

Що стосується товарів в магазинах. Звичайно, ковбаса на 2.20 або 2.80 не завжди була. Але якщо ви дійсно хотіли, ви можете піти в кооперативний магазин і купити його там. Звісно, це вартість одного і половина разів більше, але сім'я може дозволити собі це. Не часто, але я міг. Не проблема з м'ясом. Ви завжди можете купити м'ясо на ринку. Будь-який вибір. І вартість цього м'яса була 3-4 рублів за кілограм.

На кілограм м'яса можна приготувати що-небудь. Я ще не хочу сосисок. І мій мама і бабуся завжди приготували різноманітні м'ясні делікатеси на кухні. Сьогодні, купити кілограм м'яса, потрібно місяця не платити за номер. А потім місяць не їсти м'ясо для оплати комунальних послуг.

Яким було життя в СРСР Найдешевшим був громадський транспорт. В середньому, якщо ви доповните різноманітні транспортні засоби, це було десь близько 5 копеків. І сам бензин був дешевше і краще. Що можна сказати про запасні частини, коли в будь-якому місті було ремонтний завод і не було недоліків запасних частин. На сьогоднішній день вартість громадського транспорту не охоплює всі витрати, а ціна тільки зростає.

Так, звичайно, знаходилися схили. Електронне обладнання було дуже дорого. Не кожна сім'я може дозволити собі придбати телевізор. Але якщо ви придбали телевізор, то це було протягом століть. Це те ж саме з іншими методами. У мене є радянський подрібнювач і сошник в домашніх умовах. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що вони просто не можуть бути порушені. Сьогодні техніка дешева, але її якість значно гірше. Для перегляду телевізора використовуються дитячі та молоді люди.

Учні та гурти у школах завжди закупорили. Це було безкоштовно, і ви можете піти, де ви хотіли б зробити серце. Квитки на 1/10 дозволяють студентам подорожувати по всій країні. Так, мій клас і я пройшов практично кожен відпочинок.

І освіта була дуже різною. Ми навчилися думати і думати. І навантаження було таким, що ми встигли заглиблювати м'яч і розслабитися. І було модно навчатися. Вони не знали про теторів у часі. А шкільні знання досить вступити в університет на бюджет і отримати п'ятирічний стипендію.

Ми можемо говорити про плюси і мінуси цієї системи. Все залежить від особи та їх оточення в системі. Що ви пам'ятаєте з радянського минулого? Поділіться своїми спогадами в коментарях.