Я роблю консервацію за гроші, поділяюся швидким методом стерилізації канатів.

Досвідчені господині знають, що стерилізація банку Як це зробити. Існує не менше трьох способів. З зимового сезону ми вирішили нагадати, як правильно стерилізувати банки в домашніх умовах. Детальніше про найважливіше в статті.

474280

Стерилізація – це термообробка банок, які будуть збережені. В першу чергу необхідно, щоб продукт не погіршився і може зберігатися протягом тривалого часу.

Перед стерилізацією необхідно підготувати всі банки. По-перше, перевірте, чи є тріщини і тріщини в самому склі. По-друге, ретельно промийте їх під проточною водою з милом, содою або гірчичим порошком. Те ж саме стосується кришок, якщо ви їх повторно користуєтеся. Не має бути іржі або іншого пошкодження.

Моя мама завжди стерилізувала банки старий спосіб. Для цього вона взяла велику каструлю і заповнила її половиною водою. Потім вона приніс рідину до кипіння і прокинув кришку в воду. І на самому горщику я встановив залізний великий значок.

Наступним кроком є розміщення баночки на задній шиї вниз так, щоб пари проходять всередині судна. Завдяки животі, банк буде стабільним. Однак це завдання ще більше спритних. стерилізаторй

Це залізна фіксація, яка кріпиться до сковороди. Є отвір в ній, ідеально підходить для шиї баночки. Ось де вона повинна бути поставлена. Точно як працює, можна побачити на фото вище.

У цьому випадку час стерилізації банок залежить від їх розміру. Півнолітрові банки досить тримати на парі протягом 6-8 хвилин, літр і 2-літрові банки на 10 до 15 хвилин. І можуть бути стерилізовані протягом не менше 20-25 хвилин.

Дуже легко зрозуміти, що банки готові до подальшої роботи. Всередині на поверхні з'являються великі краплі води. Після того, як можна покласти шию вниз на чистий і сухий бавовняний рушник. Так само ми робимо з кришками. Вони повинні повністю висихати перед тим, як почати начинку з їжею.

Стерилізація банок іншими способами Банки можуть бути стерилізовані в свінгерий Для цього необхідно чистити і висихати банки, які необхідно покласти з шиєю вниз на грилі в холодній духовці. Потім встановлюється температура не вище 100-110 градусів і встановлюється таймер на 20 хвилин. Потім потрібно вимкнути духовку і дочекатися, поки банки повністю охолоджуються.

2252331

Випадкові залізні чохли можуть бути стерилізовані таким же чином. Гумові чохли не можна розміщувати в духовці, оскільки вони розтопляться.

Банки можуть бути стерилізовані в Хімчисткай Для цього необхідно залити чисту воду в кожну з них. Встановити максимальну потужність в мікрохвильовці і відправити кожну баню на 3-5 хвилин.

1188877р.

У цей час вода в банках повинна кип'ятити, а всередині на їх поверхні з'являться великі краплі води. Після того, як вода з банки необхідно залити, а банки самі кладуть на чисту суху шийку рушника. Однак, пам'ятайте, що мікрохвильові покриви не можна стерилізувати.

І останній спосіб, стерилізація банок в пароварці або мультикокерй Працює так само, як спосіб горщика. У контейнері потрібно залити воду, кинути кришки там, і покласти насадку для приготування зверху на пару.

Потім потрібно ввімкнути в той же режим і встановити банки на цю насадку шию вниз. Час стерилізації, як в першому методі, залежить від розміру.

Якщо ви збираєтеся зробити бризку вперше, не боїтеся стерилізувати банки. Як ви бачите, це дуже просто. Виберіть зручний метод для себе і почати готуватися до холоду прямо зараз. Ви зробите це!