Ядерний льодовий флот Росії (98 фото)

Я побував у Мурманську з відвідуванням льодяників Леніна, де ми проживали, а 50 років Перемоги, які часто приймають туристів до Північного полюса. На жаль, я захоплюю силу і унікальність ядерного флоту і «уранію» сердечника людей, які присвячували його життя. Саме через те, що в інших країнах не обійтися.

Перш за все в аеропорту пам'ятаю своє стара правило, що практично в будь-якому місті Росії, де я був, є хтось, щоб викликати, сидіти на пристрої. Через десять хвилин він виходить, що мій козин живе в Мурманську, і крім того, вона одружена з старшим помічником капітана ядерного льоду Ямалу. У будь-якому випадку, я був залучений до деяких способів: Але про це пізніше.

Прибуваючи в AL "Lenin" про одну годину вранці, Костянтин, який зустрів нас, на мій погляд, катерман, який був на миті, що ніч показав нам льодовик. По суті, це з ним, що гостинність, з якою ми отримали, але в першу чергу це було незвично. Почуття потрапляння в казку почалося з кабіни, інтер'єр якого пережили 51 років пізніше. Ми провели три ночі в цих салонах, замочених в полярному житті та історії.
р.

За тридцять років екіпажу 243 осіб переїхали по цим коридорам. Вони працювали в Арктики, писали пісні, любили, грали КВН, зробили нашу історію.

З вікон Леніна видно порт Мурманськ. Першим ядерним льодом світу є музей і громадський інформаційний центр Розатом у Мурманську. Заходи, корпоративи, концерти. Після того, як в салоні компанії «Ленін» Пазмутова вперше засмагла пісню «Тіред Субмарин», яка стала хітом тих років. На борту були і відзначені в журналі Юрій Гагарін, Fidel Castro, Річард Ніксон та інші «загальні» особи.

Задня котельня. Навіть тоді льодяники були розроблені не тільки з дублюванням функцій, але і декількома варіантами їх реалізації.
р.

Як вже згадувалося, інтер'єр збереглася з моменту запуску, тобто з 1959 року. Карельський береза використовується всюди в оформленні, електро-механічні годинники дуже часто зустрічаються. Для безпеки інтер'єру потрібно подякувати другому капітану «Леніна» Бориса Макаровича Соколова, після декоммісії в 1989 році, він разом з головним за більш ніж 10 років зберігався стан льодовика, тобто мивили, очищають, нагрівають і т.д., Борис Макарович навіть загинув на шляху до льодовика.

Незважаючи на те, що льодовик тепер стоїть на стоячому, він має капітан - Олександр Миколайович Барінов. Він почав свою подорож на ядерному кораблі «Артичне», яке було розподілено в 1978 році. Як капітан, живе на кораблі. Вранці він отримав нас в салоні, розповів про тяжкість і романтику життя моряка. З ним я зрозумів, і коли я зустрілася з іншими капітанами, я переконався, що флот залишився на харизмі капітана. При необхідності капітан льодового льоду може вийти на лід, взяти мотузку в зубах і перетягнути все на себе, при цьому екіпаж мовчить зробити те ж саме, але все передбачено в нашому флоті і це не буде потрібно.

Модель другого варіанту реакторного заводу. Так. «Ленін» був першим варіантом ядерного льоду і багато знань і технологій, в той час не може існувати, не вдалося уникнути двох серйозних нещасних випадків. Першим було в 1965 році, а після другого в 1967 році реакторним заводом був затоплений біля Нової Земля і його місце було взято поточною версією з усіма удосконаленнями і з урахуванням попередніх проблем. Це ціна сучасної арктики.

Ну, ми все ще знаємо з фільмів і мультфільмів, які капітан повинен мати модель корабля на столі : У нашому випадку це більш сучасна кришка. Ми можемо бачити, що на ньому є ковпачок, це абсолютно всі льодяники, хоча зараз гелікоптери практично перестали використовуватися, тому що вони потрібні для вивчення оперативної ситуації і стану льоду на шляху, рідше для доставки персоналу. Тепер всю необхідну інформацію передається супутниками.

