21
Основні відмінності фінської школи та нашої
На жаль, школа є ліктям нашої держави. Кожен рік ми співпрацюємо з новими законами, які роблять багато батьків.
Це означає питання: чи є такі мес в галузі освіти як наші? Чи існують будь-які школи на цій планеті, які забезпечують корисні знання?
Відповідь так! Знайте, що відбувається в Школа-школаСьогодні я хочу запакувати мої сумки і взяти дитину на північну область до кращих фінських вчителів.
Фінська школа
Головна безкоштовне навчання Довгий час збуджує розум і в переважності нашої Батьківщини. Як ви думаєте про ці школи? Обов'язково поділіть вашу думку в коментарях!
Це означає питання: чи є такі мес в галузі освіти як наші? Чи існують будь-які школи на цій планеті, які забезпечують корисні знання?
Відповідь так! Знайте, що відбувається в Школа-школаСьогодні я хочу запакувати мої сумки і взяти дитину на північну область до кращих фінських вчителів.
Фінська школа
- Безкоштовна освіта
Наша безкоштовна освіта відрізняється від фінської. У Фінляндії стан надає дітям все від шкільного приладдя до їжі та транспорту до школи. Все безкоштовно! 12,2% національного бюджету виділяється щорічно за освіту.
- Індивідуальний підхід до кожного
Відмінною особливістю фінських шкіл є вміння кожного студента бути себе. У наших школах немає психічного вирівнювання. Діти з різними психічними та фізичними можливостями навчаються разом, але виконують різні завдання. Якщо хтось не справляється, вчителі обов'язково проводять індивідуальні заняття.
- Система оцінювання знань
Уявіть, що протягом всього навчання про академічну виставу дитини не знає своїх батьків, тільки сам студент! І до кінця третього класу всі оцінки не ставляться. З третього до сьомого класу викладачі словесно відзначають прогрес студентів без написання нічого в журналах. Не продумайте, що дитина за погану відповідь або звіт, оцінки потрібні для того, щоб мотивувати студента досягти успіху.
- Відсутність шкільної форми
Комфорт – це незрівнянне правило, яке керує фінськими школами. Саме тому студенти дадуть можливість вибрати власний одяг. Тут ви не познайомитеся з дітьми, які сниться позбутися від уніформ.
(Б) - Вам не доведеться сидіти на столі.
Під час уроку кожен студент може вибрати зручне місце для себе. Не потрібно бути письмовим столом, адже в фінській школі можна посидіти на дивані, на стілець або безпосередньо на підлозі.
- Малі побутові завдання
У Фінляндії діти не змушені навчатися вдома і страждають від нескінченного потоку письмових вправ. Учні вірять, що діти повинні витрачати свій особистий час на компанію батьків, не підручників. Фінські діти проводять не більше 15-30 хвилин на добу в домашніх умовах.
319706 км - Відсутність експертизи
У Фінляндії школи готують дітей не за цикл іспитів, але для життя. У фінських школах немає іспитів. На свій розсуд кожен викладач може проводити невеликий тест, тільки стандартний тест вважається обов'язковою, що всі студенти проходять у віці 16 років.
Р - Деякі школи скасовано всі дисципліни.
Це рішення було прийнято для того, щоб діти мали можливість вивчити певну тему з різних кутів протягом тривалого періоду часу. Замість шести уроків кожен день існують щотижневі розділи на одну тему. Наприклад, діти вивчають феномен еміграції з точки зору історії, географії, культури. Діти часто приходять з питаннями і шукають відповіді.
- Зміна 15 хвилин
Кожен 45 хвилин, фінські студенти можуть відпочивати протягом 15 хвилин. На жаль, у багатьох наших школах діти відпочивають дуже мало – за 5-10 хвилин.
- Викладачі
У Фінляндії, будучи викладачем не тільки почесним, але і дуже престижним. Після того, як заробітна плата викладача настає протягом 3 500 євро. При вступі до факультету педагогіки завжди існує величезний конкурс - 20 осіб на місце. Саме тому викладачі Фінляндії краще. При цьому не існує строгих навчальних планів у школах: кожен викладач вирішує, як проводити уроки.
- Харчування
Харчування в фінських школах більш різноманітна, ніж у наших школах. На сайті кожної школи видається меню один раз на місяць, кожна дитина може вибрати свої улюблені продукти і страви. Меню враховує різноманітні дієти, а також вегетаріанські переваги.
Головна безкоштовне навчання Довгий час збуджує розум і в переважності нашої Батьківщини. Як ви думаєте про ці школи? Обов'язково поділіть вашу думку в коментарях!
Що це все про! 13 знаходить для повсякденного життя Нобелівської премії.
Позбутися ноги очима? Щоб омолодити шкіру обличчя на 15-20 років, терміново...