Я хотів би розповісти про одну суперечливу тему, яка хвилює багатьох літніх мешканців.
Що робити з вишнею сусіда, якщо він висить над парканом? Здавалося б, дерево росте в районі, але його плоди висять на вашій території. Як діяти в такій ситуації, ми розповімо в цій статті.
Що робити з вишнею сусіда, якщо вона вішається через паркан Дача не рідкість, практично кожен другий дачник зіткнувся з подібною проблемою. Іноземні дерева не заважають, і хтось приносить повний головний біль. Якщо сусіди розуміють людей, то все можна вирішити мирно. Але є випадки, коли не можна обійтися без уточнення.
Давайте спробуємо розібратися, хто правий і хто невірний. Звісно, кожен випадок є індивідуальним, але ситуація з «незбирною вишнею» є однаковою для всіх.
Суші сусіди або вишні? По-перше, ви можете розповісти ваших сусідів, які ви збираєте з дерева фруктів. У більшості випадків вони не розуміли, і вони також будуть раді, що ви поважаєте свою думку. Крім того, ви можете поділитися плодами з ними і провести час разом з смачним десертом. Або, можливо, попросіть своїх сусідів, щоб забрати вишні з дерева. Краще підходити до ситуації ввічливо.
По-друге, якщо сусіди несуть, варто пам'ятати, що на підставі закону про майнові права (ст. 149), власник нерухомої території.
Право взяти фрукти з дерева І кущі, які подовжують на свій сайт. Крім того, він навіть має право вимагати сусіда, щоб обрізати гілки, якщо вони заважають. У разі відмови можна навіть зробити це самостійно: закон знаходиться на боці. Так ви можете зробити все, що ви хочете з вишнею, але тільки з гілками, які висять над парканом.
До речі, у мене була схожа ситуація на дачній ділянці, тільки з яблунем. Вирішили мирно: разом з нашими сусідами, ми збираємо невелику культуру і розділяємо її однаково. Але ми дізналися один одному і спілкувалися, якби незнайомці. Здається мені, що останнім часом ми всі не вистачає живого спілкування.
Якщо у вас є ситуація, як це, ви знаєте, що робити. Є багато садівників і садівників серед читачів Сайту, я хотів би запитати: як ви діяли в такій ситуації? Чи є Сусідська Вишня дійсно Sweeter Than Її Власне?