Ми продовжуємо знайомство з морозивом. Багатофункціональний номер їдальні-носіїв-акт-хол. Ми робимо два зміни, тому що багато людей. Краї столів піднялися так, щоб пластини не потрапили під час скеля. Власне, були також змагання з бардних пісень та інших аматорських заходів. І без портрета Ілліча, теж ніде.

Ви можете запитати, що якщо судно рухається? У багатьох місцях є такий елемент, стілець або стіл кріпиться до нього, який також має відповідні кріплення.

Перша машинна кімната реактора. Не було резервного копіювання. Два реактори, чотири турбіни, два на реактор. Це, з практично будь-яким поломом, вона може бути досягнута самостійно. З огляду на те, що одне навантаження реактора було досить 3-5 років, швидкість виживання судна була надзвичайно високою.

Нижня палуба коридорів. З загальною довжиною 134 метрів є місце для прогулянок.

Якщо на атомній електростанції блок управління реактором називається BSHU, то в ВМС це MCC. У цій формі втілено інженерний план ядерних вчених 50-х років. Зараз це величезна плазма, всі види показань, датчиків і так далі. Але для цього часу навіть така візуалізація стану електростанції була фантастичною!

УВАГА! Встановлення проводилося за допомогою камери. Вона переїхала і зосереджується на зображенні. Нагадуємо, що це "50-ті".

Р.

На додаток до різних показників, з'явився поліграфічний пристрій, який записав різні параметри з часом. Далі тексти скопійовані на машинці.

У МТП є візуальні засоби на життєвих системах. Я хочу все на руці для негайного втручання, при необхідності.

Номер двигуна два. Ще два турбінні генератори. Це спина корабля.

Музей на Леніні, який зібрав екіпаж в різні роки. Ось кісточки мамонта, і різні нагороди, і банер.

Протоколи перших радіометрів і дозиметрів.

санітарний блок льоду. З моменту перельотів були далекі від цивілізації, на дошці були проведені необхідні операції. Допускається кваліфікація лікарів, але при необхідності вступається відповідний лікар. У відділі охорони здоров'я є випробувальний зал, операційна кімната, рентгенівський кабінет і стоматологія. Але стоматолог був присутній на ротаційній основі за розкладом, точніше, він круїзував на кораблях.

День поля в Мурманську. Точно, це навіть ноон, оскільки «день» триває не більше 4 годин в цей час.
р.

Al Yamal знаходиться на обслуговуванні. Один з ротом на носі. Про рот є цікава історія, не виходячи з деталей, це було зроблено п'яний. Тоді було промито, але намісник наказав повернутися, бо рот став символом Мурманського.

Помешкання розташоване в 25 км від The Ship. Проживання Навіть з берега, льодовик вражає в величі.

р.

До речі, перший капітан «Леніна» - Павло Акимович Пономарьєв, був досвідченим вітрильником, для якого він був фактично призначений до нового корабля. Повернувся 63 в час. Так, він був капітаном старої школи і командував судно безпосередньо з зовнішнього мосту! Це, в Арктики в холоді і вітрі. Це точно те, що загинув його, і він пішов нам у 1970 році.

кв.м.

Ось сам льодовий реактор. Якщо хтось знаходиться в темі, то водний реактор, тобто модератор і охолоджуюча вода. Провідне вікно має 7-8 мікронів / год, що відповідає всім нормам. Вечори до того, як я пішов до місця після душіння, я прийшов, щоб сказати до реактора. Я дуже зачарований цими речами.

Власне планування монтажу в розділі. Будь-який, хто знайомий з VVER, в основному такий же.
732384

Міст капітана. Тут немає «нанотехнології». Це все керівництво.

Радіо вузол.

Пам'ятник "Алша", з однойменної пісні. Мурманськ «зовнішня полум’я».

На другий день ми пішли на льодовик «50 років перемоги», який на черговому технічному обслуговуванні RosAtomflot. Так, весь ядерний флот в 2008 році був переданий в Росаатом, і він створив Росатомфлот, доки якого заборонені «реме» і фотографія. Нижче наведено фото льодяника. «50 років Перемоги» майже 160 метрів, шириною 30 метрів, що є лімітом на даний момент, поки не розшириться Балтійський суднобудівний завод. Проект складає 11 метрів, висота дошки становить 17 метрів. Команда 138.

У МКК «50 років перемоги» працюють круті хлопці, досить реальні ядерні вчені. Вони відмовилися відповісти на питання про ступінь збагачення палива, вони сказали, що це було заборонено, але вони сказали в Інтернеті, ви можете прочитати його, посміхатися на певній фігурі я згадував, і запитав, чому я запитав, якщо я знаю все себе : Спасибі, атомісти!

Це була традиційна кнопка автоматичного захисту.

Тут також є візуальні засоби, у разі «литтки».

Ось 50 років реакторів Перемоги. В принципі, в їх місці може бути газовий котел, і дизель, і що-небудь. Основним завданням реактора є парогенерація, тільки автономія реактора протягом 5 років, а дизельні льодяники мають запас потужності місяця і половину. Радіаційний фон у вікні 6-8 мкм / год.

На внутрішніх палубах цілком можливо знімати фантастику, не німецькою, але як «Алєнес-5» і все, що, але насправді все чисто і акуратне.

Рослинна рослина. Надає надлишок свіжої води, яка розкішна на інших неядерних кораблях.

р.

, Україна

Генератори.

Як ми вже пам'ятаємо, всі життєві функції льодових колодок дублюються, якщо реактори зупиняються і немає потужності з берега, є дизельний генератор. Він зазвичай працює на березі. У нашому випадку він працює.

Ну, якщо ви закінчите дизель, ви можете розбризти з резервної копії, поки хтось працює на станцію. Всі умови

Немає їдальні за дверима.
до 1 2 3 4 5+

Всі льодяники мають фіксатор. Практично всі ремонти можуть здійснюватися на дошці, включаючи зварювання, поворот та інші.

Важкий слоган навіть для ВМС дисципліни
р.

Середній електродвигун. Є три. Вони сила водіння і дозволяють розгортати навіть на місці.

Смішні прикраси на стіні під інструментами.

Рамплі - верхня частина рульового колеса, а на фото аналог автомобільної гідравлічної потужності. Маючи три шурупи, кермовий круг не особливо необхідний, але в разі збою гідравліки існують компресори, які дозволяють стікати в ручному режимі.

У екіпажі є спортивний зал, сауна, басейн, бібліотека та музичний салон. Система супутникового телебачення.
р.

Традиційне кріплення для стільців і столів, тільки більш гламурно, ніж на Леніні.

50 років Перемоги мають свої особливості круїзу. Для круїзів на стовп, є навіть позиція «Старп для туристів», що створює всі умови для прибуття. Послуга в основному використовується літними іноземними мільйонерами і підприємцями. Найдавнішим туристичним був 96 років і пішов на круїз, бо він хотів 65-річну жінку. Він хотів довести до неї, що він був не так старий і назвав її від стовпа. У будь-який час вони одружилися.

Середня статистична конструкція кабіни. Це резервне копіювання і ніхто не живе там.
р.

Капітанський міст "50 років Перемоги" Все тут сучасна. Незважаючи на велику кількість обладнання, проходження в льоді здійснюється візуально. Це робота.

Морський навігатор. Супутники, умови льоду і все це.

Цей пристрій нічого, крім Glonas. Незважаючи на скромний наклейник "зроблений в Китаї".
р.

плаваюча платформа.
71880 р.

Тепер єдиний російський авіаносій присвоюється Мурманську і йде в море на свята.

Капітан AL “50 років перемоги” – Валентин Сергійович Давидянець. Коли ми поговорили з ним в салоні, і він підписував нам книги, для повноцінного антуражу не був відсутній лише трубка для паління, так як вона виявилася на столі. Це капітани.

Дякуємо РосАтомфлоту, інформаційний центр атомної промисловості, екіпажам Леніна та 50 років Перемоги. Ці люди здивували мене своєю відкритою і теплою.